Nino Pavese is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Sono stato io

1972 |

Italië 1972. Alberto Lattuada. Met o.a. Giancarlo Giannini, Sylvia Monti, Hiram Keller, Georges Wilson en Orazio Orlando.

Een fantast zonder talent wil beroemd worden, hoewel hij slechts figurant in het Scala van Milaan is. De onverwachte moord op opera-diva geeft hem de kans tot een stunt: hij geeft zich aan als dader om tijdens het proces op het laatste moment zijn alibi te onthullen. Zijn enige getuige sterft echter voortijdig. Het cynisch scenario kreeg een minder dan optimaal scherpe filmuitwerking omdat de regie zich al te nederig ondergeschikt maakt aan te nadrukkelijk acteren van Giannini. Grappige sc[KA2]enes wanneer hij niet in beeld is (helaas zelden).

Dieci Italiani per un Tedesco

1952 | Oorlogsfilm, Drama

Italië 1952. Oorlogsfilm van Filippo Ratti. Met o.a. Gino Cervi, Andrea Checchi, Sergio Fantoni, Ivo Garrini en Loris Gizzi.

Speelt in Itali[KA3] gedurende WO II. Naar een waargebeurde aanslag van partizanen, die in 1944 op de Via Rasella in Rome werd gepleegd. Hierbij vonden twaalf Duitse bezetters de dood. De aanval was geen militair succes. Kolonel Kapler, een meedogenloze nazi, die geen genade kende, leidde een brute vergeldingsactie van de Duitsers. De film is voorzien van een goede regie en er wordt prima in geacteerd maar is te serieus en bijna als een documentaire opgenomen.

Il Brigante Musolino

1951 | Drama, Misdaad

Italië 1951. Drama van Mario Camerini. Met o.a. Amedeo Nazzari, Silvana Mangano, Umberto Spadaro, Ignazio Balsamo en Guido Celano.

Een door zijn verzet tegen de maffia in de gevangenis belande houthakker ontsnapt om zich te wreken. Hij komt tot inkeer en gaat in de kerk biechten, maar als zijn verloofde wordt gedood voltooit hij alsnog zijn wraak. Dit heftige en bij vlagen melodramatisch sociaal drama mist de sociaal-politieke uitdieping van latere films, maar weet als een van de eerste pogingen van het genre toch te boeien.

Nozze di sangue

1941 | Drama

Italië 1941. Drama van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Fosco Giachetti, Luisa Ferida en Nino Pavese.

De jonge Immacolata (Ferida) voegt zich per schip bij haar echtgenoot Gidda, die zij met de handschoen trouwde. Wanneer zij aankomt op de plaats van bestemming, wordt zij ontvangen door een man die doet alsof hij haar echtgenoot is, maar in werkelijkheid een gezworen vijand van Gidda is. Een tijd lang misbruikt hij haar, terwijl Gidda (Giachetti) niets wil weten van zijn vrouw. Tot zij zich opoffert om zijn leven te redden, in gevaar gebracht door de man die haar uit wraak had misbruikt. Uiteindelijk beseft Gidda hoe onredelijk hij tegen haar is geweest. De vertolking is goed maar de film is tamelijk melodramatisch en zwaar.