John McSweeney jr (1915-1999): montage.
Er zijn 18 films gevonden.

Sol Madrid

1968 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Brian G. Hutton. Met o.a. David McCallum, Stella Stevens, Telly Savalas, Ricardo Montalban en Rip Torn.

Undercover-agent van de narcoticabrigade McCallum kruipt in de huid van een verslaafde teneinde een maffiabende uit te schakelen. Hij moet het liefje van de grote baas zien over te halen om voor de rechtbank een boekje open te doen over de activiteiten van de maffia binnen het drugscircuit. Ouderwetse actiethriller die meer geschikt is voor tv dan voor de bioscoop. Een aftiteling met vele bekende namen is nog geen garantie voor een geslaagde film. David Karp baseerde zijn voorspelbaar scenario op de roman The Fruit Of The Poppy van Robert Wilder. Weinig opzienbarend gefilmd door Fred J. Koenekamp. Gefilmd in Panavision. Ook bekend als THE HEROIN GANG en THEY ONLY KILL ONCE.

Double Trouble

1967 | Muziek, Romantiek, Musical, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1967. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Anette Day, Yvonne Romain, Wiere Brothers en Chips Rafferty.

De populaire Amerikaanse zanger Elvis (wie anders?) raakt tijdens een tournee van Londen naar Brussel verwikkeld bij diamentensmokkel. Hij krijgt de hulp van de mooie jonge erfgename Day. De gewone humbug uit de Elvis-films van de tweede helft van de jaren 1960, niet echt plezierig, niet echt spannend, met een routine-scenario van Jo Heims, naar een verhaal van Marc Brandel, dat alleen als kapstok dient om een resem liedjes te zingen, w.o. het uitstekende `Long Legged Girl` en een aparte versie van `Old MacDonald`. Geen hoogvlieger, maar de fans van `The King` zullen zich toch niet bedrogen voelen. Gefilmd op locatie (zonder Elvis) in o.a. Brugge en Antwerpen. Gefilmd in Panavision. Ook bekend als SWINGIN' ALONG.

The Glass Bottom Boat

1966 | Romantische komedie, Musical

Verenigde Staten 1966. Romantische komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Doris Day, Rod Taylor, Arthur Godfrey, John McGiver en Paul Lynde.

Ruimtevaart-ingenieur (Rod Taylor) valt op pr-dame (Doris Day) en huurt haar in om zijn biografie te schrijven. Tegelijkertijd wordt de dame in kwestie aangezien voor een Russische spion omdat haar hondje Vladimir heet. Heerlijke onzin geheel in de lijn van voormalig striptekenaar Tashlin, die Jayne Mansfield onsterfelijk maakte met vergelijkbare over-de-top komedies als Will Succes Spoil Rock Hunter? Tashlin en Day maakten een jaar later het niet minder krankzinnige Caprice, waarin Day wel degelijk een geheim agent speelde.

The Rounders

1965 | Western

Verenigde Staten 1965. Western van Burt Kennedy. Met o.a. Glenn Ford, Henry Fonda, Hope Holiday, Chill Wills en Edgar Buchanan.

Twee zwervende cowboys (Ford en Fonda) dromen van een bar in Tahiti maar verliezen hun zuurverdiende rodeogeld aan gokken, drank en vrouwen (Langdon en Holiday). Kennedy schreef bijna twintig jaar westernradiohoorspelen en filmscenario's voordat hij doorbrak met The Rounders. Het bioscoopsucces inspireerde ABC midden jaren zestig tot een zeventiendelige tv-serie, met Wills (opnieuw) als rancher, en Ron Hays en Patrick Wayne in de Ford- en Fonda-rol. Camerawerk van Paul Vogel.

Viva Las Vegas

1964 | Muziek, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1964. Muziek van George Sidney. Met o.a. Elvis Presley, Ann-Margret, Cesare Danova, William Demarest en Nicky Blair.

Autocoureur Lucky Jackson (Presley) wil meedoen aan een autorace, maar de motor van zijn auto is stuk, dus heeft hij geld nodig. Gelukkig organiseert het hotel waar hij een baantje als ober heeft een zangwedstrijd, waarmee een flinke geldprijs te winnen valt. Kan Lucky meteen aanpappen met de mooie danseres/zweminstructrice Rusty Martin (Ann-Margret). Opvallend veel chemie tussen de toen nog slanke Elvis en Ann-Margret maken deze aardige musical prettig om naar te kijken, behalve voor Elvis' vriendin Priscilla, de latere mevrouw Presley, die - terecht - vermoedde dat de twee een verhouding hadden.

A Ticklish Affair

1963 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1963. Komedie van George Sidney. Met o.a. Shirley Jones, Gig Young, Red Buttons, Carolyn Jones en Edgar Buchanan.

