Jack Klugman: cast.
Er zijn 28 films en 1 serie gevonden.

The Twilight Of The Golds

1996 | Komedie

Canada​/​​Verenigde Staten 1996. Komedie van Ross Marks. Met o.a. Jennifer Beals, Faye Dunaway, Brendan Fraser, Garry Marshall en Sean O'Bryan.

Dear God

1996 | Komedie

Verenigde Staten 1996. Komedie van Garry Marshall. Met o.a. Greg Kinnear, Laurie Metcalf, Maria Pitillo, Tim Conway en Hector Elizondo.

Wanneer Tom Turner twaalf maanden in de gevangenis moet zitten, komt hij er achter dat hij wonderen kan bewerkstelligen voor mensen die zich wanhopig tot God hebben gewend en gevraagd hebben hen te helpen

ParalleLives

1994 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1994. Drama van Linda Yellen. Met o.a. James Belushi, James Brolin, LeVar Burton, Lindsay Crouse en Jill Eikenberry.

Na vijf jaar intense research is Minnelli er eindelijk in geslaagd om een groep oud-studenten van het Millbank College bij elkaar te brengen. Ieder is zijn eigen weg gegaan, maar nu halen ze weer oude herinneringen op. Oude liefdes vatten opnieuw vlam. Het is een vrolijke boel, tot een moord hieraan brutaal een einde maakt. Tijdens zijn onderzoek rijt sheriff Wagner weer oude wonden open. Niet iedereen is zo opgetogen over deze reünie. Boeiend psychologisch portret van een groep mensen die ooit vrienden waren, maar die ondertussen compleet uit elkaar gegroeid zijn. Op de generiek prijkt een pleïade aan bekende namen, die allen hun nummertje mogen opvoeren. Complex maar goed opgebouwd scenario van Gisela Bernice naar een verhaal van regisseur Yellen. Achter de camera stond Paul A. Cameron.

The Odd Couple: Together Again

1993 | Komedie

Verenigde Staten 1993. Komedie van Robert Klane. Met o.a. Tony Randall, Jack Klugman, Barbara Barrie, Jim Haynie en Toni Kalem.

Terug van weggeweest: Felix Unger (Randall) en Oscar Madison (Klugman) zijn weer bij elkaar, omdat Edna (Kalem), de dochter van Felix, zo nodig moet gaan trouwen en zijn vrouw Gloria (Barrie) hem tijdelijk de deur uit bonjourt. Er zijn dan de nodige, lacherige verwikkelingen. Voor de uitstervende fans van de serie uit de jaren 1970 is deze reprise als avondvullende tv- film wel leuk. Zij zullen tevreden zijn, maar als film is het flauwe verhaaltje over een a.s. schoonzoon die al twee maal getrouwd is geweest, voor novicen niet veel soeps, en zullen zij vinden dat bijna twee uur veel te lang is om de goede humor uit de eerste helft op peil te houden in een saaie tweede helft.

Around The World In 80 Days

1989 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Joegoslavië​/​​Verenigd Koninkrijk 1989. Avonturenfilm van Buzz Kulik. Met o.a. Christopher Lee, Pierce Brosnan, Eric Idle, Julia Nickson en Peter Ustinov.

De Bank of England wordt van 55.000 pond beroofd. Volgens de om zijn stiptheid bekend staande vrijgezel Phileas Fogg (Brosnan) kan de dader zich inmiddels overal ter wereld bevinden. Hij beweert dat men op tachtig dagen rond de wereld kan reizen. Twee van zijn kaartvrienden Mr. Stuart (Chr. Lee) en Mr. Ralph (MacNee) gaan met hem een weddenschap aan. Phileas vertrekt nog diezelfde avond met zijn kersverse Franse bediende Jean Passepartout (Idle). Bankdirecteur Forbes (Morley) en zijn Amerikaanse partner McBaines (McDowall) zien hierin een schuldbekentenis en sturen de sluwe detective Fix (Ustinov) achter hen aan. Fogg en Passepartout maken van alles mee en redden onderweg Prinses Aouda (Nickson) van de brandstapel. En steeds zit Fix hen op de hielen. Een onderhoudende bewerking van de roman van Jules Verne met meer actie dan de filmversie uit 1956, maar met minder spontane humor. Brosnan is een geloofwaardige Fogg en Idle en Ustinov zijn kostelijk in hun side-kick-rollen. Amusement zonder veel pretentie bevolkt met een groot aantal onvergetelijke typetjes, meestal gespeeld door bekende acteurs. De roman werd voor tv bewerkt door John Gay. Voor de fotografie werd beroep gedaan op Nic Knowland. Oorspronkelijk uitgezonden in zes delen.

