Claude Villers: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Target of Suspicion

1994 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1994. Mysterie van Bob Swaim. Met o.a. Tim Matheson, Lysette Anthony, Alain Saint Alix, Noémie Kocher en Ronald Guttman.

Nick Matthews (Matheson) is een na[KA3]ieve Amerikaanse geleerde die min of meer bij toeval een heel populair parfum ontwikkelt. Hij gaat naar Parijs om de Europese distributie ervan te begeleiden en heeft daar een korte en onschuldige ontmoeting met model Julie Dormoy (Kocher), die later wordt aangerand en vermoord, waarbij Matthews de belangrijkste verdachte is.

Ferbac et le festin de Miséricorde

1993 | Mysterie

Frankrijk​/​​Luxemburg 1993. Mysterie van Christian Faure. Met o.a. Jean-Claude Brialy, Alain Meneust, Cathérine Hiegel, Jean-Paul Roussillon en Gérard Séty.

Als oud-leerling wordt Ferbac (Brially) uitgenodigd om als peetvader op te treden bij het doopritueel van de aspirant koks van de kloosterschool van Misericorde. Het hoogtepunt van deze ceremonie is een uitgebreid eetfestijn voor de ouders en de leerkrachten. Er gebeuren natuurlijk mysterieuze zaken waarvoor Ferbac al zijn spitsvondigheid nodig heeft om ze op te lossen. Vermakelijke detectivefilm met een steeds binnensmonds lachende Brially voor wie dit personage een kolfje naar zijn hand is. Bovendien is hij steeds omringd door beeldschone vrouwen, zodat zijn talenten als charmeur eveneens van pas komen. Zoals steeds in deze reeks hangt er over het verhaal een macaber sausje. Het scenario is van Alain Demouzon en Michel Friedman en voor de fotografie stond Jean-Bernard Aurouet borg.

Sale temps pour l'assassin

1991 | Misdaad

Frankrijk 1991. Misdaad van Daniel Duval. Met o.a. Ricky Tognazzi, Gérard Darmon, Daniel Duval, Albert Dray en Nathalie Nell.

De tv-regisseur werkte samen met Michel Vianey aan het scenario van de klassiek geworden roman van James Hadley Chase. De succesvolle scenariosschrijver Harry (Darmon) trekt zich alleen terug in een afgelegen bergchalet. Hij krijgt er bezoek van een moordenaar die op de vlucht is, en al zes moorden op zijn naam heeft staan. Geleidelijk aan groeit er een merkwaardige vriendschap tussen hen, maar dan verschijnt plotseling de politie... Hoewel het thema platvloers is, is de aanpak daarvan dat minder, en Duval weet de enorm ambivalente personages en een angstaanjagende sfeer, die een gevoel van onbehagen oproept, goed weer te geven. Hij past dus de persoonlijke stijl die hij in zijn bioscoopfilms hanteert (LA DEROBADE) ook in zijn tv-films toe. Dat hij op zo treffende wijze randfiguren weet te schetsen, is waarschijnlijk te danken aan het feit dat hij als kind van de Armenzorg is en voorheen een alternatief leven leidde. En ook al is het zwakke punt van deze tv-film de zeer matige muziek.

Isabelle Eberhardt

1991 | Biografie, Avonturenfilm

Frankrijk​/​​Australië 1991. Biografie van Ian Pringle. Met o.a. Mathilda May, Tchéky Karyo, Peter O'Toole, Richard Moir en Arthur Dignam.

Vlak voor 1900 reist het titelpersonage (May) als journaliste van Zwitsers-Russische afkomst door Noord-Afrika, in Frans Algerije in het bijzonder. Ze verzet zich tegen misstanden, die het gevolg zijn van het kolonialisme. Ze kiest de zijde van de Arabische bevolking en beleeft een romance met Slimene (Karyo), een autochtoon (waarover het scenario hinderlijk onduidelijk is). Haar ongebreidelde kritiek op het gezag en breken van wetten is de autoriteiten een doorn in het oog, waarop ze tenslotte Isabelle Eberhardt als persona non grata het land uitzetten. Wat een boeiende film over een feministische avontuurierster had moeten zijn, valt verschrikkelijk tegen. De oorzaken moeten gezocht worden in de miscasting van May in de hoofdrol (er wordt beweerd dat men aanvankelijk Isabelle Huppert had willen nemen), de onwaarschijnlijke combinatie van een Australische regisseur die geen voeling heeft met het Franse koloniale verleden en de arrogante gallische mentaliteit, en een Europese story. De rollen van geroutineerde acteurs als O'Toole en Moir zijn veel te klein om indruk te maken. Zelfs het camerawerk dat o.a. op 'locatie' in Tunesië werd geschoten valt tegen. Dit alles ondanks het naar Europese maatstaven vrij forse budget van ongeveer zeven miljoen Euro. May blijft een adembenemde verschijning!

