Omar Malas

Acteur

Omar Malas is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

al-Lail

1992 |

Syrië 1992. Mohamed Malas. Met o.a. Omar Malas, Fares Al Helou, Sabah Jazairi en Nizar Abou Ajar.

Gebaseerd op de autobiografische roman 'Annonciation sur une ville qui était vivante avant la guerre' van regisseur Malas. In de ruïnes van El Kuneitra, op de demarcatielijn tussen Syrië en Israël, wordt het graf gevonden van een man die stierf voor zijn vaderland. Zijn zoon, het alter ego van regisseur Malas, probeert het leven van zijn vader te reconstrueren met behulp van de herinneringen van zijn moeder. Zo ontstaat een geschakeerd beeld van de turbulente Syrische geschiedenis van de jaren '30 tot eind jaren '60 aan de hand van een man die vocht voor persoonlijke en politieke soevereiniteit.

AL Leil

1992 | Biografie

Frankrijk/Libanon/Syrië 1992. Biografie van Mohamad Malass. Met o.a. Sabah Jazairi, Fares Lahlou, Omar Malas, Riadh Chahrour en Maher Salibi.

Centraal in deze min of meer autobiografische film staat de vader van de maker. De kijker maakt kennis met de periode 1936- 1949, toen het voormalige koninkrijk Syri[KA3]e geteisterd werd door [KA1]e[KA1]en militaire coup na de andere. Malass geeft een gekleurd beeld dat historisch niet geheel juist is, vermengt fictie en werkelijkheid en laat de kijker zijn verlangen naar een onafhankelijke Palestijnse staat voelen. Malass (geboren 1945) studeerde aan het Filminstituut van Moskou en dit is zijn zesde film. In de Arabische wereld wemelt het nu niet direct van regisseurs en hij geldt als belangrijk. Film die v.n.l. interessant is voor echte geïnteresseerden in het onderwerp. Scenario van Oussama Mohammad en regisseur Malass. De fotografie is van Youssef Ben Youssef.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Omar Malas op televisie komt.

Reageer