Quincy: Walk Softly Through The Night

1977 | Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 1977. Mysterie van Paul Krasny. Met o.a. Jack Klugman, Garry Walberg, Hohn S. Ragin, Robert Ito en Val Bisoglio.

Patholoog-anatoom Klugman raakt betrokken bij drugsverslaving op de campus van een universiteit. Een bevriende relatie, Constantine (een tv-ster) vraagt hem een onderzoek te verrichten naar de onnatuurlijke dood van zijn zoon. Student Matinez helpt een handje en aanvankelijk volgt hij een dwaalspoor totdat hij erachter komt dat hij zich kritischer moet opstellen tegenover zijn 'vriend' Constantine.

Quincy: ...the Thigh Bone's Connected to the Knee Bone

1977 | Mysterie

Verenigde Staten 1977. Mysterie van Alex March. Met o.a. Jack Klugman, Linda Kelsey, Stephen Macht, Harold Sylvester en Guss.

Eén bot is voor patholoog Quincy genoeg om een misdaad te reconstrueren. Hij wordt geassisteerd door een groep studenten die daarbij risico lopen. Klugman geeft ook in de tv-serie gestalte aan de eigenzinnige titelfiguur. Een aardige film. Scenario van Tony Lawrence en Lou Shaw. Camerawerk van Den Colman.

Two Minute Warning

1976 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1976. Thriller van Larry Peerce. Met o.a. Charlton Heston, John Cassavetes, Martin Balsam, Beau Bridges en David Janssen.

Vroeg in de ochtend wordt een fietser, zonder reden, neergekogeld door een onbekende in de straten van L.A. Enkele uren later trekt de schutter naar het Memorial Colosseum, waar een belangrijke voetbalwedstrijd plaatsvindt, waarbij ook de president aanwezig zal zijn. Tijdens de wedstrijd wordt de gewapende man opgemerkt door een cameraman. Een thriller, in de traditie van de rampenfilm, naar een scenario van Edward Hume, gebaseerd op de roman van George LaFountaine. De aanwezigheid van vele bekende gezichten is het verhaal niet altijd ten goede gekomen, met enkele scènes die er helemaal niet toe doen. Kennelijk moest iedereen de kans krijgen zijn nummertje op te voeren. Een zeer zwakke film met slechts enkele sterke momenten, is het resultaat. Gefotografeerd door Gerald Hirsch en van muziek voorzien door Charles Fox. De tv-versie duurt drie uur.

Quincy: Snake Eyes

1976 | Misdaad

Verenigde Staten 1976. Misdaad van Joel Oliansky. Met o.a. Jack Klugman, John S. Ragin, Robert Ito, Val Bisoglio en Lynette Mettey.

Een vreemde ziekte breekt uit in een pas geopend hotel met casino, die veel weg heeft van een epidemie. Het eerste slachtoffer is een zangeres, en slaat daarna over op de gasten. De hoteldokter die overbelast is, mag van de hotelmanager geen hulp van buitenaf inroepen. Omdat Quincy en zijn collega's toevallig ook in het hotel logeren, wordt aan hen gevraagd zich over de zaak te buigen. Er sterven steeds meer mensen, en Quincy besluit sectie te verrichten op de lichamen. De medici denken aan vergiftiging, en er blijkt een hele georganiseerde misdaad achter te steken.

One of My Wives Is Missing

1976 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1976. Thriller van Glenn Jordan. Met o.a. Jack Klugman, Elizabeth Ashley, James Franciscus, Joel Fabiani en Ruth McDevitt.

Een plattelandsagent staat voor een raadselachtige zaak wanneer de vrouw van een rijke vakantieganger verdwijnt en later weer opduikt, maar dan als bedriegster wordt bestempeld. Een goed en spannend drama met een sterke rol van Klugman, zoals gewoonlijk.

Go Fight City Hall to the Death!

1976 | Mysterie

Verenigde Staten 1976. Mysterie van E.W. Swackhamer. Met o.a. Jack Klugman, Lynette Mettey, Garry Walberg, John S. Ragin en Robert Ito.

