José Marco Davo

Acteur

José Marco Davo is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

L' Ombria de Zorro

1962 | Avonturenfilm, Romantiek

Spanje/Italië 1962. Avonturenfilm van Joaquin Romero Marchent. Met o.a. Frank Latimore, Maria Luz Galizia, Mario Feliciani, Marco Tulli en Raffaella Carrà.

Zorro wordt uit zijn voorgenomen rust gehaald door nieuwe terreur van bandieten die ook zijn verloofde belagen, waardoor hij des te gemotiveerder het recht pobeert te herstellen. Deze geroutineerd gemaakte avonturenfilm heeft een fraaie fotografie die de film met locatie-opnamen boven het gemiddelde had uitgetild bij een minder smoezelig kleurprocédé. Latimore speelt weinig bezield of dynamisch de titelheld.

Ha llegado un angel

1962 | Familiefilm, Drama

Spanje 1962. Familiefilm van Luis Lucia. Met o.a. Marisol, Isabel Garcés, Carlos Larranaga, Ana Maria Custidio en José Marco Davo.

Een muzikaal weesmeisje komt in een liefdeloos adoptiegezin, maar redt de gezinsleden uit financiële nood door een zangcarrière te maken. Ook muziekstudenten en andere verschoppelingen komen dankzij haar tot een beter leven, terwijl starre volwassenen weer tot vriendelijkheid ontdooien. De formule van vooroorlogse films met Shirley Temple gebruikt als vehikel voor het Spaanse wonderkind Marisol dat inderdaad zang-, dans- en acteertalent heeft, maar door de regie is aangemoedigd om haar schattigheid soms onuitstaanbaar aan te dikken. De rooskleurige simpelheid en het moralisme behouden niettemin een bepaalde charme.

Marcelino, pan y vino

1955 | Familiefilm, Fantasy

Spanje 1955. Familiefilm van Ladislao Vajda. Met o.a. Pablito Calvo, Rafael Rivelles, Juan Calvo, Antonio Vico en Fernando Rey.

Een vondeling wordt grootgebracht in een Franciscanerklooster, waar hij ondanks de zorg van de broeders zich toch vaak eenzaam voelt, tot hij vriendschap sluit met een levensgroot Christusbeeld. Dit doet zijn wens - hereniging met zijn moeder - in vervulling gaan. De humoristische typering van het kloosterleven en de niet al te schattig aangedikte spontaniteit van de kleine Pablito maken dit religieuze sprookje ook genietbaar voor diegenen die aan de strekking zelf geen boodschap hebben. Scenario van Ladislao Vajda en José-Maria Sanchez Silva.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José Marco Davo op televisie komt.

Reageer