Richard Whorf: regie en cast.
Er zijn 20 films gevonden.

The Groom Wore Spurs

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Richard Whorf. Met o.a. Ginger Rogers, Jack Carson, Joan Davis en Stanley Ridges.

Hier en daar wel aardige komedie over advocate Rogers die trouwt met cowboy-acteur Carson, vervolgens van hem gaat scheiden, maar dan toch zijn verdediging voert in een strafzaak.

Champagne for Caesar

1950 | Komedie

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1950. Komedie van Richard Worf en Richard Whorf. Met o.a. Ronald Colman, Celeste Holm, Vincent Price, Barbara Britton en Art Linkletter.

Beauregard Bottomley (Ronald Colman) weet alles maar de bolleboos kan geen baan vinden. Zelfs zeepfabrikant Burnbridge (Vincent Price, in een komedie!) wil hem niet inhuren. Beauregard neemt wraak door binnen de kortste keren 40 miljoen dollar te scoren in een kennisquiz die door de zeepmagnaat wordt gefinancierd. De kapitalist huurt ten einde raad een vrouw (Celeste Holm) in die de genius moet verleiden en moet uitzoeken of er een quizvraag bestaat die hij niet kan beantwoorden. Champagne for Caesar stak de draak met Kapitalisme en Media, heilige huisjes in jaren '50 Amerika. De Amerikaanse Nationale Bond van Fatsoen was zo overstuur van de satire dat de film het predikaat Adults Only kreeg.

Chain Lightning

1950 | Romantiek, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1950. Romantiek van Stuart Heisler. Met o.a. Humphrey Bogart, Eleanor Parker, Raymond Massey, Richard Whorf en James Brown.

Matt Brennan, een geallieerde piloot, gaat na de oorlog een onfortuinlijke carrière tegemoet. Als een Engelse industrieel hem in dienst neemt om een nieuw vliegtuig te testen, komt hij weer in contact met zijn vroegere liefde die nu secretaresse is van de industrieel. Matt krijgt een grote premie als hij met het nieuwe toestel over de Noordpool vliegt, maar de technicus is het daar niet mee eens omdat hij nog een aanpassing wil maken

Luxury Liner

1948 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1948. Komedie van Richard Whorf. Met o.a. George Brent, Jane Powell, Luaritz Melchior, Frances Gifford en Xavier Cugat.

MGM-onzin over een cruiseschip met Powell die van de daken zingt.

Love from a Stranger

1947 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1947. Mysterie van Richard Whorff en Richard Whorf. Met o.a. Sylvia Sidney, John Hodiak, John Howard, Isobel Elsom en Ernest Cossart.

Tweede (de eerste is uit 1937) verfilming van het verhaal [KL]Philomel Cottage[KLE] van Agatha Christie, ditmaal bewerkt door Philip McDonald. Wanneer Sidney ontdekt dat haar echtgenoot leugens vertelde over zijn verleden, begint ze te vermoeden dat hij een maniakale moordenaar is. Goed gemaakte suspense film, die echter te weinig echt verrassende momenten heeft, temeer omdat alle elementen ondertussen reeds zo dikwijls opnieuw gebruikt werden in andere films (met als bekendste epigoon Hitchcocks SUSPICION). Sidney en Hodiak voelen zich goed in hun personages. Tony Gaudio bracht alles keurig in beeld en Hans Salters score is goed berekende kamerbrede lopendeband muziek.

It Happened in Brooklyn

1947 | Musical

Verenigde Staten 1947. Musical van Richard Whorf. Met o.a. Frank Sinatra, Kathryn Grayson, Jimmy Durante, Peter Lawford en Gloria Grahame.

Een schertsmusical over de inwoners van Brooklyn die het proberen te maken in de showbiz; alleen maar vernis zonder inhoud. Eén goed liedje: 'Time After Time'. Durante in goede vorm.

Till the Clouds Roll By

1946 | Musical, Biografie

Verenigde Staten 1946. Musical van Richard Whorf. Met o.a. Robert Walker, Van Johnson, June Allyson, Lucille Bremer en Judy Garland.

