Marc McClure: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Python

2000 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 2000. Thriller van Richard Clabaugh. Met o.a. Frayne Rosanoff, Robert Englund, Casper Van Dien, William Zabka en Dana Barron.

Storm

1999 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1999. Drama van Harris Done. Met o.a. Luke Perry, Martin Sheen, Robert Knott, David Moses en Marc McClure.

Menno's Mind

1996 | Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1996. Sciencefiction van Jon Kroll. Met o.a. Bill Campbell, Stephanie Romanov, Corbin Bernsen, Robert Vaughn en Bruce Campbell.

Computerprogrammeur Menno werkt voor de regering op een afdeling waar geëxperimenteerd wordt met virtuele technologie. Geïsoleerd in zijn saaie baan, interesseert hij zich niet voor de politiek. Om wat meer lol in zijn werk te hebben, maakt hij met collega Simon grappige virtuele fantasieën. De leider van een terroristische beweging, Felix Medina, stelt zich kandidaat tijdens de presidentsverkiezingen. De beweging beraamt een plan om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden. Menno wordt gedwongen hen hiermee te helpen. Door middel van virtuele technologie manipuleert hij de hele bevolking, zodat Felix Medina tot president wordt uitgeroepen

The Vagrant

1992 | Horror

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1992. Horror van Chris Walas. Met o.a. Bill Paxton, Michael Ironside, Marshall Bell, Mitzi Kapture en Colleen Camp.

VV.

Little White Lies

1989 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1989. Komedie van Anson Williams. Met o.a. Ann Jillian, Tim Matheson, Susie Plakson, Marc McClure en Amy Yasbeck.

Een onschuldige romantische komedie over een vrouwelijke detective van de politie en een cardioloog, beiden uit Philadelphia die liegen over hun werk wanneer ze elkaar tijdens hun vakantie in Rome ontmoeten. Zij doet zich voor als een dame uit de jet-set en hij als een hospitant in een ziekenhuis. Ze worden verliefd op elkaar, hoewel ze niet zozeer bij elkaar passen. Eenmaal terug zit zij een juwelendief achterna, die zij op zijn snijtafel wil arresteren. Dan vallen de maskers. Een film die een beetje lijkt op CROSS MY HEART met Martin Short en Annette O'Toole. De scenarioschrijver van deze rolprent had er blijkbaar niet zoveel vertrouwen in, want hij gebruikte een pseudoniem in de aftiteling. Ook bekend als SHADOWS OF THE PAST en WHITE LIES.

After Midnight

1989 | Horror

Verenigde Staten 1989. Horror van Ken Wheat en Jim Wheat. Met o.a. Jillian McWhirter, Pamela Adlon, Ramy Zada, Nadine Van Der Velde en Marc McClure.

Een verzameling van afgezaagde enge verhalen die rond het kampvuur verteld worden door dertien-jarigen. Het probleem is dat de film te gewelddadig en te pervers is voor die leeftijdsgroep en te dom voor normaal denkende mensen. Uitsluitend kritiekloze idioten kunnen wellicht aan hun gerief komen bij het zien van: door zelfmoord uiteen spattende hersenen; een leraar die een pistool tegen het voorhoofd van een leerling houdt en dreigt de trekker over te halen met de bedoeling het slachtoffertje uit angst in zijn broek te laten plassen; een echtgenoot die zijn vrouw onthooft; een stelletje Dobermannen die een angstige vrouw verscheuren. Voor wie het niet genoeg is: de film bevat nog veel meer. Geen spel, geen verhaal, uitsluitend 'realistische beelden', te slecht voor woorden. Overslaan.

