Tarcisio Meira

Acteur

Tarcisio Meira is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Boca

1995 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1995. Drama van Walter Avancini, Sandra Wernick en Sandra Werneck. Met o.a. Rae Dawn Chong, Martin Kemp, Tarcisio Meira, Patrick De Oliveira en Martin Sheen.

In pijnlijke flashbacks verhaalt een Amerikaanse tv- verslaggeefster in Brazili[KA3]e van de afschuwelijke slachtpartijen onder duizenden dakloze kinderen in Rio de Janeiro door aan de politie geli[KA3]eerde doodseskaders. Ze wendt zich tot Boca (Meira), een charismatische maar gevaarlijke misdadiger met een Robin Hood-reputatie. De makers die samenwerken met de producent van erotische films Zalman King (RED SHOE DIARIES, WILD ORCHID), zijn duidelijk begaan met hun ijzingwekkende onderwerp (en dat is het, want dergelijke wreedheden gebeuren echt), maar ze passen de technieken van de seksfilm toe op dit sociale drama. Scènes vol hete passie, verleiding en schaars geklede carnavalsdansers worden op bedenkelijke wijze vervlochten met het thema van de mensenrechten. Naar een scenario van Ed Silverstein, met camerawerk van Pedro Farkas.

Boca de oro

1990 | Thriller

Brazilië 1990. Thriller van Walter Avancini. Met o.a. Tarcisio Meira, Claudia Raira, Luma de Oliveira en Hugo Carvana.

De misdadiger die bekend staat als `Boca de oro` (gouden mond) heeft niet in de gaten dat hij door duistere politieke krachten als stropop wordt gebruikt. Bescheiden remake van een van de klassiekers van de Mexicaanse film uit 1962 geregisserd door Nelson Pereira dos Santos.

Eu te amo

1982 | Drama

Brazilië 1982. Drama van Arnaldo Jabor. Met o.a. Sonia Braga, Paulo Cesar Pereio, Vera Fischer en Tarcisio Meira.

Pretentieus melodrama dat Sonia Braga in Brazili[KA3]e tot een ster maakte. Hoewel visueel erg verzorgd (een groot gedeelte van de film speelt zich af in een hypermodern, sjiek gestileerd appartement dat zo weggelopen lijkt uit de catalogus van Fernando Scarfiotti) is de film inhoudelijk leeg.

O beijo no asfalto

1981 | Komedie

Brazilië 1981. Komedie van Bruno Barreto. Met o.a. Tarcisio Meira, Ney Latorraca, Lidia Brondi, Christaine Torioni en Oswaldo Louneiro.

Een man wordt overreden door een auto die verder gaat zonder te stoppen en blijft zo naar het schijnt levenloos aan de kant van de weg liggen. Een passerende automobilist stopt en wekt hem tot leven met mond tot mond beademing - een handeling, die als 'de kus' een eigen leven gaat lijden in de sensatiepers. Een komedie over de benepenheid van de Braziliaanse maatschappij.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tarcisio Meira op televisie komt.

Reageer