Gilles Behat

Regisseur, Acteur

Gilles Behat is regisseur en acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Julie Lescaut : Interdit au public

1998 | Misdaad

België/Zwitserland/Frankrijk 1998. Misdaad van Gilles Behat. Met o.a. Véronique Genest, Mouss Diouf, Renaud Marx, Alexis Desseaux en Jennifer Lauret.

V[KA1]eronique, de meid van het commissariaat, valt vol wanhoop binnen bij Julie Lescaut (Genest). Haar man Ahmed is spoorloos verdwenen en volgens V[KA1]eronique is het uitgesloten dat hij voor een nieuwe start in zijn leven koos. Ahmed is een ernstige werker voor een bouwonderneming, die nooit zijn verantwoordelijkheden ontlopen heeft. Ook al waren momenteel zijn papieren niet in orde, toch is er duidelijk iets mis. Julie komt al vlug een smerig zaakje op het spoor waarin verdachten en politiek verantwoordelijken klaarblijkelijk samenspannen. Weer een zaak met een sociaal tintje voor Julie die op een netwerk stuit van mysterieuze verdwijningen van illegale vreemdelingen. Zoals steeds wordt alles weer verteld met de nodige knipoogjes en met de huiselijke intermezzi waarin Julie`s dochters Sarah (Lauret) en Babou (Serré) zich steeds meer ontwikkelen tot onafhankelijke tieners. Weinig origineel, maar onderhoudend en ontspannend. Alexis Lecaye en Marie Guilmineau schreven het scenario volgens de nu wel heel bekende formule. Fotografie is van Bernard Malaisy. Aflevering van het seizoen, nummer van 72. Stereo. Stereo.

Les Cordier, juge et flic : Mémoire blessée

1996 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1996. Drama van Gilles Behat. Met o.a. Pierre Mondy, Bruno Madinier, Charlotte Valandrey, Isabelle Roelandt en Antonella Lualdi.

Dokter-gynaecoloog Lenoir (Zabor) wordt vermoord aangetroffen. Vreemd genoeg rust grote verdenking op commissaris Charles Cordier (Mondy), die op avond van de moord afspraak had met slachtoffer...De reputaties van vader Cordier, zijn zoon Bruno (Madinier), de rechter, dochter Myriam (Valandrey) en vrouw Lucia (Lualdi) staan op het spel. Vrouwelijke onderzoeksrechter Fr[KA1]ed[KA1]erique Chesnier (met bravoure gespeeld door Brusselse comedienne Roelandt) komt er ook achter dat Dr.Lenoir ooit een jeugdliefde was van Madame Lucia Cordier! Verschrikkelijk veel ongeloofwaardige sentimenten en heimwee naar een jeugdliefde in episode, geschreven door Jean-Pierre Hasson en Jean-Claude Lecru.

Les Cordier, juge et flic : Le petit juge

1996 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1996. Drama van Gilles Behat. Met o.a. Pierre Mondy Bruno, Madinier Charlotte, Valandrey Christian, Rauth Sophie en Renoir Jean-Louis.

Journalist Adrien Ginetti (Marcenac), vriend van Myriam Cordier (Valandrey) verliest het leven in motorongeluk. Myriam vermoedt dat het om moord gaat. Het dossier dat Ginetti over persmagnaat Hugues Grimault (Rauth) had aangelegd, blijkt verdwenen en luxe callgirl Stella (B[KA1]eat), die Ginetti informeerde, is met diskette op de vlucht, achternagezeten door moordenaar. Tijd dus om vader en zoon Cordier (Mondy en Madinier) aan het werk te zetten, elk op zijn terrein, met dochter- journaliste Myriam Cordier die op haar manier meewerkt. Finaal blijkt dat Grimault banden heeft met de maffia die in witwas- operatie zijn persgroep financiert maar ook over zware politieke kanonnen beschikt die een en ander met mantel der liefde bedekken. Scenario van Eric Prungnaud is verward en met details overladen, men verdwaalt te vaak in zijsporen. Dat leidt dan weer tot te lange intermedia.

