Morris Day

Acteur

Morris Day is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Adventures of Ford Fairlane

1990 | Mysterie, Muziek, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1990. Mysterie van Renny Harlin. Met o.a. Andrew Dice Clay, Wayne Newton, Priscilla Presley, Morris Day en Lauren Holly.

De controversi[KA3]ele maar eerlijke komiek Clay speelt zijn eerste hoofdrol in deze speelfilm, die in feite niet meer behelst dan het oude verhaaltje over de priv[KA1]e-detective, maar dan tegen de achtergrond van de hedendaagse rock `n` roll-scene. Clay is berekend op zijn taak, maar de film is plomp, grof en onvolwassen (net zoals het personage van de detective). Uitsluitend voor fanatieke Clay-fans.

Graffiti bridge

1990 |

Verenigde Staten 1990. David Manson. Met o.a. Jerome Benton, Morris Day, Ingrid Chavez en Prince.

Glam Slam is een nachtclub in Minneapolis die het gezamenlijk eigendom is van The Kid en Morris Day. Het zijn geen vrienden en meestal staan ze lijnrecht tegenover elkaar. The Kid is een pure muzikant die zijn inspiratie uit geloof, liefde en muziek haalt. Morris is meer materialistisch ingesteld en leeft er op los. De twee gaan een muzikale confrontatie aan om tot een uiteindelijke keuze voor de muziekstijl van Glam Slam te komen

Graffiti Bridge

1990 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1990. Muziek van Prince. Met o.a. Prince, Morris Day, Jill Jones, Mavis Staples en George Clinton.

Nog meer regie-capriolen van de rockzanger/filmmaker (die geen acteur is). Een of ander vervolg op PURPLE RAIN, maar met onheilspellende religieuze ondertonen. Zelfs de muzikale nummers, die aan de wieg staan van de profijtelijke filmsoundtrack op CD, gaan hier de mist in door de onbeholpen presentatie. Wie niet houdt van de muziek van Prince, kan deze film beter meteen onder de fiasco's klasseren. Purperen nonsens.

Purple Rain

1984 | Drama, Muziek, Romantiek

Verenigde Staten 1984. Drama van Albert Magnoli. Met o.a. Prince, Apollonia Kotero, Morris Day, Olga Karlatos en Jerome Benson.

Prince is The Kid, leider van funkgroep The Revolution, die is ontstaan in een funkdiscotheek waar de concurrentie groot is en de muzikanten zichzelf helemaal moeten geven om aan de top te blijven. The Kid kampt met verschillende problemen: ouders die voortdurend ruziën en vechten, een rivaal op professioneel vlak, een niet al te eenvoudige romance met de knappe Kotero en conflicten binnen de groep zelf. Hij trekt zich terug in zijn muziek, die een weerspiegeling wordt van zijn leven. Filmdebuut van Prince richt zich uiteraard in de eerste plaats op zijn fans, die ongetwijfeld zullen genieten van deze door Magnoli en William Blinn geschreven pseudo-biografische prent. Prince verwierf een Oscar voor zijn song-score.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Morris Day op televisie komt.

Reageer