Paul Steenbergen: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Permeke

1985 | Documentaire

België​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1985. Documentaire van Henri Storck en Patrick Conrad. Met o.a. Ilse Uitterlinden, Paul Steenbergen en Paul Permeke.

In deze half documentaire, half fictieve avondvullende speelfilm hebben de makers met wisselend succes de grenzen tussen documentaire en speelfilm proberen te doorbreken en het genre van de didactische kunstfilm anders willen beoefenen. Bovendien koppelen zij de zakelijke toon van de instructie aan lyrische en romantische ontboezemingen. Zij hebben de platgetreden paden van de traditionele kunstfilm verlaten om in een originele formule het leven en werk van de Vlaamse expressionistische kunstschilder en beeldhouwer Constant Permeke op te roepen. Deze film levert een bijdrage tot een nadere kennismaking met de schilder en nodigt uit om verder op zoek te gaan naar het wezenlijke van zijn kunst.

Vroeger kon je lachen

1983 | Komedie

Nederland 1983. Komedie van Bert Haanstra. Met o.a. Simon Carmiggelt, Kees Brusse, Martine Bijl, Kees van Kooten en Rijk de Gooyer.

Tien verfilmde 'Kronkels' - cursiefjes van Simon Carmiggelt uit dagblad Het Parool - werden tot één avondvullende film gemonteerd, met de figuur van de schrijver als overbruggend element.

Samen alleen

1982 | Drama

Nederland 1982. Drama van Jacob Bijl. Met o.a. Paul Steenbergen, Mohammed Cacem Quali en Dora van der Groen.

Een Marokkaans jongetje sluit vriendschap met een gepensioneerde clown. Sommige aandoenlijke momenten kunnen de indruk niet wegnemen dat men ooit meer bedoelingen gehad heeft dan eruit zijn gekomen. Het mag Bijl niet worden aangerekend. Hij verving een collega die kennelijk eerder had zien aankomen dat zijn ideeën niet zouden worden uitgevoerd zoals hij dat wilde.

Een Pak slaag

1979 | Drama

Nederland 1979. Drama van Bert Haanstra. Met o.a. Kees Brusse, Paul Steenbergen, Bernard Droog, Jeroen Krabbé en Eric Schneider.

Een verfilming van Koolhaas' roman. Brusse is een fabrieksdirecteur die bij zijn jubileum genoegdoening probeert te krijgen via de wat seniele aartsvader van het familiebedrijf, waar hij als eerste buitenstaander een topfunctie bekleedt. Een gemiste kans, Haanstra kan beter.

Ciske de Rat

1955 | Komedie, Drama, Familiefilm

Nederland 1955. Komedie van Wolfgang Staudte. Met o.a. Kees Brusse, Lies Franken, Dick van der Velde, Jenny van Maerlant en Bob de Vries.

Piet Bakker`s populaire gelijknamige boek, een volksdrama over het straatjongetje Ciske (Van der Velde) wiens vader zeeman (De Vries) is, en wiens losbollige moeder (Van Maerlant) niet bepaald het toonbeeld van burgerlijk fatsoen is, werd door Staudte dramatisch zwaar aangezet. Kees Brusse als begrijpende onderwijzer Bruis is met al z`n goede acteerwerk echter niet in staat de show te stelen van de jeugdige Van der Velde. Staudte kreeg in Veneti[KA3]e voor deze versie de Zilveren Beer voor de Beste Regie. Zie ook CISKE - EIN KIND BRAUCHT LIEBE (1955), die Staudte tegelijkertijd draaide met gedeeltelijk dezelfde rolverdeling. Van der velde werd in die versie vervangen door Johan Valk. In 1984 is er een nieuwe versie gemaakt door Guido Pieters met het zangertje van het levenslied Danny de Munk in de hoofdrol. Het scenario is van regisseur Staudte. Het camerawerk is van Prosper Dekeukelaire. Mono.

Drie Weken Huisknecht

1944 | Komedie

Nederland 1944. Komedie van Walter Smith. Met o.a. Paul Steenbergen, Matthieu van Eysden, Joan Remmelts, Piet Bron en Coba Kelling.

Een MY MAN GODFREY-achtig verhaal over Steenbergen als jonkheer die tijdelijk als huisknecht moet optreden, naar een verhaal van Henk Bakker die veel voor amateurtoneel schreef.

Morgen Gaat Het Beter

1939 | Erotiek

Nederland 1939. Erotiek van Friedrich Zelnik. Met o.a. Lily Bouwmeester, Paul Steenbergen, Theo Frenkel, Bob de Lange en Kommer Kleyn.

Naar de roman van de Deense Annemarie Selinko Morgen wird alles besser wordt vakkundig en met vaart het verhaal verteld van schoolmeisje Bouwmeester dat opklimt tot een sterretje aan het radiofirmament. Goed spel in een vrolijke produktie van Rudolf Meyer. 'Beschaafd amusement' vonden de critici, en het camerawerk van Otto Heller werd geprezen.

Veertig Jaren

1938 | Historische film

Nederland 1938. Historische film van Edmond T. Gréville, Johan de Meester en Edmond T. Greville. Met o.a. Cees Laseur, Lily Bouwmeester, Ank van der Moer, Eduard Verkade en Cor van der Lugt Melsert.

Ter gelegenheid van koningin Wilhelmina's veertigjarige jubileum als staatshoofd werd een Algemeen Comité opgericht, dat Gréville aantrok om een 'nationale film' te maken over de verhouding koningin-vaderland en koloniën. Ben van Eysselsteyn schreef met Jo van Ammers-Küller een tamelijk literair scenario dat met een reeks van familie-scènetjes, symbolische hink-stap-sprongen door de vaderlandse geschiedenis heenwipte, zonder enige dramatische betooglijn. De film werd ingezet met het voor die tijd ongelooflijk grote aantal van vijftig kopieën en werd een flop.