Alma Rosa Aguirre is acteur.
Er zijn 23 films gevonden.

Los Hijos ajenos

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Gracia, Alma Rosa Aguirre, Aldo Monti en Miguel Manzano.

Een weduwnaar met een jong dochtertje trouwt voor de tweede maal. Het arme kind doet iets waardoor haar stiefmoeder een miskraam krijgt. Vanaf dat moment haat de vrouw haar stiefkind. Hoewel met veel zorg gemaakt, was het resultaat een belachelijke film, vol onbedoelde humor.

Los Diablos del terror

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Fernando Méndez. Met o.a. Gastón Santos, Alma Rosa Aguirre, Pedro de Aguillón en Quintín Bulnes.

Een bende bandieten ontvoert een jurist en een meisje, maar een zekere Gastón en diens vriend 'Coyote Loco' proberen hen te bevrijden. Ondanks de verschrikkelijke kleuren en de voortdurende poses van play-boy Santos, is Méndez er in geslaagd een western van enig niveau te produceren.

Cuando !Viva Villa! es la muerte

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Armendáriz, Alma Rosa Aguirre, Elda Peralta en Carlos López Moctezuma.

Vervolg op PANCHO VILLA Y LA VALENTINA, eveneens bestaande uit zeven episoden uit het leven van Pancho Villa, en net zo middelmatig als zijn voorganger.

Ama a tu prójimo

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Armando Calvo, Elsa Aguirre, Alma Rosa Aguirre en Raúl 'Ratón' Macías.

Wat er allemaal kan gebeuren in een ziekenhuis. Een reeks min of meer (eerder minder) geslaagde episodes met medewerking van grote namen uit die tijd als 'Cantinflas', Arturo de Córdova, Rosita Quintana, Rubén Rojo, Ana Luisa Peluffo, Sonia Furió en Carlos López Moctezuma.

Orgullo de mujer

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Alma Rosa Aguirre, Eduardo Fajardo en Luis Beristáin.

Een ietwat hoogmoedige vrouw toont een niet aflatende minachting voor haar man. Plagiaat, onder slechte regie en met slechte rollen, van GONE WITH THE WIND van Fleming.

Morir para vivir

1954 | Drama, Fantasy

Cuba/Mexico 1954. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Ramón Gay, Raquel Revuelta en Esperanza Issa.

Een meisje lijdt aan vreselijke nachtmerries waarin zij de ogen van een geheimzinnige man ziet. Deze zegt haar dat zij na haar dood verder zal leven. Volkomen irrationeel en vol onbedoelde humor.

El Pecado de ser mujer

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Tito Guízar, Alma Rosa Aguirre, Armando Velasco en Tito Guízar Jr.

Een voormalig succesvol zanger, thans op zijn retour, ziet hoe het kind dat hij had bij de door hem in de steek gelaten vrouw net zo beroemd wordt als hij eertijds was; nu is het echter te laat om bij hen terug te komen. Van een op de lachspieren werkende overgevoeligheid.

El Fantasma de la Casa Roja

1954 | Komedie, Horror, Mysterie

Mexico 1954. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Raúl Martínez, Clavillazo en Jorge Reyes.

Een overleden rijkaard heeft in zijn testament geschreven dat er in het sinistere Casa Roja een schat verborgen ligt. Degene die hem vindt mag zich de eigenaar van de schat noemen als hij drie nachten in het huis heeft doorgebracht. Sympathieke film met veel gevoel voor ritme.

Al diablo las mujeres

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Alma Rosa Aguirre, Raúl Martínez en Andrés Soler.

Een meisje wordt burgemeester van haar dorp en bindt de strijd aan met de dorpsbonzen. Zo steekt zij zich danig in de nesten. Vervelende macho-film.

Siete mujeres

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Amelia Benca, Alma Rosa Aguirre, Bárbara Gil en Annabelle Gutiérrez.

Een weduwe moet voor haar vier volwassen dochters zorgen, waarvan er één het kind van haar overleden man is. Belachelijk.

Me perderé contigo

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Ramón Gay, Víctor Parra en Anita Blanch.