Een beminnelijke film over marine-officier Young die verliefd wordt op weduwe Jones. Jammer dat er de geest, de vonk en een goed scenario (van Ruth Brooks Flippen) aan ontbreken. Camerawerk van Milton Krasner. Naar het verhaal Moon Walk van Barbara Luther.

Mutiny on the Bounty

1962 | Avonturenfilm, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1962. Avonturenfilm van Lewis Milestone en Carol Reed. Met o.a. Marlon Brando, Trevor Howard, Richard Harris, Hugh Griffith en Richard Haydn.

Deze avonturenfilm werd genomineerd voor zeven Oscars, waaronder voor de fotografie en de muziek, maar Brando's hoofdrol werd veelal als mislukt beschouwd: zijn Britse accent overtuigde niet en nergens zou hij zijn voorganger Clark Gable evenaren. Toch was Brando vast van plan een 'historisch verantwoorde' Fletcher Christian (leider van de muiterij op de Bounty) neer te zetten. Dat heeft de regie geweten. Regisseur Carol Reed kon Brando niet aan en haakte af. Maar ook de vervanger Milestone had geen grip op hem: de regisseur zat op de set een krantje te lezen en liet Brando z'n gang gaan.

Please Don't Eat the Daisies

1960 | Muziek, Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1960. Muziek van Charles Walters. Met o.a. Doris Day, David Niven, Janis Paige, Spring Byington en Richard Haydn.

Day is heel gelukkig getrouwd met toneelcriticus Niven. Ze hebben vier zonen. Op een dag kraakt Niven het nieuwe stuk van zijn beste vriend Haydn genadeloos af. De prestatie van hoofdrolspeelster Paige noemt hij waardeloos. Hij noemt hem nu een verrader en zij geeft hem een stevige oorvijg. Terwijl Nivens roem stijgt, zweren de benadeelden zich te wreken op hem in de persoon van Day. Leuke ouderwetse komedie die aantoont dat zelfs een bekend criticus in zijn eigen val kan lopen. Day en Niven zijn uitstekend en ze worden omringd door knappe bijrolspelers. Geen grote filmkunst, maal wel lekker ontspannend. Het scenario van Isobel Lennart is gebaseerd op een toneelstuk van Jean Kerr. Het camerawerk is van Robert Bronner.

All the Fine Young Cannibals

1960 | Biografie, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1960. Biografie van Michael Anderson. Met o.a. Robert Wagner, Natalie Wood, Susan Kohner, George Hamilton en Pearl Bailey.

Een melodrama vol clich[KA1]e`s, gebaseerd op het leven van trompetspeler Chet Baker (Wagner). Robert Thom bewerkte de roman van Rosamond Marshall tot scenario. Camerawerk van William H. Daniels.

The Mating Game

1959 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1959. Komedie van George Marshall. Met o.a. Debbie Reynolds, Tony Randall, Paul Douglas, Fred Clark en Una Merkel.

Flitsende, speelse komedie over belastingbeambte Lorenzo Charlton (Randall) die verliefd wordt op het boerenmeisje Mariette Larkin (Reynolds), met rauwdouwer Douglas als Debbies vader Larkin. Scenario van B. William Roberts naar de roman van H.E. Bates. Camerawerk van Robert Bronner. Gedraaid in CinemaScope.

It Started with a Kiss

1959 | Komedie

Verenigde Staten 1959. Komedie van George Marshall. Met o.a. Glenn Ford, Debbie Reynolds, Eva Gabor, Fred Clark en Edgar Buchanan.

Een luchtige komedie over de maffe Reynolds en haar echtgenoot, een legerofficier, Ford die iets van hun huwelijk proberen te maken. Speelt in Spanje.

Ask Any Girl

1959 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1959. Komedie van Charles Walters. Met o.a. David Niven, Shirley MacLaine, Gig Young, Rod Taylor en Jim Backus.

Bruisende glitter rond naïeve MacLaine die naar New York komt en ontdekt dat de meeste mannen een wellustig oog voor meisjes hebben; zij zoekt echter een echtgenoot. Onderhoudend. Het scenario is van George Wells naar een roman van Winifred Wolfe. Het camerawerk is van Robert Bronner.

The Opposite Sex

1956 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1956. Musical van David Miller. Met o.a. June Allyson, Joan Collins, Dolores Gray, Ann Sheridan en Joan Blondell.

Deze stevig staande muzikale herverfilming van George Cukors THE WOMEN naar het toneelstuk van Clare Booth Luce heeft een rolbezetting van sterren, maar verbleekt toch nog naast het broos origineel (met Shearer, Crawford, Russell, etc.). Belangrijk verschil: aan deze uitgebreidere versie zijn muziek en mannen toegevoegd. Scenario van Fay Kanin en Michael Kanin. Camerawerk van Robert Bronner.

