Tommy Noonan: regie, cast, scenario en productie.
Er zijn 12 films gevonden.

Cottonpickin' Chickenpickers

1967 | Muziek

Verenigde Staten 1967. Muziek van Larry E. Jackson. Met o.a. Del Reeves, Sonny Tufts, Tommy Noonan, Maxie Rosenbloom en Lila Lee.

Enkele oude en nieuwe gezichten zijn te zien in deze komedie met country and westernliedjes, bedoeld voor de liefhebbers van die muziek.

Three Nuts In Search Of A Bolt

1964 |

1964. Tommy Noonan. Met o.a. Peter Howard, John Cronin, Paul Gilbert, T.C. Jones en Ziva Rodann.

Enkele oude en nieuwe gezichten zijn te zien in deze komedie met country and westernliedjes, bedoeld voor de liefhebbers van die muziek.

Promises...Promises!

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van King Donovan. Met o.a. Jayne Mansfield, Marie McDonald, Tommy Noonan, Claude Stroud en Mickey Hargitay.

Een vreselijk saaie film rond het ronde lijf van Mansfield, wat dan ook veelvuldig te pas en te onpas naakt in beeld verschijnt. Daaromheen zit dan nog een zwak verhaaltje over twee paartjes die een cruise maken. Dankzij suggestieve pillen raakt Jayne zwanger, maar wie de vader is, blijft duister: beide mannen zijn blijkbaar onvruchtbaar.

Swingin' Along

1962 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1962. Komedie van Charles Barton. Met o.a. Tommy Noonan, Peter Marshall, Barbara Eden, Ray Charles en Roger Williams.

De stompzinnige streken van de ambitieuze componist Noonan en manager Marshall - met muzikale 'gaststerren' om de verveling ietwat te verlichten. Ook bekend als DOUBLE TROUBLE.

The Rookie

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van George O'Hanlon. Met o.a. Tommy Noonan, Pete Marshall, Julie Newmar, Jerry Lester en Joe Besser.

Een zwakke kazerneklucht over rekruten, een harde sergeant, een filmsterretje en alle overige clichés. Speelt in de jaren veertig.

The Girl Most Likely

1957 | Musical

Verenigde Staten 1957. Musical van Mitchell Leisen. Met o.a. Jane Powell, Cliff Robertson, Keith Andes, Tommy Noonan en Una Merkel.

Deze musicalbewerking van TOM, DICK AND HARRY is helder en vrolijk amusement. Een meisje moet besluiten wie van de drie ze trouwt. Ballard doet het bijzonder goed in haar bijrol. Choreografie van Gower Champion.

The Best Things in Life Are Free

1956 | Musical

Verenigde Staten 1956. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. Gordon MacRae, Dan Dailey, Ernest Borgnine, Sheree North en Tommy Noonan.

Typische cleane musical uit de jaren vijftig, een reconstructie van de carrières van de schrijvers van Tin Pan Alley: DeSylva, Brown en Henderson.

The Ambassador's Daughter

1956 | Komedie

Verenigde Staten 1956. Komedie van Norman Krasna. Met o.a. Olivia de Havilland, John Forsythe, Myrna Loy, Adolphe Menjou en Tommy Noonan.

Charme ontbreekt aan deze film hoewel de sterren zich volledig ingezet hebben om deze zwakke komedie op niveau te houden. Joan Fiske (De Havilland) is in Parijs uit op een verzetje en soldaat Danny Sullivan (Forsythe) maakt haar het hof. Het scenario is van regisseur Krasna. Het camerawerk is van Michael Kelber.

Bundle of Joy

1956 | Muziek, Komedie, Musical

Verenigde Staten 1956. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Eddie Fisher, Debbie Reynolds, Adolphe Menjou en Tommy Noonan.

Moeizame nieuwe versie van musical BACHELOR MOTHER met Reynolds als verkoopstertje die de voogdij over een baby krijgt en een schandaal veroorzaakt omdat men gelooft dat vriendje Fisher de vader is. Gemaakt toen Debbie en Eddy in Amerika het meest favoriete koppel waren.

Violent Saturday

1955 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1955. Misdaad van Richard Fleischer. Met o.a. Victor Mature, Margaret Hayes, Stephen McNally, Richard Egan en Lee Marvin.

Een doeltreffende weergave van de effecten van een bloedige bankroof in een klein stadje. Scenario van Sidney Boehm naar een roman van William L. Heath.

Gentlemen Prefer Blondes

1953 | Komedie, Muziek, Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1953. Komedie van Howard Hawks. Met o.a. Jane Russell, Marilyn Monroe, Charles Coburn, Tommy Noonan en George 'Foghorn' Winslow.

Marilyn Monroe is geweldig op dreef als verleidelijke Lorelei. Nee, niet de zingende sirene van de oosterburen die volgens de legende hunkerende Rijn-schippers op de rotsen laat lopen, in een overigens nog altijd lastig navigeerbare S-bocht zo'n twintig kilometer onder Koblenz. In deze terechte klassieker is Lorelei het spreekwoordelijke domme blondje dat 'slim kan zijn als het moet.' En mooi zingt, natuurlijk. Vergezeld door brunette Jane Russell knus gaat ze samen per boot naar zang- en dansparadijs Parijs, waar ze zich behalve als goudgraver zowaar ook ontpopt als liefdevolle bruid.

The Bamboo Blonde

1946 | Romantiek, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1946. Romantiek van Anthony Mann. Met o.a. Frances Langford, Ralph Edwards, Russell Wade, Iris Adrian en Richard Martin.

Honderd procent WO II-draak. Eddie Clark (Edwards), de eerste piloot van een B-29 bommenwerper, raakt op de avond voordat hij op missie gaat in de Stille Oceaan om de Japanners te bestrijden, onder indruk van de mooie stem van de knappe Louise Anderson (Langford) in een Newyorkse club, begeleid door Montana (Adrian) op de piano. Louise op haar beurt is weg van de stoere vlieger, die zijn kist naar haar Bamboo Blonde noemt. Ver weg in het oorlogsgebied verricht Eddie met zijn bemanning, w.o. tweede vlieger Jim Wilson (Martin), de nodige heldendaden door een Japanse kruiser tot zinken te brengen en een aantal Hokaidojagers af te schieten. Terug uit de oorlog wacht de lieve Louise nog steeds op Eddie, reden genoeg om zijn stijve verloofde voor haar te laten schieten. Het scenario is van Olive Cooper, Lawrence Kimble naar een verhaal van Wayne Whittaker. Het camerawerk is van Frank Redman. Een belachelijke film, zeker niet Mann's beste.