Coplan : Coups durs

1989 |

Frankrijk/Zwitserland/Duitsland 1989. Gilles Behat. Met o.a. Philippe Caroit, Pierre Dux, David Olbrychski, Isabelle Renauld en Manfred Andrea.

De vierde aflevering in de opnieuw gemaakte reeks films met de Franse James Bond, Coplan, gaat over een naar Oost-Berlijn ontvoerde van oorsprong Poolse wiskundige die in Frankrijk aan een geheim project werkte en teruggehaald moet worden door de superheld. Clichématig, al is de Oost-Berlijnse discosfeer wel origineel. Jammer voor dit soort films, waarvan de verhalen meestal tijdens de Koude Oorlog geschreven zijn, dat de Muur is afgebroken en Duitsland herenigd. Naar de boeken van Paul Kenny. Oppervlakkige vertolkingen en routineuze regie. Scenario van Philippe Madral en Gilles Behat. Camerawerk van Rudolf Blahacek.

L' Homme de Feu

1974 | Drama

Frankrijk 1974. Drama van Claude Cailloux. Met o.a. Emmanuelle Cailloux, Julien Cailloux, Gilles Behat, Frédéric Baptiste en Noël Simsolo.

Destrail, 'de man van vuur' opent, vergezeld van twee kleine kinderen waarmee hij door stad en land trekt, de aanval op onze consumptiemaatschappij, die hij misdadig, onmenselijk en vervuild noemt. Doet denken aan de monniken in de Middeleeuwen die een banvloek uitspraken in tijden van algehele rampspoed. Helaas leven we niet meer in de Middeleeuwen, hoe goed de bedoelingen ook mogen zijn. De film doet naïef, klungelig en amateuristisch aan. Dit thema had een aardige speelfilm kunnen opleveren.

Les rois maudits: La reine étranglée

1972 | Mysterie, Historische film

Frankrijk 1972. Mysterie van Claude Barma. Met o.a. Georges Ser, Muriel Baptiste, Gilles Behat, Jean Piat en André Luguet.

Een verfilming van een van de zes boeken, waaruit het historische epos [KL]Les rois maudits[KLE] van Maurice Druon bestaat. Het gaat hier om de even korte als onbeduidende regeerperiode van Lodewijk X, ofwel le Hutin (1314-1316). Een nauwkeurige regie en een kleurrijk geheel, met al even kleurrijke decors en kostuums. En dan is er nog niet eens iets gezegd over de kwaliteit van de psychologische persoonsbeschrijvingen.

Les rois maudits: La reine blanche

1972 | Biografie, Oorlogsfilm

Frankrijk 1972. Biografie van Claude Barma. Met o.a. Jean Amos, Gilles Behat, Hélène Duc, Jean Piat en Claude Brosset.

De vierde titel van het epos [KL]Les rois maudits[KLE] van Maurice Druon. Hierin wordt de korte regeerperiode van Philip V, ook wel de Lange (1316-1322) beschreven, die zich vooral heeft beziggehouden met het ophelderen van de intriges van Karel de Valois. Een zeer kleurrijk en bloemrijk geheel, een prima tijdsreconstructie en naast epische scènes ook een karakterstudie bevattend.

Les rois maudits: La louve de France

1972 | Biografie, Historische film

Frankrijk 1972. Biografie van Claude Barma. Met o.a. Geneviève Casile, Gilles Behat, Michel Beaune, Benoist Brionne en Claude Giraud.

Een, zoals steeds, goed verzorgde bewerking van het vijfde deel van het epos [KL]Les rois maudits[KLE] van Maurice Druon. Er is dit keer sprake van de immers zo korte regeringsperiode (1322- 1328) van de jongste zoon van Philip de Schone ofwel Karel IV (of de Schone) die, net als zijn vader en zijn twee broers, al jong het dodelijke slachtoffer werd van 'de vloek van de Tempelheren'. Een even bloemrijke als angstaanjagende schets van een duister tijdperk, dat uitmondt in de Honderdjarige Oorlog. Goed spel en met veel sfeergevoel gemaakt. Opmerkelijk is een Edward II van Engeland te zien, omringd door minnaars, hoewel dit met de historische waarheid overeenstemt. Beaune is onvergetelijk in deze rol!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gilles Behat op televisie komt.

Reageer