De film over het leven van de vermaarde liedjescomponist Jerome Kern (Walker). De productie is weelderig, maar het scenario is tamelijk zwak. De mooie melodieën, de kleurige kostuums en de buitengewoon goede bijrollen maken de film de moeite waard.

The Sailor Takes a Wife

1945 | Komedie

Verenigde Staten 1945. Komedie van Richard Whorf. Met o.a. Robert Walker, June Allyson, Hume Cronyn, Audrey Totter en Eddie 'Rochester' Anderson.

Aardige kleine komedie, de titel zegt alles al.

The Hidden Eye

1945 | Misdaad

Verenigde Staten 1945. Misdaad van Richard Whorf. Met o.a. Edward Arnold, Frances Rafferty, Ray Collins, Paul Langton en Raymond Largay.

Vervolg op EYES IN THE NIGHT, met de blinde rechercheur Arnold die goed gebruik maakt van zijn zintuigen om een moord op te lossen. Een snel en plezierig mysterie.

The Impostor

1944 |

1944. Julien Duvivier. Met o.a. Allyn Joslyn, Peter van Eyck, Jean Gabin, Ellen Drew en Richard Whorf.

Vervolg op EYES IN THE NIGHT, met de blinde rechercheur Arnold die goed gebruik maakt van zijn zintuigen om een moord op te lossen. Een snel en plezierig mysterie.

The Imposter

1944 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van Julien Duvivier. Met o.a. Ellen Drew, Jean Gabin, Richard Whorf, Allyn Joslyn en Peter van Eyck.

Een goed geacteerd, maar nogal gewoon verhaal over een Fransman, een patriot, die uit de gevangenis ontsnapt en een nieuwe identiteit aanneemt om deel te nemen aan WO II. Hertiteld: STRANGE CONFESSION.

Christmas Holiday

1944 | Misdaad, Drama, Muziek

Verenigde Staten 1944. Misdaad van Robert Siodmak. Met o.a. Deanna Durbin, Gene Kelly, Gale Sondergaard, Gladys George en Richard Whorf.

Naar een verhaal van Somerset Maugham, dat zich voor deze gelegenheid afspeelt in Amerika. Misdaadgeschiedenis waarin Durbin het rechte pad verlaten heeft om haar echtgenoot - en tevens moordenaar Kelly - te helpen; met liedjes als 'Spring Will Be A Little Late this Year'.

Blonde Fever

1944 | Romantiek

Verenigde Staten 1944. Romantiek van Richard Whorf. Met o.a. Philip Dorn, Mary Astor, Felix Bressart, Gloria Grahame en Marshall Thompson.

Astor geeft klasse aan dit milde verslag over een weduwe die in Europa rondzwerft en op Dorn verliefd wordt, met Grahame als zwoele rivale. Frits van Dongen staat als Philip Dorn in de cast vermeld.

The Cross of Lorraine

1943 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Tay Garnett. Met o.a. Jean-Pierre Aumont, Gene Kelly, Richard Whorf, Joseph Calleia en Peter Lorre.

Na de rampzalige gevechten van mei 1940 brengen de Duitsers de gevangen Franse soldaten onder in heropvoedingskampen. Van de belofte dat ze zo snel mogelijk naar huis zullen worden gestuurd komt niets. Kelly en Aumont verzetten zich tegen hun bewakers en weigeren hun kameraden te verraden. Om hen heen verzamelen zich wat soldaten die vastbesloten zijn te ontsnappen, de frontlijn te overschrijden en zich bij het verzet te voegen. Typische anti- nazi-propagandafilm, gemaakt volgens de beste Hollywood- standaard, al kunnen de acteurs - afgezien van Aumont - moeilijk doorgaan voor Fransen. De decors zijn evenmin erg realistisch. Lorre is uitstekend als gemene nazi. Michael Kanin, Ring Lardner Jr., Alexander Esway en Robert D. Andrews baseerden hun scenario op een verhaal van Lilo Demert en Robert Aisner en op Hans Hebe's boek A Thousand Shall Live. Fotografie van Sidney Wagner.