Een secretaresse is om het leven gebracht. Er worden arrestaties verricht. Patholoog-anatoom Quincy is weer eens eigenwijs en gaat zelf op onderzoek uit. Lange speelfilmversie van de bekende televisieserie met Jack Klugman als Quincy. Een typisch Amerikaanse detective. Verrassingen blijven uit maar het is wel redelijk vakwerk. Scenario van Glen A. Larson en Icu Shaw.

A Star is Dead

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Noel Black. Met o.a. Jack Klugman, Lynette Mettey, Garry Walberg, Val Bisoglio en John S. Ragin.

Aanvankelijk lijkt het erop dat een filmster zelfmoord heeft gepleegd. Maar patholoog-anatoom Quincy krijgt achterdocht en onderzoekt de zaak nader. Dit is de pilot voor de tv- serie QUINCY, die in de herfst van 1976 startte. Aanvankelijk duurden de films 74m maar een half jaar later kwamen er normale 50m afleveringen. De serie kwam in 1983 tot een eind, zo'n 150 afleveringen later.

The Underground Man

1974 | Mysterie

Verenigde Staten 1974. Mysterie van Paul Wendkos. Met o.a. Peter Graves, Jack Klugman, Judith Anderson, Celeste Holm en Jo Ann Pflug.

Hutton heeft meer belangstelling heeft voor een duister voorval in het verleden van junkie Lenz dan voor zijn vrouw Pflug. Daarop vertrekt ze met haar zoontje naar een oude vriend, priv[KA1]e-detective Graves. Maar plotseling stormt de vader binnen, grijpt het kind en verdwijnt. Ze volgen hem en komen terecht bij Huttons moeder (Holm) en haar vreemde huishoudster Anderson. Wat later wordt Hutton vermoord teruggevonden. Het spoor dat Graves volgt, leidt naar een achttien-jaar oude, onopgeloste moord. Intelligente thriller, goed gemaakt en gespeeld, met de nodige onverwachte wendingen. Een mysterieuze spanning houd je in de ban tot het einde. Bovendien is er het aangename weerzien met een groot aantal oude bekenden. Douglas Heyes bewerkte de roman van Ross McDonald. Cameraman was Earl Rath, terwijl Marvin Hamlisch de fraaie score componeerde.

Poor Devil

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Robert Scheerer. Met o.a. Christopher Lee, Sammy Davis jr, Jack Klugman, Gino Conforti en Adam West.

Dwaas mengsel van satire en dom drama waarin een helbediende met een lage rang ervan droomt op aarde zijn strepen te verdienen. Gekke bezetting met Lee als Lucifer afwisselend komisch en ernstig spelend.

Who Says I Can't Ride a Rainbow!

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Edward Mann. Met o.a. Jack Klugman, Norma French, Reuben Figueroa en David Mann.

Een ongebruikelijk verhaal over een man die denkt dat het de kinderen in deze wereld zijn die de toekomst bepalen.

Who Says I Can't Ride A Rainbow?

1971 |

1971. Edward Mann. Met o.a. David Mann, Reuben Figueroa, Norma French, Jack Klugman en Morgan Freeman.

Een ongebruikelijk verhaal over een man die denkt dat het de kinderen in deze wereld zijn die de toekomst bepalen.

Goodbye Columbus

1969 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1969. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Richard Benjamin, Ali MacGraw, Jack Klugman, Nan Martin en Michael Meyers.

Benjamin, een eenvoudige bibliothecaris, ontmoet McGraw, de verwende dochter van een jood, die door hard werken rijk is geworden. Ze kunnen best met elkaar opschieten. De ouders van het meisje zien echter niet veel in de jongen. McGraw kan een betere partij krijgen dan deze jongen uit een lagere sociale klasse. Scherpe satire op de houding van de nieuwe rijken uit het joodse milieu, met scherpe dialogen, maar toch iets te kunstmatig om echt realistisch te zijn. De speelsheid en de tederheid waarmee de liefdesrelatie bekeken wordt maken echter veel goed. De acteurs gaan goed op in hun spel. De ironie uit de roman van Philip Roth die aan de basis ligt, wordt door Arnold Schulman afgezwakt. Gerald Hirschfeld stond achter de camera.

The Split

1968 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Gordon Flemyng. Met o.a. Jim Brown, Diahann Carroll, Julie Harris, Ernest Borgnine en Gene Hackman.

