Nikolai Volev

Regisseur, Acteur

Nikolai Volev is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Far From Berlin

1992 | Drama

Duitsland/Frankrijk 1992. Drama van Keith McNally. Met o.a. Armin Müller-Stahl, Werner Stocker, Tatjana Blacher, Fritz Schaap en Nikolai Volev.

Wessi M[KA3]uller-Stahl weet werkloze Ossi Stocker die een ziek dochtertje (Blacher) heeft, over te halen `zijn` vrouw Devaux -verdacht van overspel met Staudinger - te bespionneren. Hij betrekt Stocker steeds dieper in een dodelijke intrige als de kosten voor Blacher`s verpleging steeds hoger stijgen. Hoewel het verhaal niet al te origineel is (Staudinger is n.l. Devaux's echtgenoot), is de film vlot van tempo en goed gespeeld. Een aangename tijdspassering voor de aanbidders van het kleine scherm. Scenario van regisseur McNally en camerawerk van Philippe Welt.

Margrit i Margerita

1988 | Misdaad

Bulgarije 1988. Misdaad van Nikolai Volev. Met o.a. Hristo Shopov, Irini Zhambona, Rashko Mladenov, Vassil Mihailov en Ilia Raev.

Twee opstandige adolescenten, die verliefd op elkaar zijn, verlaten de middelbare school en komen terecht in de kleine criminaliteit. Hun liefde wordt op de proef gesteld als een ambtenaar, die directeur van een dansinstituut is, met oneerbare bedoelingen misbruik wil maken van de situatie, wanneer de vrouwelijke helft van het duo voor een klein vergrijp dreigt vast te komen zitten. Een simplistische film over het generatieconflict en het dagelijkse leven onder de partijdictatuur uit het ontluikende Bulgarije. Gemaakt door een regisseur, die vooral middelmatig werk heeft afgeleverd.

Let's Love Each Other Out of Spite

1985 | Komedie

Bulgarije 1985. Komedie van Nikolai Volev. Met o.a. Velko Kunev, Maria Statoulova, Ivan Velkov, Leda Tasseva en Mariela Popova.

Het verhaal gaat over een vader en een zoon die elkaar uit nijd liefhebben. Ze zitten in een moeilijke periode van hun leven. De vader nadert de middelbare leeftijd, terwijl de zoon net de adolescentie bereikt. Een goed gespeelde, herkenbare film.

Gospodin za edin den

1985 | Komedie

Bulgarije 1985. Komedie van Nikolai Volev. Met o.a. Todor Kolev, Yordanka Stefanova, Stoyan Gudev, Veliko Stoyanov en Itzhak Fintsi.

In de jaren dertig spelend volksverhaal met een vleugje surrealisme. Purko, de schlemiel uit een naburig dorp, doet bij herhaling de meest ongelooflijke pogingen om geld te verdienen en raakt tenslotte zelfs zijn koe kwijt aan de belastingontvanger. Maar nooit raakt hij zijn mooie dromen kwijt, want de muziek van de klarinet geeft hem telkens zijn optimisme weer terug. Regisseur Volev, die is opgeleid in Londen, volgt op vernuftige wijze de lijnen van deze stille klucht, en de manier waarop Kolev Purko speelt is groots. Ook bekend als KING FOR A DAY.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nikolai Volev op televisie komt.

Reageer