Elena Espejo

Acteur

Elena Espejo is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Proceso a una estrella

1966 | Musical, Misdaad

Spanje 1966. Musical van Rafael J. Salvia. Met o.a. Rocío Jurado, José Toledano, Carlos Ballesteros, Elena Espejo en Giancarlo Del Duca.

Pas nadat een zangeres op beschuldiging van moord in hechtenis is genomen, worden de feiten gereconstrueerd. Een klassieke ondermaatse Spaanse folkloristische film, deze keer verpakt als thriller.

Kilometro doce

1962 | Drama, Misdaad

Spanje 1962. Drama van Clemente Pamplona. Met o.a. Carlos Mendy, Mara Lasso, Elena Espejo, Carlos Mendi en Angel Ter.

Drie misdadigers komen op hun vlucht een vrouw tegen die op sterven ligt; ze vragen zich af wat zij met haar moeten doen.

Romarei - das Mädchen mit den Grünen Augen

1958 | Avonturenfilm, Erotiek

Duitsland 1958. Avonturenfilm van Harald Reinl. Met o.a. Carola von Kayser, Joachim Hansen, Leonhard Steckel, Dominique Wilms en Werner Peters.

Het titelkaraktertje is een helderziend weesmeisje, dat door een schatrijke nikkelmagnaat bij haar harteloze pleegmoeder wordt weggekocht en meegenomen naar Tripoli. Daar krijgt zij in ruil voor haar bovennatuurlijke raadgevingen een leven van luxe aangeboden. Deze heel naïeve en enigszins kitscherige avonturen in min of meer exotische locaties waren destijds een doorn in het oog van de fatsoensrakkers, die borg stonden voor onze morele smetteloosheid. De film werd 'aanstootgevend' bevonden en had grote moeite de filmkeuringsdienst te passeren. Onbegrijpelijk allemaal als men zoveel jaar na dato dit samenraapsel van romantische, sensationele en vooral sentimentele elementen nog eens terugziet.

La vida es maravillosa

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Germán Cobos, Elena Espejo, Antonio Prieto en Juanjo Menéndez.

Deze film vertelt ons dat het leven geweldig is, ondanks de hindernissen en problemen waar de mensen mee te maken hebben. Een van de minder populaire rolprenten van deze regisseur, verzadigd met een te kunstmatig optimisme.

Maldición gitana

1953 | Komedie, Fantasy

Spanje 1953. Komedie van Jerónimo Mihura. Met o.a. Luis Sandrini, Elena Espejo, Julia Caba Alba en Eduardo Sandrini.

Een ongelukkige violist, die voor de tweede keer getrouwd is, krijgt voortdurend bezoek van het spook van zijn eerste schoonmoeder. Een van de Spaanse films waarin de destijds beroemde Zuidamerikaanse komiek Sandrini de hoofrol speelde. Echt een curieuze film; de regisseur zou alsnog méér waardering moeten verdienen.

Me quiero casar contigo

1951 | Komedie, Romantiek

Spanje 1951. Komedie van Jerónimo Mihura. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Virginia Keilley, Manolo Morán en Elena Espejo.

Een naïeve man wil trouwen met een beeldschone vrouw. Een van de minder geslaagde titels van de verbijsterende Mihura.

Duda

1951 | Misdaad

Spanje 1951. Misdaad van Julio Salvador. Met o.a. Conrado San Martín, Elena Espejo, Francisco Rabal en Mary Lamar.

De man van een vrouw die voor de tweede keer getrouwd is gelooft dat zij haar eerste echtgenoot heeft vermoord. Een middelmatige film van een regisseur die juist in het detective-genre zijn beste films realiseerde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elena Espejo op televisie komt.

Reageer