De rolbezetting is goed, te goed voor het clichéverhaal over een plan om het Coliseum in L.A. te beroven tijdens een belangrijke rugbywedstrijd. Voor liefhebbers van overvallen. Het scenario is van Robert Sabaroff naar de roman van Richard Stark. Het camerawerk is van Burnett Guffrey.

The Detective

1968 | Misdaad, Mysterie, Erotiek, Thriller

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Gordon Douglas. Met o.a. Frank Sinatra, Lee Remick, Ralph Meeker, Jacqueline Bisset en William Windom.

Omdat hij een moordzaak heeft opgelost, wordt politiesergeant Sinatra bevorderd tot luitenant. Een poosje na de executie van de moordenaar ontdekt hij bij een onderzoek naar een corruptiezaak bewijzen voor de onschuld van de man. Hoewel het hem in de problemen kan brengen, besluit hij de waarheid te onthullen. Boeiende politiefilm met een uitstekende Sinatra. Een van de eerste films, geproduceerd door een major company, waarin homoseksualiteit aan de orde kwam, een thema waarop een taboe rustte. Het op een roman van Roderick Thorpe gebaseerde scenario van Abby Mann is chaotisch en niet steeds goed te volgen, maar dat wordt goedgemaakt door een vakkundige regie en een vlotte montage. Gefotografeerd door Joseph Biroc en van muziek voorzien door Jerry Goldsmith.

Fame Is the Name of the Game

1966 | Misdaad

Verenigde Staten 1966. Misdaad van Stuart Rosenberg. Met o.a. Tony Franciosa, Jill St.John, Jack Klugman, George Macready en Lee Bowman.

Een tijdschriftjournalist van naam onderzoekt de dood van een call-girl; het spoor leidt naar uiteenlopende zakenfiguren en criminele types. Deze herverfilming van CHICAGO DEADLINE (1949) kenmerkt zich door een goede rolbezetting, prima acteerwerk, onevenwichtige regie, vlot tempo en begrijpelijke opbouw. Later is er een tv-serie uit voortgekomen.

Mafia Hail

1965 | Misdaad

Verenigde Staten 1965. Misdaad van Raoul Lévy. Met o.a. Henry Silva, Jack Klugman, Eddie Constantine, Elsa Martinelli en Micheline Presle.

Redelijk interessant melodrama over huurmoordenaars die achter een getuige van een slachtpartij door gangsters aanzitten; film heeft enkele goede Europese spelers en mooie fotografie door Raoul Coutard.

Yellow Canary

1963 | Muziek, Romantiek

Verenigde Staten 1963. Muziek van Buzz Kulik. Met o.a. Pat Boone, Barbara Eden, Steve Forrest, Jack Klugman en Jesse White.

Als je nachten wakker hebt gelegen, hopend dat er ooit een film gemaakt zou worden waarin Boone een onaangepaste popzanger speelt - hier is die dan! Maar maak je geen zorgen: Boone wordt weer een brave jongen wanneer blijkt dat zijn zoontje is ontvoerd en dat hij hem moet gaan redden. En jij maar denken dat THE TWILIGHT ZONE alleen maar een tv-serie was.

I Could Go on Singing

1963 | Drama, Musical

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Ronald Neame. Met o.a. Judy Garland, Dirk Bogarde, Jack Klugman, Aline MacMahon en Gregory Phillips.

De internationaal beroemde zangeres Garland komt na jaren weer naar Engeland. Ze zoekt haar vroegere minnaar Bogarde op met de bedoeling het voogdijschap te eisen over hun onwettige zoon, die echter sterk gehecht is aan zijn vader. In haar laatste film kreeg Garland een rol die heel wat elementen uit haar leven bevat, ook al is het geen biografie. Spijtig genoeg zijn het juist de melodramatische elementen die de film doen mislukken. Het is allemaal wat dik in de verf gezet. Als ze begint te zingen, spatten de vonken ervan af. Het speciaal op maat gesneden scenario is van de hand van Mayo Simon en Robert Dozier, die er als het ware een one-woman-show voor Garland van maakten.

Act One

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van Dore Schary. Met o.a. George Hamilton, George Segal, Eli Wallach, Sam Levene en Ruth Ford.

Interessant door zonderlinge rolverdeling, maar het ontbreekt dit maaksel van schrijver Moss Hart's autobiografie aan spitsvondigheid en ieder gevoel voor realiteit.

