Federico García

Regisseur, Scenarist

Federico García is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Tupac Amaru

1984 | Historische film

Peru/Cuba 1984. Historische film van Federico García. Met o.a. Reynaldo Arenas, Zully Azurín, Enrique Almirante en Helmo Hernández.

Aan het begin van de 18e eeuw wordt de leider van opstandelingen Tupac Amaru, laatste afstammeling van de Inca's, de aanvoerder van Peru's belangrijkste gewapende beweging tegen de overheersing door de Spaanse troon op het Zuidamerikaanse continent. Een film met hoogdravende rollen waarin te veel wordt gekletst.

Melgar, el poeta insurgente

1982 | Historische film, Biografie

Peru/Cuba 1982. Historische film van Federico García. Met o.a. Elvira Travesí, Linda Guzmán, Pablo Fernández en Omar Valdéz.

Het leven en de legende van de dichter Mariano Melgar (1791- 1815), held van de onafhankelijkheidsopstand die in 1815 in het onderkoningschap Peru plaats had. Biografische film met militante tendensen.

El caso Huayanay: testimonio de parte

1980 | Drama

Peru 1980. Drama van Federico García. Met o.a. Hugo Alvarez, Jaime Prada, Pedro Gala en Edwin Segovia.

Boerengemeenschappen in het Centrale Andesgebergte voeren een gerechtelijk proces tegen een moordenaar, verkrachter en uitvoerder van geweldadige acties tegen de boeren en stellen hem, krachtens een voorouderlijke praktijk, op eigen houtje terecht. Ruwe en sterke film, geschreven door de maker zelf.

Laulico

1979 | Drama

Peru 1979. Drama van Federico García. Met o.a. Honorato Ascue, Rubén Ascue, Alejandrina Urruchi en Aparicio Masías.

De inwoners van een inheemse gemeenschap in Peru zijn bandieten geworden omdat hun beschermgod gevangen zit op de grote landgoederen. Generaties lang hebben ze geprobeerd hem te bevrijden om hun positie als boeren terug te krijgen. Een van de meest belangwekkende films van de Peruaanse cinema, geschreven door de regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Federico García op televisie komt.

Reageer