Ulrike Dräger: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

Zwischen Pankow und Zehlendorf

1991 | Familiefilm

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1991. Familiefilm van Horst Seemann. Met o.a. Corinna Harfouch, André Hennicke, Kathrin Ackermann, Susanne Bomann en Ulrike Dräger.

Film naar het boek [KL]Wenn ich kein V[KA3]oglein w[KA3]ar[KLE] van Rita Kuczynski die samen met regisseur Seemann het scenario schreef. Berlijn 1953. De wonden van WO II zijn nog niet geheeld. De bezette Duitse hoofdstad is opgedeeld in drie Westelijke sectoren en [KA1]e[KA1]en Oostelijke. Een vrouw met twee dochters in Oost-Berlijn stuurt de jongste naar het Westen om bij haar oma, een operazangeres, muziekles te volgen; het elf- jarige meisje heeft veel talent. Als vader terugkomt uit krijgsgevangenschap in Rusland, wordt het betrekkelijke evenwicht in het gezin dat moeder gecre[KA3]eerd had, verstoord door de oorlogstrauma`s en angstpsychosen van het gezinshoofd. Veel drama (en evenveel clich[KA1]ees om het aan te dikken) in een film die moet laten zien hoe moeilijk het was in die tijd in een opgedeelde stad te leven. Uiteindelijk een Duits-Duitse produktie, waarbij Westduits kapitaal (w.o. de omroepen) ervoor zorgde dat de inmiddels uitgerangeerde DEFA deze in 1990 vóór de hereniging begonnen film kon afmaken om hem een jaar later uit te brengen. Camerawerk van Otto Hanisch. Pankow is een arbeidersbuurt en in Zehlendorf woont de bourgeoisie.

...Und ich dachte du magst mich

1987 | Familiefilm

Duitsland 1987. Familiefilm van Hannelore Unterberg. Met o.a. Ulrike Dräger, Sören Lißner, Cindy Scholp, Ulrike Knabe en Sebastian Hattopp.

Het is zomervakantie. Kinderen vermaken zich in een vakantieverblijf en houden zich bezig met de typische pesterijtjes tussen jongens en meisjes. Eén meisje, Dräger, houdt zich afzijdig en is in zichzelf gekeerd. Wanneer Lißner zich met haar gaat bemoeien, bloeit ze echter op. Tussen hen ontstaat een prille liefde waarmee de leiding geen raad weet. Ze plaatsen de jongen in een andere groep. Dräger gaat daarna door de bossen zwerven. Een tedere kalverliefde die sympathiek in beeld gebracht wordt. De kinderen spelen spontaan, maar de volwassen benadrukken hun rollen teveel. Unterberg schreef het scenario, naar een verhaal van Andreas Scheinert. Vakkundige fotografie van Michael Göthe.