The Perfect Match

1987 |

1987. Mark Deimel. Met o.a. Jennifer Edwards, Karen Witter, Wayne Woodsen, Rob Paulsen en Marc McClure.

Een verzameling van afgezaagde enge verhalen die rond het kampvuur verteld worden door dertien-jarigen. Het probleem is dat de film te gewelddadig en te pervers is voor die leeftijdsgroep en te dom voor normaal denkende mensen. Uitsluitend kritiekloze idioten kunnen wellicht aan hun gerief komen bij het zien van: door zelfmoord uiteen spattende hersenen; een leraar die een pistool tegen het voorhoofd van een leerling houdt en dreigt de trekker over te halen met de bedoeling het slachtoffertje uit angst in zijn broek te laten plassen; een echtgenoot die zijn vrouw onthooft; een stelletje Dobermannen die een angstige vrouw verscheuren. Voor wie het niet genoeg is: de film bevat nog veel meer. Geen spel, geen verhaal, uitsluitend 'realistische beelden', te slecht voor woorden. Overslaan.

Superman IV: The Quest for Peace

1987 | Sciencefiction, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1987. Sciencefiction van Sidney J. Furie. Met o.a. Christopher Reeve, Gene Hackman, Margot Kidder, Jackie Cooper en Marc McClure.

In deze laatste aflevering van een reeks stripverfilmingen creëert aartsschurk Lex Luthor (Hackman) een gevaarlijke tegenstander voor Superman, genaamd Nuclear Man. En dat terwijl Superman net was begonnen om de aarde vrij te maken van kernwapens. Hoofdrolspeler Reeve schreef mee aan het scenario, dat naast de antiatoomboodschap meer wereldverbeterends bevat. Helaas draaide de productiemaatschappij in een laat stadium de geldkraan dicht: de speciale effecten zien er niet uit. Bovendien ogen Reeve en Kidder wat vermoeid, ze sprankelen niet meer. Tikje teleurstellend.

Back to the Future

1985 | Komedie, Sciencefiction, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1985. Komedie van Robert Zemeckis. Met o.a. Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Crispin Glover, Lea Thompson en Thomas F. Wilson.

De zeventienjarige Marty McFly (Fox) reist met behulp van de tijdmachine van de merkwaardige professor Emmett Brown (Lloyd) naar het verleden. Daar ontmoet hij zijn stuntelige vader en zijn charmante moeder. Hij zal ze moeten koppelen, want anders wordt hij nooit geboren... Het briljante, geestige script van regisseur Zemeckis en Bob Gale van deze, inmiddels klassieke, tijdreisfilm werd pas na lang aarzelen door de Universal-studio goedgekeurd. Universals verzoek om de titel te wijzigen in 'Spaceman From Pluto' werd door Steven Spielberg gelukkig elegant afgewimpeld.

Supergirl

1984 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Actiefilm, Familiefilm, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1984. Sciencefiction van Jeannot Szwarc. Met o.a. Helen Slater, Faye Dunaway, Peter O'Toole, Peter Cook en Mia Farrow.

'Avontuur zit in de familie', luidde de originele filmposter en daar is niets van gelogen in dit smakelijke afkooksel van Christopher Reeve's Superman uit 1978. Frisse beginneling Helen Slater (1963) is verkwikkend als het nichtje van Superman in een flinterdun verhaal over een verloren krachtbron die zoek is op aarde. Faye Dunaway is hilarisch als het booswicht dat het Supermeisje van planeet Krypton dwarszit tijdens haar fantastische avonturen. Opnemen en bewaren want Supergirl is het summum op het gebied van superheldinnenfilms uit de jaren 80. Ook uitstekend geschikt als psychedelisch behang op dito feestjes vanwege de breed uitgemeten zweefpartijen.

Superman III

1983 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Actiefilm, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1983. Sciencefiction van Richard Lester. Met o.a. Christopher Reeve, Richard Pryor, Annette O'Toole, Jackie Cooper en Marc McClure.

Computerprogrammeur Gus (Pryor) is geniaal, maar immoreel. De ideale medewerker, dus, voor multimiljonair Ross Webster (Vaughn), die door een duivels plan probeert nog rijker te worden. Als Superman daar een stokje voor steekt neemt Ross wraak met synthetisch kryptoniet, dat Superman weliswaar niet doodt, maar hem wel splitst in een goed (Kent) en een slecht (Superman) personage. Niet de beste aflevering van deze serie Supermanfilms, de personages zijn vlakker dan in de vorige afleveringen, en ook Pryor kan de film niet redden.

