Gunther Schoß: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Rosa Roth - Flucht nach vorn

2005 | Misdaad

Duitsland 2005. Misdaad van Carlo Rola. Met o.a. Iris Berben, Carmen-Maja Antoni, Jockel Tschiersch, Zacharias Preen en Gunther Schoß.

Rosa Roth - Freundeskreis

2004 | Misdaad

Duitsland 2004. Misdaad van Carlo Rola. Met o.a. Iris Berben, Carmen-Maja Antoni, Jockel Tschiersch, Zacharias Preen en Gunther Schoß.

Tödliches Leben

1995 | Drama

Duitsland 1995. Drama van Richard Engel. Met o.a. Bernd Herzsprung, Susanne Uhlen, Ursula Karven, Gunther Schoß en Jaecki Schwarz.

Architect Herzsprung is de vijftig gepasseerd. Hij heeft succes en geld, maar zijn huwelijk met de tien jaar jongere gynaecologe Uhlen is kinderloos gebleven. Hij zoekt troost bij de twintig jaar jongere Karven en zij raakt in verwachting. Bij Herzsprung wordt een tumor in zijn hoofd vastgesteld en zijn kansen lijken minimaal. Geheel harteloos zegt Karven geen kind te willen van een stervende man en zij wil zich laten aborteren. Ze laat de vertwijfelde Herzsprung in de steek. Uhlen ziet daarin de kans het gestrande huwelijk te redden. Herzsprung overleeft de operatie en dankzij de liefdevolle zorg van zijn vrouw Uhlen, gaat het elke dag een stukje beter met hem. Onderwijl heeft Karven berouw gekregen, maar Uhlen maakt haar wijs dat Herzsprung is overleden. In zijn soort behoorlijk gemaakt en dito gespeeld tv-damesdrama, waaraan het alleen nog maar ontbreekt dat het naar een ware gebeurtenis is.

Die Alleinseglerin

1987 | Drama

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1987. Drama van Herrmann Zschoche en Hermann Zschoche. Met o.a. Christina Powileit, Johanna Schall, Manfred Gorr, Götz Schubert en Monika Lennartz.

Emancipatie-drama in DDR-stijl over een al vroeg door haar echtgenoot verlaten vrouw met een moeilijk opvoedbaar kind, en een carrière op een onderzoekslaboratorium die niet lukken wil. Ze erft een onverkoopbare en vervallen zeilboot van haar vader, en besluit zich op het herstel van het schip te storten. Als ze in het voorjaar met het schip alleen uitvaart, strandt het op een zandbank; symbolisch. Hoewel het emancipatieprobleem al even kleurloos wordt afgeschilderd als het staatssocialisme, komt het door de kritiekloze houding niet echt uit de verf, maar de film is zeker onderhoudend dankzij goed spel en routine van veteraan-regisseur Zschoche. Naar de gelijknamige roman van Christine Wolter, tot scenario bewerkt door Regine Sylvester. Gefilmd door Günther Jaeuthe.