Een meisje wordt verliefd op een man met een slechte levenswandel en gaat er met hem vandoor, zonder zich te bekommeren om haar goede naam en haar familie. Conventioneel en onbeduidend.

La Perversa

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Elsa Aguirre, Alma Rosa Aguirre, César del Campo en Octavio Arias.

Een vrouw wordt verdacht van de moord op haar minnaar. Dermate slecht dat de film het op het hoogtepunt, het proces, zonder decors moest stellen.

No te ofendas, Beatriz

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Abel Salazar en Manuel Fábregas.

Een tegen hun wil verloofd stel doet alsof ze verliefd zijn om zijn carrière te redden. Een vermakelijke komedie met een paar goede scènes.

El Fronterizo

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Raúl Martínez, Tito Junco en Domingo Soler.

Een meisje laat geen middel onbenut om de zanger van haar dromen te veroveren. De film zit vol grappige momenten en dat is zeldzaam in Mexicaanse komedies uit die tijd.

Nosotras las sirvientas

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Domingo Soler, Rubén Rojo en Fanny Schiller.

Liefde, geluk en verdriet van een paar dienstmeisjes. De film staat stijf van de flauwe grappen en is het toppunt van 'mannelijkchauvinisme'.

La Miel se fue de la luna

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Sara García, Alma Rosa Aguirre, Abel Salazar en Manuel Fábregas.

Een jongeman vermomt zich aan de vooravond van zijn huwelijk als een vriend om zich van zijn minnares te ontdoen. Smakeloos plagiaat van een van de episodes uit de film TALES OF MANHATTAN van Julien Duvivier (1942). In 1969 zou René Cardona jr. een nieuwe versie maken onder de titel DEPARTAMENTO DE SOLTERO.

Si usted no puede, yo sí

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Julián Soler. Met o.a. 'El Zorro', Mantequilla, Julio Villarreal en Alma Rosa Aguirre.

Een ontslagen komiek zoekt werk bij een agentschap zonder werknemers. De conflicten laten niet lang op zich wachten. Het script van deze vreselijk slechte komedie is van Luis Buñuel, die er ál zijn onbegrijpelijke privé grappen in heeft verwerkt.

Nosotras las taquígrafas

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Lilia del Valle, Blanca de Castejón en Sara Montes.

De avonturen van zeven secretaresses die bij hetzelfde bedrijf werken. Muriel wilde zóveel vertellen, dat de kijker op het laatst niet meer weet van wie nou het kind was en van wie de minnaar - naast vele andere ongerijmdheden, natuurlijk.

El Siete machos

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Alma Rosa Aguirre, Miguel Angel Ferriz en José Elías Moreno.

Nogmaals de duizend en één verwikkelingen waarin de komiek 'Cantinflas' verzeild raakt. Deze film sloeg alle kassuccessen. Een buitengewoon sympathieke en onderhoudende film.

El 7 machos

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantiflas en Alma Rosa Aguirre.

Een ongelukkige pachter stuit op de bende van 'El 7 machos'. Een van de eerste komedies met Cantinflas in de hoofdrol, niet gespeend van een zekere bekoring.

Amar fue su pecado

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Elsa Aguirre, Jorge Mistral, Alma Rosa Aguirre en Andrés Soler.

Twee zusjes zijn verliefd op dezelfde man, zonder te weten dat hij een hersentumor heeft. Uitzonderlijk slecht melodrama, slordig geregisseerd.

Yo quiero ser hombre

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van René Cardona. Met o.a. Sara García, Abel Salazar, Alma Rosa Aguirre en Delia Magaña.

Om met haar neef te kunnen trouwen vermomt een meisje zich als jongen om er aldus achter te komen van wat voor type meisjes hij houdt. Een film gemaakt zonder het minste gevoel voor ritme en met uitzonderlijk slechte acteurs in de hoofdrollen.

Una Gallenga en México

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Catita, Joaquín Pardavé, Alma Rosa Aguirre en Pepe del Río.

Vanwege een lied wordt de dochter van een bakker door haar verloofde, de zoon van een slager, in de steek gelaten. In deze waardeloze komedie zijn ook de stierevechter 'Manolete' en de zanger en acteur Jorge Negrete eventjes te zien.