Pandemonium

1982 |

Verenigde Staten 1982. Alfred Sole. Met o.a. Tom Smothers, Carol Kane, Miles Chapin, Debralee Scott en Candy Azzara.

Slechts hier en daar grappig is deze parodie op de knokfilm, die zich afspeelt op een school voor [KL]cheerleaders[KLE] (georganiseerde groepen dansende, springende en schreeuwende jongemeisjesfans van rugbyploegen). Er zijn een paar scherpe idee[KA3]en in de film verwerkt (zo is de held Smothers een Canadese bereden politieman, omdat zoveel knokfilms uit Canada komen), maar het geheel is net wat te vaak geforceerd. De werktitel was THURSDAY THE 12TH: dat die werd veranderd om verwarring met SATURDAY THE 14TH te voorkomen is op zich grappiger dan welke scène in de film dan ook.

Superman II

1980 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Actiefilm, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1980. Sciencefiction van Richard Lester en Richard Donner. Met o.a. Christopher Reeve, Gene Hackman, Margot Kidder, Terence Stamp en Ned Beatty.

In Superman II schudt de man van Krypton zijn bovenmenselijke krachten af uit liefde voor Lois Lane (Kidder). Maar hij heeft zijn cape snel weer om vanwege snode plannen van boosaardige Lex Luthor (Hackman). Van de vele, vele films en tv-series over Superman worden de eerste twee films met Christopher Reeve door velen beschouwd als de meest geslaagde. Deel twee is zo mogelijk nog beter dan deel één: grimmig, visueel sterk en trouw aan de strip. In 2012 maakte Zack Snyder (300, Watchmen) een nieuwe Superman-film, visueel mooi, maar minder charmant.

The Sky Trap

1979 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1979. Familiefilm van Jerome Courtland. Met o.a. Marc McClure, Kitty Ruth, Jim Hutton, Patricia Crowley en John Crawford.

Zweefvlieger McClure krijgt geheel tegen zijn zin met drugshandelaren te maken. Veel achtervolgingen, maar wel voor de jeugd. Jim Lawrence bewerkte een boek van D.S. Halacy Jr. tot scenario. Camerawerk van Rexford Metz.

I Wanna Hold Your Hand

1978 | Muziek, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1978. Muziek van Robert Zemeckis. Met o.a. Nancy Allen, Marc McClure, Susan Kendall Newman, Theresa Saldana en Will Jordan.

Tieners spannen samen om kaartjes voor het eerste optreden van The Beatles in de Ed Sullivan-show te bemachtigen. Als deze originele komedie zo nu en dan wat stom overkomt en te veel van het goede is dan is dat de prijs die je moet betalen voor een over het algemeen nauwkeurig beeld van een rauw evenement. De komiek Jordan is een uitgelaten Sullivan en DiCicco is de Beatlehater.

Freaky Friday

1977 | Komedie, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1977. Komedie van Gary Nelson. Met o.a. Barbara Harris, Jodie Foster, John Astin, Patsy Kelly en Dick Van Patten.

Foster en haar moeder Harris denken beiden dat de ander een paradijselijk leventje leidt. Ze willen dan ook niets liever dan elkaars plaats innemen. Op een gekke vrijdag gebeurt het. De dochter zit plotseling in het aantrekkelijk lichaam van mama, terwijl de moeder opeens weer een tiener is. De grote vraag is of ze nog zo blij zijn met de situatie, als ze met elkaars problemen worden geconfronteerd. Koddige voorloper van de vader- zoonverwisselingen, die eind jaren 1980 populair waren in de Amerikaanse film. Eigenlijk een moderne bewerking van Peter Ustinovs VICE VERSA (1947). Het scenario dat Mary Rodgers uit haar eigen roman putte, zit vol actie en bevat veel leuke gags, waaraan zowel moeders als dochters heel wat plezier zullen beleven. Voor de fotografie van deze Walt Disney-productie tekende Charles F. Wheeler.