Valeri Ginsburg

Cameraman

Valeri Ginsburg is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Komissar

1987 | Historische film

SU 1987. Historische film van Aleksandr Askoldov. Met o.a. Nonna Mordjukova, Rolan Bykov, Raisa Nedaschkovskaja, Ljudmila Volynskaja en Vasily Shukshin.

Met prijzen overladen film, in 1967 gedraaid maar pas in 1987 door het festival van Moskou ontdekt en voor vertoning vrijgegeven. Het verhaal speelt in het Rusland van 1922 ten tijde van de burgeroorlog tussen de Roden en Witten. Rode vrouwelijke volkscommissaris Mordjukova bevalt van een oorlogsbaby, waarvoor zij bij een joods gezin een onderkomen vindt. De zoon (het symbool van de nieuwe maatschappij) zal gedijen in het van levenswil overlopende gezin (dat door de nazi's jaren later wordt verdoemd) en de vrouw moet kiezen voor haar kind of de revolutie. Eenvoudig, helder, academisch maar vaak ook fascinerend beeld dat de kijker confronteert met een stuk niet gepolitiseerde realiteit en menselijkheid ten tijde van indoctrinerende, patriottische heldenverering van de communisten. Bezienswaardig, al was het maar omdat de Sovjet-taboes van toen er zo van af te lezen zijn. Vrij geïnspireerd op In de stad Berditchev, de eerste roman van de in 1964 in de grootste eenzaamheid gestorven auteur Vasily Grossman. Askoldov vulde het verhaal op met eigen ervaringen. Camerawerk van Valeri Ginsburg. Bekroond met Zilveren Beer op festival van Berlijn 1988.

Derevnia utka

1976 | Familiefilm, Fantasy

SU 1976. Familiefilm van Boris Benejev. Met o.a. Rolan Bykov, Oxana Duben, Jelisaveta Alexajeva, Jelena Sanajeva en Georgiej Milljar.

Olja (Duben) is zeven. Voor de zomervakantie gaat zij bij haar grootmoeder (Alexejeva) logeren. Ze ontdekt op zolder een sympathieke huisgeest (Bykov) met wie ze vriendschap sluit. Hij is uitsluitend zichtbaar voor personen die in hem geloven, waardoor menige volwassene (en scepticus) hem niet ziet. Samen stichten zij voor de nodige verwarring, waardoor het een onvergetelijke vakantie wordt. Aardig fantasietje, waarin het vakmanschap van de makers duidelijk naar voren komt. Scenario van Alexander Alexandrov. Camerawerk van Valeri Ginsburg.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Valeri Ginsburg op televisie komt.

Reageer