Maestro

1986 | Komedie, Sciencefiction

Frankrijk 1986. Komedie van Serge Korber. Met o.a. Alain Doutey, Sophie Barjac, Claude Villers, Joëlle Guillaud en Jean Gaven.

Een beroemde dirigent wordt ontvoerd door een groep die naar regionale autonomie streeft, na een concert voor de vrede te hebben gegeven, tegelijk met een al even energieke als onhandige celliste. Ze beleven allerlei avonturen, terwijl de politie en de geheime dienst op een dwaalspoor worden gebracht. Het eindigt allemaal in 2027, wanneer de dirigent de Nobelprijs voor de Vrede krijgt. Na heel wat jaren in de `porno`-hel te hebben verkeerd, komt deze cineast (op het tv-scherm) terug bij zijn eerste liefde: de lichte komedie, vol grappen en bedekte toespelingen. Zijn celliste (Barjac) heet bijvoorbeeld Selavy. Niet steeds even gelijkmatig van kwaliteit, maar leuk.

Fred Connection

1986 | Misdaad, Komedie

Frankrijk 1986. Misdaad van Serge Korber. Met o.a. Alain Doutey, Sophie Barjac, Jacqueline Doyen, Claude Villers en Jean Barney.

Mercier (Doutey) is een man van veertig jaar en in het leven geslaagd. Er wordt zelfs over hem gepraat als toekomstig minister. Helaas wordt tijdens een sjieke receptie bij hem thuis, met allerlei hoge gasten, een lijk gevonden, dat is verstopt in een kist. Dit tast `enigszins` zijn reputatie aan. Een tv-film die meer naar de komedie neigt - er is zelfs sprake van zwarte humor - dan naar het drama, vooral door toedoen van de logge politiecommissaris (Villers), die overigens Brouillard (mist) heet. Onschuldig maar leuk.

La smala

1984 | Komedie, Muziek

Frankrijk 1984. Komedie van Jean-Loup Hubert. Met o.a. Josiane Balasko, Victor Lanoux, Dominique Lavanant, Maurice Risch en Luis Rego.

Film over een vaderloos `gezin` met vijf kinderen - van vier tot zestien jaar - uit de provincie. Moeder Simone (Balasko) is een ex-rocksterretje uit de jaren 1960-70 en haar vijftig-jarige vriend Robert (Lanoux) een arcordeon-virtuoos zonder werk. Ze komen terecht bij Simone`s zus Rita (Lavanant) die dame van de vestiaire is in een goedkope danstent. Rita ontvangt het stel met open armen op zestig vierkante meter. Robert gaat op zoek naar zijn ex zonder dit tegen de anderen te zeggen. Er komen problemen met de niet zachtzinnige politie. Ze leven aan de rand van het minimum bestaan in Parijs totdat ze de lotto winnen en gaan lekker luieren in de zonnige Provence, in Zuid-Oost Frankrijk. Het scenario is hier niet van belang. Samen met LE PÈRE NOËL EST UNE ORDURE, heeft Jean-Marie Poiré een nieuw soort komedie bedacht, zonder finesse maar kleurig, vurig, bijtend, uitdagend als Hara Kiri met een aantal zeer rake scène's. En dat met een spoor van tederheid. Natuurlijk de tegenpool van René Clair.

L'amour en douce

1984 | Komedie, Drama

Frankrijk 1984. Komedie van Edouard Molinaro. Met o.a. Daniel Auteuil, Jean-Pierre Marielle, Emmanuelle Béart, Sophie Barjac en Daniel Ceccaldi.

In deze klassieke komedie passeren tal van amoureuze perikelen in een keurige samenleving de revue. Een meesterwerk van de oude rot Edouard Molinaro, die er altijd in slaagt een succes van dit soort films te maken zonder te vervallen in vulgariteit. Met uitzondering van Mathieu Carrière zijn alle acteurs voortreffelijk. Dit scherpzinnige portret van de Franse jan-modaal mag misschien oppervlakkig lijken, maar een goede komedie in deze tijd van sombere films, is nooit weg. Scenario van Jean Sagols en Christine Watton.