Assignment In Brittany

1943 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Jack Conway. Met o.a. Jean-Pierre Aumont, Susan Peters, Richard Whorf, Margaret Wycherly en Signe Hasso.

Aumont lijkt op een nazi-leider en gebruikt dit in zijn voordeel bij zijn werk voor de Franse ondergrondse. Patriottistisch WO II melodrama.

March on America!

1942 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1942. Drama van Richard Whorf.

In 1620 arriveerden de eerste pioniers in de nieuwe wereld. Ze stonden voor de haast onmogelijke taak om een nieuw continent op te bouwen. Zo gauw zij de eerste basis gelegd hadden volgden andere migranten vanuit de hele wereld. De indianen leerden met het nieuwe volk samen te leven. Vanaf het begin van het ontstaan van Amerika moesten de nieuwe bewoners strijd leveren, de strijd voor de persvrijheid, voor de onafhankelijkheid, voor het uitbreiden van het territorium, tegen de Spanjaarden in het Zuiden en de Britten in het Noorden, de burgeroorlog, WO I. Steeds weer kwam Amerika als overwinnaar, nog groter uit de strijd. Een haast infantiele propagandafilm, gedraaid kort na de aanval op Pearl Harbour (7 december 1941). De hero[KA3]iek stroomt van het scherm en Amerika wordt schaamteloos voorgesteld als d[KA1]e bewaker van de wereldvrede. Het kan allemaal misschien wel waar zijn, maar zestig jaar na productie komt de film (die voor een groot deel bestaat uit stock-shots voor goedkope B-westerns) eerder lachwekkend over. Het scenario werd geschreven door Owen Crump. Regisseur Whorf spreekt de enthousiaste commentaar. Achter de camera nam Charles P. Boyle plaats.

Keeper of the Flame

1942 | Drama

Verenigde Staten 1942. Drama van George Cukor. Met o.a. Spencer Tracy, Katharine Hepburn, Richard Whorf, Margaret Wycherly en Forrest Tucker.

Journalist Steven O`Malley (Tracy) krijgt opdracht over een Amerikaanse patriot die zo pas is overleden de levensgeschiedenis te schrijven, maar hij wil het ware verhaal schrijven. De film is wat zwaar op de hand en bij het weerzien te gedateerd: maar het thema van de ontmythologisering van een held die blind vereerd werd, blijft overeind. Hepburn is de weduwe van de man. Het scenario is van Donald Ogden Stewart naar een roman van I.A.R. Wylie, en men hoort de vage echo van CITIZEN KANE. Het camerawerk is van William Daniels.

Juke Girl

1942 | Misdaad

Verenigde Staten 1942. Misdaad van Curtis Bernhardt. Met o.a. Ann Sheridan, Ronald Reagan, Richard Whorf, Gene Lockhart en Faye Emerson.

Het tamelijk uitgesponnen verhaal over fruitplukkers en hun problemen in Florida, komt niet helemaal uit de verf, maar Sheridan en Reagan zijn goed als arbeiders die bij een moord betrokken raken.

Blues in the Night

1941 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1941. Muziek van Anatole Litvak. Met o.a. Priscilla Lane, Richard Whorf, Betty Field, Lloyd Nolan en Jack Carson.

Dit muziekdrama begint veelbelovend, maar zakt af en wordt een belachelijk melodrama. Het gaat over een musicus met zelfmoordneigingen (Whorf) en zijn orkest. Kazan speelt een klarinettist. Het mooie titelliedje wordt nooit uitgespeeld!

Midnight

1934 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1934. Drama van Chester Erskine. Met o.a. Sidney Fox, O.P. Heggie, Henry Hull, Margaret Wycherly en Lynne Overman.

De voorzitter van een jury - en zijn gezin - wordt achtervolgd door de pers, nadat hij een vrouw tot de elektrische stoel heeft veroordeeld. Een gedateerd maar belangwekkend toneelwerk, opnieuw uitgebracht als CALL IT MURDER om munt te slaan uit Bogart toen die een ster was geworden.