Liliane de Kermadec

Regisseur

Liliane de Kermadec is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Un moment d'inattention

1991 | Erotiek, Drama

Frankrijk 1991. Erotiek van Liliane de Kermadec. Met o.a. Anne Caudry, Hippolyte Girardot, Fabienne Babe, Patrick Fierry en Isabelle Nanty.

Laurent (Girardot) en Virginie (Caudry) zijn zeer gelukkig, met dien verstande dat zij buitenshuis werkt en hij kookt, prutst en hun kind opvoedt. Het speelt zich af in de jaren negentig, maar waar precies wordt in het middn gelaten. Hun vrienden praten over hen als over een bijzonder stel, tot op de dag dat begeerte heel dichtbij komt. Een ondefinieerbare tv-film, zoals al het werk van deze marginale ex-cineaste die een moeizame carri[KA2]ere aflegt (zij werd van de set gestuurd tijdens het draaien van haar laatste film, SOPHIE ET LE CAPITAINE, die nooit afgemaakt is). In deze geslaagde kroniek staan gevoelens en toeval zo'n beetje centraal. Er is in halftinten opgenomen, en plotseling spreekt er uit schijnbaar onbelangrijke gebaren of feiten een zekere angst. Geen eenvoudig vermaak voor beginners!

Les symptômes de l'amour: Les fonflons de Honfleur - Les visages de l'amour

1990 | Romantiek, Komedie

Frankrijk 1990. Romantiek van Liliane de Kermadec. Met o.a. Charlotte Vanier, Dani, Jean-Claude Vannier en Hervé Boucher.

Twee verhalen ineen, getiteld: LES FLONFLONS DE HONFLEUR en LES VISAGES DE L'AMOUR. Het eerste speelt in de schilderachtige vissershaven Honfleur en de andere in het verre, exotische Sjang-hai. Een jonge vrouw vraagt zich in Frankrijk af: 'Houd ik genoeg van hem om met hem weg te gaan?', terwijl de jongeman in China zich afvraagt hoe het gezicht eruit ziet waar hij nu echt van houdt. Gefilmd in de stijl van Maguerite Duras, maar hier gaat het om een subtiele, gevoelige analyse, die bij tijd en wijle benauwend is, ondersteund door strake en zorgvuldige montage. De maker beschikt over talent dat vergelijkbaar is met filmer van HOME SWEET HOME.

Les symptômes de l'amour: Dante et Béatrice à Liverpool, Acte I - La peinture de l'amour, Acte II

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Liliane de Kermadec. Met o.a. Marie-Sophie Wilson en Jérôme Diamant-Berger.

Tweede film uit de reeks [KL]Les sympt[KA4]omes de l`amour[KLE]. Eeen tweeluik, dat bestaat uit twee akten die zich op twee verschillende plaatsen afspelen. In dit geval achtereenvolgens in Liverpool rond het doek van de Engelse schilder Henry Holiday (vanwaar de titel) en in Florence, waar een alleenstaande vrouw de brug bezoekt die de schilder voor de ontmoeting had uitgekozen. Een discutabel uitgangspunt, omdat de aanpak hierdoor systematisch kan worden en kan uitmonden in een gecompliceerd stramien waardoor het echte onderwerp, zijnde de schildering van de wispelturigheid van hart en geest, in de knel kan raken. De maker van deze tv-film weet zich dank zij zijn talent op het nippertje eruit te redden.

Leninallee

1990 | Drama

Duitsland/Frankrijk 1990. Drama van Liliane de Kermadec. Met o.a. Dinko Bogdanic, Alexander Eitner, Christina von Amsterdam, Gudrun Ocras en Cong-Shan.

Een van de vele 'petites histoires' die over het neerhalen van de Berlijnse Muur gaan en de Duitse hereniging - uiteraard doorgetrokken naar het persoonlijke vlak. Een weekje lief en leed van Ossies, w.o. een joch van dertien, dat op zoek gaat naar zijn grootvader in West-Berlijn, die door de bouw van de muur van zijn grootmoeder gescheiden raakte.

Aloïse

1974 | Drama

Frankrijk 1974. Drama van Liliane de Kermadec. Met o.a. Delphine Seyrig, Isabelle Huppert, Marc Eyraud, Michael Lonsdale en Jacques Weber.

Zwitserse jonge vrouw groeit in begin deze eeuw op met vaderbinding en kan gehoopte zangcarrière niet doorzetten. Opgenomen in psychiatrische inrichting begint ze te schilderen en wordt met beelden van een imaginair theater beroemd. Waar-gebeurde case history werd niet uitdrukkelijk militante vrouwenfilm met opmerkelijk spel van Seyrig in titelrol, die als jong meisje door Huppert wordt vertolkt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Liliane de Kermadec op televisie komt.

Reageer