Bernard Toublanc-Michel

Regisseur

Bernard Toublanc-Michel is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Michigan Mélodie

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Bernard Toublanc-Michel. Met o.a. Edward Meeks, Anna Canovas, Georges Gonneau, William Kiehl en Rady Ford.

Op een verlaten weg in het middenwesten van de Verenigde Staten neemt een vrachtwagenchauffeur een Franse liftster mee, maar wel precies in de voor haar verkeerde richting. Systematische en schaamteloze exploitatie van het momenteel zo populaire thema van 'het zwerven'. Aangezien een scenario ontbreekt, ontwikkelt deze film zich op goed geluk. De kijker heeft recht op een paar mooie landschappen en daar blijft het bij.

Anne, jour après jour

1990 | Komedie, Romantiek

Frankrijk 1990. Komedie van Bernard Toublanc-Michel. Met o.a. Sophie Barjac, Patrick Vienne, Bernard Woringer en Geoffroy Caray.

Zouteloze, onbeduidende fotoroman waaraan geen einde komt en die lijkt op eerdere films van deze tv-regisseur. Het leven van Anne wordt inderdaad van dag tot dag gevolgd alsof dat interessant zou zijn! Gekunstelde personages en situaties in een steriele omgeving. Omdat het verhaal ook nog wordt opgediend in plakjes van vijftien minuten, is het gewoon onverteerbaar. Een zeldzaam waardeloos produkt van deze regisseur. Alleen geschikt voor kleinburgerlijke tv-avondjes.

La dernière cigarette

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Bernard Toublanc-Michel. Met o.a. Danny Carrel en Henri Garcin.

De wilskrachtige Marie dooft haar 'laatste sigaret'; haar ouders en vrienden zijn getuigen. Echter, haar persoonlijkheid ondervindt er schadelijke gevolgen van en zij begint jan en alleman te vergiftigen. Uit dit wel zeer magere thema wist de routinier van de ORTF, Toublanc-Michel, een lange speelfilm te halen, waarbij het alleen dankzij de charme en komische kwaliteiten van Danny Carrel uit te houden is.

Allons voir si la rose

1989 | Mysterie, Thriller

Frankrijk 1989. Mysterie van Bernard Toublanc-Michel. Met o.a. Dany Carrel, Henri Guybet, Danièle Evenou, Nathalie Courval en Yveline Brière.

Na met een onmogelijk budget vijf speelfilms te hebben gemaakt en volledig aan de aandacht van pers en publiek te zijn ontsnapt, is deze regisseur in 1976 naar de tv overgestapt, en daar heeft hij het in alle opzichten beter gedaan. Dit mysterieuze verhaal over een jonge vrouw die elke dag een rode roos onder haar ruitewisser vindt, terwijl ze toch al acht jaar een hechte relatie heeft met haar man, blijft boeien dankzij het stevige scenario, de spanningsopbouw en de nogal ondoorgrondelijke sfeer. Het einde is verrassend. Goed en geloofwaardig acteerwerk, terwijl je aan Carrel in haar jeugdige rol niet ziet dat ze al 53 is! Tamelijk

Les moyens du bord

1978 | Drama

Frankrijk 1978. Drama van Bernard Toublanc-Michel. Met o.a. Gabriel Cattand, Catriona MacColl, Olivier Destrez, Diane Stoloian en Denise Grey.

We zijn eind jaren 1930 tijdens de zomervakantie. Historicus Guillaume Le Cormier (Cattand) verblijft met zijn gezin in een groot herenhuis ergens aan de kust van Bretagne. Hij hoopt dat zijn negentienjarige zoon Ronan (Destrez) zal trouwen met Martine (Stoloian), de dochter van de adellijke buurman. Ronan droomt van een heropstanding van het keizerrijk Europa en heeft zich aangesloten bij een rechts-nationalistische organisatie. Guillaume heeft het hier moeilijk mee en vermits hij zijn zoon van zijn ongelijk wil overtuigen drijft hij een wig tussen hen in. Ondertussen maakt hij kennis met Grace (MacColl), de Amerikaanse gaste van Martine's ouders. Tussen hen beiden groeit een idylle. Bijzonder traag melodrama over de leegheid van het bestaan van de aristocratie aan de vooravond van WOII. Er wordt verschrikkelijk veel gepraat en weinig gehandeld. De langdradigheid wordt op de duur haast ondragelijk, met tijd die opgevuld wordt door toeristische standjes als een bezoek aan het huis van Victor Hugo of het eindeloos zeilen op zeeën en meren. Michel Mohrt baseerde het scenario op zijn eigen roman. Voor de fotografie tekende Jean Orjollet. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bernard Toublanc-Michel op televisie komt.

Reageer