Diane

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van David Miller. Met o.a. Roger Moore, Lana Turner, Pedro Armendáriz, Marisa Pavan en Cedric Hardwicke.

Intriges en amoureuze verwikkelingen aan de hofhouding van Henry II (Moore) in het 16de-eeuwse Frankrijk. De aandacht gaat vooral uit naar de relaties met zijn vrouw en zijn raadgeefster en minnares Diane de Poitiers (Turner). Goed geacteerde nonsens, die niets te maken heeft met de geschiedenis, maar die het Frankrijk van die periode volgens Hollywood-normen herconstrueert. Het is wel amusant, maar zo doorzichtig als glas. De laatste film van Turner voor MGM. Er werd bijzonder veel aandacht besteed aan de luxueuze kostuums en de weelderige decors. Christopher Isherwood baseerde zich op de roman van John Erskine. Voor het prachtige camerawerk tekende Robert Planck. Gedraaid in Cinemascope.

The King's Thief

1955 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Robert Z. Leonard. Met o.a. David Niven, Ann Blyth, George Sanders, Edmund Purdom en Roger Moore.

Aan het hof van King Charles II wordt een complot gesmeed om hem van de troon te stoten ten gunste van de gemene Hertog van Brampton, maar een dief die een dagboek steelt van voornoemde schurk, laat de boze opzet mislopen. Het is onbegrijpelijk dat MGM, de studio die bijna alle betere cape- en degenfilms tussen 1950 en 1960 produceerde, zo'n zwakke prent heeft voortgebracht. De film mist alle vaart en stijl en is slechts sporadisch boeiend. Gelukkig zijn er enkele uitstekende acteurs aan het werk, vooral Niven en Sanders en het is altijd een plezier die te zien spelen. Als de film echt gaat vervelen, kan je nog altijd eventjes de ogen sluiten en genieten van de prachtige muzikale score van Miklós Rósza. Gesitueerd in Engeland in de 17e eeuw. Het scenario is van Christopher Knopf. Het camerawerk is van Robert Planck. Gedraaid in CinemaScope.

Dangerous When Wet

1953 | Komedie, Musical, Drama

Verenigde Staten 1953. Komedie van Charles Walters. Met o.a. Esther Williams, Fernando Lamas, Jack Carson, Charlotte Greenwood en Denise Darcel.

Een onderhoudend niemendalletje, dat vooral rondom het zwemtalent van Williams was bedacht. Zij behoort tot een gezin uit het Midden-Westen, dat het niet breed heeft. Op een dag verneemt ze dat er een wedstrijd wordt uitgeschreven om Het (Engelse) Kanaal over te zwemmen. Ze wil best meedoen. De rest laat zich raden. Cupido speelt natuurlijk ook mee, in de gedaante van Lamas. Het scenario van Dorothy Kingsley geeft Williams vanzelfsprekend voldoende ruimte om te zwemmen, zelfs met Tom & Jerry. Niet origineel, wel plezierig. Fotografie was in handen van Harold Rossen en de liedjes werden gecomponeerd door het duo Johnny Mercer en Arthur Schwarz.

Million Dollar Mermaid

1952 | Romantiek, Drama, Biografie, Musical

Verenigde Staten 1952. Romantiek van Mervyn LeRoy. Met o.a. Esther Williams, Victor Mature, Walter Pidgeoon, David Brian en Jesse White.

Williams is sterk op dreef als zwem-ster Annette Kellerman, die haar aquatische bezigheden regelmatig onderbreekt voor idyllische intermezzi met Mature. De film kent enkele omvangrijke en typerende shownummers van de hand van Busby Berkeley. Het scenario is van Everett Freeman. Het camerawerk is van George J. Folsey jr.

Lovely To Look At

1952 | Musical, Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1952. Musical van Mervyn LeRoy. Met o.a. Kathryn Grayson, Red Skelton, Howard Keel, Ann Miller en Marge Champion.

Deze tweede muzikale filmversie van ROBERTA van Jerome Kern heeft beslist sterke momenten. De Amerikaanse komiek Al Marsh (Skelton) erft de helft van de aandelen van een Parijs modehuis, dat wordt geleid door Stephanie (Grayson) en Clarisse (Marge Champion). Miller en de Champions geven de muzikale scènes vaart. Vincente Minnelli regisseerde het modeshowfragment. Songs zijn onder andere 'Smoke Gets In Your Eyes', 'I Won't Dance' en het titellied. Scenario van George Wells, Andrew Solt en Harry Ruby naar het boek van Alice Duer Miller. Camerawerk van George J. Folsey jr.