Days of Wine and Roses

1962 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1962. Romantiek van Blake Edwards. Met o.a. Jack Lemmon, Lee Remick, Charles Bickford, Jack Klugman en Alan Hewitt.

Omdat hij walgt van zijn werk op een reclamebureau is Lemmon aan de drank geraakt. Hij ontmoet Remick, de secretaresse van een klant, en wordt verliefd. Ze trouwen, tegen de zin van haar vader Bickford. Al vlug begint ook zij te drinken, en hun dochtertje wordt verslaafd geboren. Uiteindelijk wordt Lemmon ontslagen. Wrang melodrama over een verslaafd paar en hun strijd om van de alcohol af te komen. Het scenario van J.P. Miller, oorspronkelijk geschreven voor tv, is een geslaagde mengeling van drama, satire en sentiment, schitterend gespeeld door de twee fantastische hoofdrolspelers. Een buitenbeentje in het œuvre van Edwards. De mooie zwart-wit-beelden van Philip Lathrop benadrukken de sombere sfeer. De titelsong van Henry Mancini en Johnny Mercer werd niet alleen een wereldsucces maar leverde ook een Oscar op.

The Twilight Zone

1959 | Televisieserie, Fantasy, Horror, Mysterie, Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1959. Televisieserie van Rod Serling. Met o.a. Rod Serling, Robert McCord, Vaughn Taylor, Jack Klugman en James Best.

Na een nucleaire catastrofe heeft boekenwurm Henri het rijk alleen op aarde. Eindelijk kan hij rustig lezen, hij heeft de hele bieb voor zichzelf! Maar dan breekt zijn bril en kan hij niet meer lezen. Het is het typisch ironische plot van een aflevering uit het eerste seizoen van The Twilight Zone, een buitengewoon succesvolle tv-serie, met losse afleveringen die thematisch uit de hoek van sf, fantasie en horror kwamen. In de vijf seizoenen waren veel later beroemde acteurs voor het eerst te zien: William Shatner, Robert Duvall, Dennis Hopper en Robert Redford. In 2013 door het Writers Guild of America uitgeroepen tot de op twee na beste serie aller tijden.

Cry Terror

1958 | Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1958. Thriller van Andrew L. Stone. Met o.a. James Mason, Rod Steiger, Inger Stevens, Neville Brand en Angie Dickinson.

Steiger gijzelt Mason en Stevens met hun dochtertje. Dit alles om er zeker van te zijn dat Mason hem zal helpen de vijfhonderdduizend dollar die hij eist van een luchtvaartmaatschappij in handen te krijgen. Zijn eis wordt kracht bijgezet door een geplaatste bom. Gespierde thriller die de toeschouwer geen ogenblik rust gunt. De acteurs spelen het spel op vakkundige wijze mee zodat de suspense schitterend opgebouwd wordt naar een sterke climax. Een film die zijn voordeel haalt uit een snelle, nerveuze montage (door co- producente Virginia Stone, echtgenote van de regisseur). Stone schreef zelf het knap gestructureerde scenario, dat in beelden omgezet werd door Walter Strenge. Bestaat ook als ingekleurde versie.

12 Angry Men

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Henry Fonda, Lee J. Cobb, Ed Begley, Jack Warden en Martin Balsam.

De zaak van een jonge Puertoricaan die wordt beschuldigd van moord op zijn vader lijkt zo simpel. Maar als de jury zich terugtrekt voor beraad is er onder de twaalf leden een, 'Jurylid nummer 8' (een geweldige Fonda), die níet overtuigd is van zijn schuld. Stukje bij beetje brengt hij de anderen aan het twijfelen over hun te makkelijke, vooringenomen conclusie. Dit fascinerende speelfilmdebuut van regisseur Lumet (Dog Day Afternoon, Network) is een ronduit claustrofobische rechtbankthriller, die zich vrijwel volledig afspeelt binnen één ruimte. Oscarnominaties voor beste film, regisseur en script.

Timetable

1956 | Misdaad

Verenigde Staten 1956. Misdaad van Mark Stevens. Met o.a. Mark Stevens, King Calder, Felicia Farr, Marianne Stewart en Jack Klugman.

Een filmverslag op verkleinde schaal van het onderzoek van een verzekeringsinspecteur naar een geldroof die hij zelf pleegde.