Rossana Mortara

Acteur

Rossana Mortara is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Who's Next

1999 | Komedie, Drama

Zwitserland/Duitsland 1999. Komedie van Felix Tissi en Felix Tissi. Met o.a. Yves Progin, Rossana Mortara, Roberto Antonelli, Teresa Ricci en Ari Takahashi.

Max (Progin) is herder op een Zwitserse alpenweide. Hij heeft slechts [KA1]e[KA1]en koe. Die stort in een ravijn en Max is herder af. Hij gaat naar de grote stad en ontdekt dat dit geen oord voor hem is. Hij huist in een telefooncel, waar hij een rode schoen vindt. Maria (Mortara), de eigenaresse, moet in Rome wonen en Max besluit haar op te zoeken. In de eeuwige stad stuit hij op Tobashi (Takahashi), die de andere schoen van Maria blijkt te hebben. Allebei zijn ze op zoek naar haar. Terwijl ze als rivalen een wedstrijd houden wie haar het eerste vindt, weten ze geen van beiden dat Maria voor hen een dodelijke val is: ze is telkens op zoek naar vers vlees dat afkomstig is uit de gehele wereld. Haar vader (Antonelli) serveert in zijn restaurant lekkernijen aan zijn klanten. Als Max te laat arriveert staat er juist 'spaghetti Tokiostijl' op het menu, maar Maria is verdwenen. Hij volgt een bloederig spoor, dat eindigt in Siberië. Max heeft echter een geheim wapen: Eidelweiss; het verleidt vrouwen en hij heeft genoeg van die zeldzame bloemen bij zich. Zou het werken? Een te gekke roadmovie, die zeer beslist origineel genoemd mag worden. Je loopt ermee weg of je keert je er in walging vanaf. Het scenario is van regisseur Tissi. Het camerawerk is van Daniel Leippert. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Ganz normal verrückt. 16:9, stereo.

Viol[KL32]

1998 | Fantasy

Italië 1998. Fantasy van Donatella Maiorca. Met o.a. Stefania Rocca, Stefano Rota, Rossana Mortara, Rolando Ravello en Maddalena Crippa.

Deze modieuze film gaat over de kortgeknipte donkerharige, 27-jarige Viola (Rocca uit de slaapverwekkende film NIRVANA) die op een bureau voor marktonderzoek werkt, waar ze te maken krijgt met de verborgen verlangens der ondervraagden. Haar relatie met haar vaste vriend is vlak voordat ze zouden gaan trouwen, stuk gelopen. Door een toeval komt ze bij het internetten op een sekssite terecht. Ze krijgt via de chatroom contact met een zekere Mittler, die haar o.a. verfijnd (en heel bevredigend) leert masturberen, terwijl ze van Goethe`s literaire werk geniet. Op Mittlers erotische adviezen reageert Viola met naaktfoto`s zonder gezicht, die van haar zouden kunnen zijn. Geleidelijk aan krijgt Mittler Viola in zijn ban en haalt haar over om de knappe Lorenzo (Rota) die haar flat opknapt, te verleiden. Als Viola echt verliefd wordt op Lorenzo, krijgt ze problemen met Mittler (die we nooit te zien krijgen). In het scenario van Fabrizio Betelli naar een verhaal van Claudio Antonini is getracht een beeld te schetsen hoe ver men in de nieuwe internetmaatschappij wel kan gaan, maar het blijft veel te veel aan de oppervlakte, zodat het niet geloofwaardig is. Daarbij gevoegd is het spel van Rocca niet om over naar huis te schrijven, ondanks het feit dat ze beslist wel mogelijkheden heeft. Wat de erotiek aangaat: het is noch vis noch vlees. De stem van Mittler is van Ennio Fantastichini. Het camerawerk is van Marcello Montarsi. Dolby SR.

La seconda volta

1996 | Drama, Komedie

Italië/Frankrijk 1996. Drama van Mimmo Calopresti. Met o.a. Nanni Moretti, Valeria Milillo, Roberto De Francesco, Marina Confalone en Simona Caramelli.

Alberto Sajevo (Moretti), professor in Turijn, ontmoet per toeval Lisa Venturi (Bruni-Tedeschi), de vrouw die twaalf jaar ervoor gepoogd had hem te doden. Hij herkent haar onmiddellijk, zij niet. Zij wil haar verleden als terroriste vergeten en doet zich voor als administratief medewerkster op een kantoor. Hij is echter vastbesloten uit te zoeken waarom ze juist op hem een aanslag pleegde. Hij probeert haar als een onbekende het hof te maken, waarop zij pretendeert het te geloven, maar als Alberto de waarheid boven tafel brengt, geeft ze haar halve vrijheid op en trekt zij zich terug in haar cel. Ze bevindt zich in een eindeloos conflict en zucht onder de zware last van haar jeugdzonden, waarvan zij toen de consequenties niet kon overzien. Alberto koestert nog immer een wrok en begrijpt niet waarom de beweging van toen zo kon dwalen. Toch is er tussen beiden een band ontstaan en heeft bij hen een verandering teweeg gebracht die ze niet goed kunnen verklaren, maar waardoor ze zich verplicht voelen met elkaar te blijven communiceren. Het scenario van Calopresti, Heidrun Schleef en Franceso Bruni is intelligent, geloofwaardig en weigert een gemakkelijke oplossing te kiezen. Het spel is behoorlijk goed en Calopresti's regiedebuut is lovenswaardig. Wie plaats en tijd van deze Italiaanse turbulente tijden uit de jaren 1970 niet kent, begrijpt van de film heel weinig en heeft de neiging hem vaag te vinden en meent dat de film met twee sterren minder gewaardeerd had moeten worden. Het camerawerk van Alessandro Pesci is dik in orde - daarover zijn alle partijen het eens.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rossana Mortara op televisie komt.

Reageer