Ahn Sung-kee (1952): cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Battle of Wits

2006 | Actiefilm, Drama, Oorlogsfilm

China​/​​Japan​/​​Zuid-Korea​/​​Hongkong SAR van China 2006. Actiefilm van Jacob Cheung. Met o.a. Andy Lau, Ahn Sung-kee, Wang Zhiwen, Fan Bingbing en Ahn Sung-gi.

In 370 voor Christus bestaat China uit verschillende kleinere staten die voortdurend oorlog met elkaar voeren. De staat Zhao trekt op tegen Yan en belegert op de weg erheen Liang, een stad die daar nauwelijks tegen bestand is. Hulp komt onverwacht van krijger Ge Li (Andy Lau) die met een plan van aanpak komt. Regisseur Jacob Cheung baseerde zijn scenario op manga strips van Ken'ichi Sakemi en leverde een groots opgezet historisch spektakel af. De stevige actie, in beeld gebracht door Hong Kongs befaamde actieregisseur Stephen Tung, heeft weinig van doen met de lichte gratie in films als Hero.

Chihwaseon

2002 | Drama

Zuid-Korea 2002. Drama van Im Kwon-Taek. Met o.a. Choi Min-sik, Ahn Sung-kee, Ho-jeong Yu, Yeo-jin Kim en Ahn Sung-gi.

'Hoe kan ik schilderen zonder erectie?' Dat klinkt als een welluidend cliché van een opschepperige kunstenaar met een hoofdletter K. Net als 'Als je wilt schilderen moet je eerst leren drinken.' Het zijn de woorden van de negentiende-eeuwse, invloedrijke Koreaanse schilder Jang Seung-up (Choi Min-sik) die naam maakte onder het pseudoniem Ohwon. Nadat hij als boerenjongen was ontdekt door een heer van goede komaf die hem aanmoedigde zijn leven aan de kunst te wijden, begon een bewogen kunstenaarsbestaan met grootse slemppartijen en talloze vrouwen. Maar Ohwon zou ook een belangrijke nationalistische stem geven aan een land dat door machtige buren Japan en China onder de voet dreigde te worden gelopen.

Hanyo

1960 | Thriller, Misdaad, Drama, Horror

Zuid-Korea 1960. Thriller van Kim Ki-young. Met o.a. Kim Jin Kyu, Lee Eun-shim, Ju Jeung-nyeo, Ahn Sung-kee en Eom Aeng-ran.

Als het monster in een klassieke horrorfilm, zo verbeeldt regisseur Kim Ki-young het titelpersonage in deze meesterlijke thriller, over een labiele dienstmeid die een pianoleraar verleidt en doelbewust zijn gezin ten gronde richt. Het Zuid-Koreaanse publiek anno 1960 smulde van de Hitchcockiaanse intriges en de beeldschone zwart-wit beelden, maar jaren later leek een deel van de film voorgoed verloren te zijn. Met behulp van Martin Scorseses World Cinema Foundation werd The Housemaid in 2008 uiteindelijk toch weer in ere hersteld. Een moderne remake volgde in 2010.