Demetrio González is acteur.
Er zijn 24 films gevonden.

Un padre a toda máquina

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Lorena Velázquez, María Duval en Alfonso 'Pompín' Iglesias.

Een jonge, welbespraakte, sportieve pastoor met een motor moet een ruzie tussen twee dorpen beëindigen. Een zeer flauwe en trage film.

Para todas hay

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Demetrio González, Alma Delia Fuentes en Sonia Infante.

Twee verloofden staan hun toekomstige echtgenoten toe dat ze vlak voor hun huwelijk een vrijgezellenfeestje geven met hun vroegere vriendinnen. Vervolg op CADA OVEJA CON SU PAREJA en even belachelijk. Ook een drieluik, net als de eerste film.

Cada oveja con su pareja

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Demetrio González, Alma Delia Fuentes en Sonia Infante.

Twee vrienden, die het er graag van nemen, realiseren zich na allerlei verwikkelingen dat ze vrouwen nodig hebben die bescheiden en zuinig zijn en niet de lichtzinnige en flirterige types waar ze meestal mee omgaan. Dom en reactionair. De eerste van twee films. Deel twee heet PARA TODAS HAY en beide films bestaan uit drie episoden.

Nos dicen las intocables

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Lola Casanova.

Een vrouw haat mannen sinds haar echtgenoot haar twintig jaar eerder verliet en haar hun twee dochters alleen liet opvoeden. Op hun boerderij komen op een dag een paar vreemdelingen aan, die zich van hen meester willen maken. Dit pakt nogal merkwaardig uit: doordat de vrouwen mannenhaat tentoonspreiden moeten ze zich 'vernederen' door zich als mannen te gedragen.

El amor llegó a Jalisco

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Irma Dorantes, Alvaro Cermeño en María Duval.

In een dorp dat een probleem met de waterdistributie heeft door twee rivaliserende machthebbers, komen twee fotomodellen aan die door twee jongemannen veroverd worden. Deze nemen hen mee naar de kerk om de dorpsmeisjes te laten zien hoe ze zich op moeten maken. Pathetisch.

El Lobo Blanco

1962 | Western

Mexico 1962. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Fernando Casanova, Ana Bertha Lepe, Demetrio González en Andrés Soler.

De gemaskerde `Lobo Blanco` (Witte Wolf) kraakt een brandkast en steelt tijdens de achtervolging de kleren van een commissaris, waardoor deze voor de dader wordt aangezien. De film maakt een besluiteloze indruk: men durft niet echt parodiërend te zijn, hoewel dit vaak onvrijwillig gebeurt.

Vuelven los Cinco Halcones

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Julio Aldama, Demetrio González en Fernando Casanova.

Vervolg op LOS CINCO HALCONES (1960). Vijf edelmoedige gemaskerden redden een weesmeisje uit de klauwen van een paar boosdoeners die haar van haar rijkdommen wilden beroven. Zeer stuntelig en smakeloos.

Pobre del pobre

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Fernando Casanova, Demetrio González, Martha Elena Cervantes en Rosa María Gallardo.

Een pastoor wil zijn twee neven, die van nietsdoen en feestvieren houden, laten trouwen met twee meisjes, maar alles loopt in het honderd door een aaneenschakeling van misverstanden. Alweer een typisch Mexicaanse komedie, waarin een pastoor zonder veel vernuft de problemen van zijn verwanten probeert op te lossen, en waarin alles afloopt zoals het af moet lopen, namelijk goed.

Los Laureles

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Elvira Quintana, Maricruz Olivier en Armando Silvestre.

Dankzij een paard kan een verliefd stel na duizend en een moeilijkheden trouwen en aldus hun beider [KL]rancho`s[KLE] samenvoegen. Het verdient vermelding dat het excessieve nationalisme van de film geheel voor rekening komt van een Spanjaard en dat het folkloristische zangpaar werd vertolkt door eveneens twee Spanjaarden (González en Quintana). Flauw en routineus.

Las Tres coquetonas

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Flor Silvestre, Julio Aldama en Veronica Loyo.

Drie meisjes lopen weg uit een internaat om in badpak op avontuur te gaan. Een dwaze film die echter goed in de smaak viel bij het publiek, dat genoot van de liedjes en van de grappen van 'Mantequilla' en 'Borolas'

La Joven mancornadora

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. Antonio Aguilar, Lola Beltrán, Demetrio González en Emma Arvizu.

Een vrouw, verkleed als man, besluit twee broers te vermoorden om haar vader te wreken. Ze bieden haar werk aan op hun rancho, ontdekken dat het een vrouw is en worden beiden verliefd op haar. De pseudo-homosexuele travestie was al een tamelijk afgelopen pad in de Mexicaanse film; deze film is daar eens te meer een voorbeeld van.

La Comezón del amor

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Rosa de Castilla, Roberto Cañedo en Alicia Ravel.

