Allen H. Miner

Regisseur

Allen H. Miner is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

The Catcher

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Allen H. Miner. Met o.a. Michael Witney, Jan-Michael Vincent, Tony Franciosa, Catherine Burns en David Wayne.

Een politieman uit Seattle en een afgestudeerde van de universiteit van Harvard gaan samenwerken om vluchtelingen, weggelopen echtgenoten en vermiste kinderen door heel Amerika op te sporen. De prachtige locaties zijn zeer de moeite waard om naar te kijken, terwijl dramatische spanning verder ontbreekt en de film niet veel verhaal biedt.

Chubasco

1968 | Drama

Verenigde Staten 1968. Drama van Allen H. Miner en Allen Miner. Met o.a. Richard Egan, Christopher Jones, Susan Strasberg, Ann Sothern en Simon Oakland.

Een jonge hulp op een tonijnenvisser kan het goed vinden met zijn schipper tot deze ontdekt dat de jongen met zijn dochter is getrouwd; te lange, maar wel aardige lopende-bandfilm, opgenomen in de tijd dat Jones en Strasberg echt met elkaar getrouwd waren.

The Ride Back

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Allen H. Miner. Met o.a. Anthony Quinn, Lita Milan, William Conrad, Ellen Hope Monroe en Louis Towers.

Een goed geregisseerde weergave over hoe een sheriff en een gevangene ontdekken elkaar nodig te hebben om de weerselementen en de aanvallen van indianen het hoofd te bieden. Scenario van Anthony Ellis. Camerawerk van Joseph Biroc.

Black Patch

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Allen H. Miner en Allen Miner. Met o.a. George Montgomery, Diane Brewster, Tom Pittman, House Peter Jr. en Lynn Cartwright.

Na de Burgeroorlog keert Montgomery terug uit gevangenkamp Andersonville en wordt sheriff. Hij wordt ten onrechte beschuldigd van een bankoverval. Een redelijke western, gemaakt door Montgomery's eigen produktiemaatschappij, naar een scenario van acteur Gordon die ook het verhaal schreef voor DECISION AT SUNDOWN.

Ghost Town

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Allen Miner en Allen H. Miner. Met o.a. Kent Taylor, John Smith, Marian Carr, John Doucette en William 'Bill' Phillips.

Het scenario van Jameson Brewer is geen onaardig gegeven, maar Allen Miner weet er weinig van te maken. Veel te veel gepraat, te weinig actie en dus een matige productie. Joseph F. Birocs camerawerk is wel boven de middelmaat. Een aantal personen komt samen in een spookstad, waar dronken Indianen hen bedreigen. Ze worden daar ingesloten en dan blijkt wie goed of slecht is.

Drama Classics: Stranded

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van Allen H. Miner. Met o.a. Bette Davis, Tiger Favara, Pamela Beaird, Claudia Bryer en Edward Byrnes.

Een hevige sneeuwstorm woedt in een geïsoleerd bergstadje in Minnesota. Geen reden voor lerares Davis om de school te sluiten. Slechts vijf kinderen kwamen opdagen. De storm neemt nog in hevigheid toe. Electriciteit, telefoon en verwarming vallen uit. Het schooltje raakt compleet afgezonderd. Davis doet van alles om de kinderen bezig te houden, zodat ze niet nadenken over hun hopeloze situatie. Ze hoopt enkel dat er tijdig hulp komt. Voorspelbaar melodrama dat echter door het sterke spel van Davis en het enthousiasme van de kinderen best boeiend wordt. De eindscènes zijn in elk geval indrukwekkend geënsceneerd. Scenario van Herb Ellis en John T. Kelley. Fotografie van Paul Ivano.

The Black Pirates

1954 | Avonturenfilm

Malta/Verenigde Staten 1954. Avonturenfilm van Allen H. Miner. Met o.a. Anthony Dexter, Martha Roth, Lon Chaney jr, Robert Clarke en Alfonso Bedoya.

Ongeïnspireerd verslag over piraten die op zoek zijn naar goud.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Allen H. Miner op televisie komt.

Reageer