Een lerares van het conservatorium wordt door haar minnaar naar de stad gestuurd om daar beroemd te worden als revuezangeres. De eigenaar van een revue wordt verliefd op haar. Haar weldoener komt naar de stad om het probleem op te lossen. De film was dermate flauw dat de regisseur niets meer kon bedenken dan iedereen maar aan het zingen te zetten en te kijken of het nog iets werd; dat was niet het geval.

El Ultimo mexicano

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Demetrio González, Luz María Aguilar, Carlos López Moctezuma en José Gálvez.

Als Texas in handen valt van de VS, wil een Mexicaan de streek niet verlaten en besluit zich te verschansen in een hacienda in Guanajuato. Ondanks dat het hier gaat om een mengelmoes van een western en een avonturenfilm, maakt de film helemaal geen slechte indruk, ondanks dialogen waaraan geen einde lijkt te komen.

Dos maridos baratos

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Lilia Prado, Demetrio González, Julio Aldama en Fernando 'Mantequilla' Soto.

Na zijn dood laat een rijk grootgrondbezitter zijn hele erfenis na aan twee nichtjes, op voorwaarde dat zij trouwen met de mannen die hij aanwijst. Het toppunt van armzaligheid, zowel wat plot als wat regie betreft.

Melodías inolvidables

1958 | Musical

Mexico 1958. Musical van Jaime Salvador. Met o.a. Enrique Rambal, María Elena Marques, Demetrio González en María Duval.

De eigenaar van een theater heeft zijn huwelijksreis dertig jaar uitgesteld, omdat hij nooit tijd had, met alle problemen van dien. Een eindeloze reeks liedjes onderbroken door verschillende flash-backs.

El Jinete solitario

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Demetrio González, Irma Dorantes, Pedro de Aguillón en Guillermo Cramer.

Een jongeman neemt het op tegen een stel bandieten die de boerderijen in de omgeving in de as leggen, om de grond te verkopen aan de spoorwegmaatschappij. Een weliswaar niet bijster geslaagde maar desalniettemin innemende western, die twee opvolgers zou krijgen: EL JINETE SOLITARIO EN EL VALLE DE LOS DESAPARECIDOS (LA VENGANZA DEL JINETE SOLITARIO) en EL JINETE SOLITARIO EN EL VALLE DE LOS BUITRES.

El Jinete Solitario en el Valle de los Buitres

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Demetrio González, Rosa de Castilla, Jaime Fernández en Pedro de Aguillón.

'El Jinete Solitario' bevrijdt een streek van een bende veedieven. De derde en laatste aflevering van de avonturen van 'El Jinete Solitario', evenzeer de moeite waard als zijn voorgangers.

Dos corazones y un cielo

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Demetrio González, Eulalio 'Piporro' González, Rosa de Castilla en Carlos Orellana.

Als gevolg van een misverstand en jaloezie, staat een echtpaar op het punt om te scheiden. Deze komedie wil ons doen geloven dat de twisten van een stel Mexicaanse zangers te wijten zijn aan buitenlandse invloeden. Een lofzang op het chauvinisme.

Tan bueno el giro como el colorado

1957 | Komedie, Musical

Mexico 1957. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Demetrio González, Flor Silvestre en Rosa de Castilla.

Twee meisjes in een internaat worden verleid door elkaars broers. Geïnspireerd op Don Juan van Zorrilla, een reusachtige flop en niet te harden.

Guitarras de medianoche

1957 | Komedie, Musical

Mexico 1957. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Lola Beltrán, José Alfredo Jiménez, Demetrio González en Miguel Aceves Mejía.

Een werknemer bij een begrafenisonderneming wordt verward met een goedaardige dief, die de rijken besteelt om de buit aan de armen te geven. Het enige doel dat deze komedie nastreeft, is het bijeenbrengen van vier zangers om ze een dwaze intrige te laten spelen. Rampzalig.

Donde las dan las toman

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Lola Beltrán, Demetrio González, Alfonso 'Pompín' Iglesias en Susana Cabrera.

Twee in de liefde teleurgestelde zangers houden het stadsleven voor gezien en nemen met hun personeel hun intrek in een verlaten rancho. Slecht en pretentieus symbolisch.

Cada hijo una cruz

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Esther Fernández, Demetrio González, Miguel Manzano en Joaquín Garcìa Vargas.

Een familie raakt verwikkeld in een zaak van diefstal. Tweede versie van CUANDO LOS HIJOS SE VAN, van dezelfde regisseur, toen al een grote commerciële flop.

Los Hijos de Rancho Grande

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Esther Fernández, Tito Guízar, René Cardona en Demetrio González.

De oude eigenaar van de Rancho Grande ziet toe hoe zijn bezittingen zijn verdeeld onder zijn werknemers, terwijl hij zelf tot de bedelstaf is gebracht. De opvolger van ALLA EN EL RANCHO GRANDE, maar oneindig veel slechter.

Camino de Guanajuato

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Lola Beltrán, José Alfredo Jiménez, Demetrio González en María Gentil Arcos.

Drie solisten besluiten een trio te vormen om zo beroemd te worden. Het fimdebuut van drie nieuwe sterren van het ranchero-lied. Aan het eigenlijke filmgebeuren kwamen zij maar nauwelijks toe.