Alfonso Patiño Gómez is regisseur.
Er zijn 13 films gevonden.

Viajera

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Rosa Carmina, Fernando Fernández, Georgina Barragán en Miguel Manzano.

Een zangeres bevalt van een meisje, dat zij toevertrouwt aan haar minnaar en diens vrouw, omdat zij haar tournee voort moet zetten. Een zeer oppervlakkig drama.

El Amor no es ciego

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. David Silva, Silvia Pinal, Nelly Montiel en Mantequilla.

Een blind meisje is verliefd op een bokser, die op zijn beurt verliefd is op een zangeres. Smakeloos melodrama over de lijdensweg van een blinde en de duistere wereld van de bokssport.

Canta y no llores

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Irma Vila, Carlos López Moctezuma en Rodolfo Landa.

Een jong meisje vertrekt naar het buitenland, nadat haar verloofde haar heeft bedrogen en wordt een beroemde zangeres. Het onverwachte succes van de zangeres Irma Vila in Spanje was de aanleiding tot het maken van deze belachelijke en vervelende smartlap.

Cuando baja la marea

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. María Luisa Zea, Rubén Rojo en Gustavo Rojo.

Een jonge man gaat in een vissersdorp op zoek naar zijn broer; deze woont samen met een vrouw op wie hij natuurlijk al spoedig verliefd wordt. Er zit geen greintje vaart in deze film.

Ay, Palillo, no te rajes!

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Jesús Martinez 'Palillo', Rosita Quintana en Roberto Soto.

Een aan lager wal geraakte violist raakt betrokken bij enkele gemeenteraadsverkiezingen. Deze poging om op enigszins humoristische wijze kritiek te leveren op de politiek mislukt jammerlijk. De regisseur is dan ook snel van het toneel verdwenen.

Pito Pérez se va de bracero

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Manuel Medel, Joan Page en René Cardona.

De zwerver en straatventer Pito Pérez emigreert naar de Verenigde Staten. Daar wordt hij na ettelijke baantjes en een reeks avonturen uiteindelijk uitgewezen. Door de onbekwaamheid van de regisseur is dit een in ieder opzicht mislukte film.

Albur de amor

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Pedro Armendáriz, Ana Bronté en Susana Cora.

Een welgestelde jonge vrouw woont alleen in een dorp, dat vol verdorvenheid en haat is. Alleen de bijrollen zijn opvallend, gespeeld door de 'Indiaan' Bedoya, Gilberto 'Sute' González en Julio Ahuet. Zij halen de film nog een beetje op, maar de rest is niets bijzonders.

Adiós, Mariquita linda

1944 | Komedie

Mexico 1944. Komedie van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Tito Guízar, María Luisa Zea en Antonio Badú.

De jeugdige rentmeester van een landgoed is verliefd op de dochter van de landheer, die het hof wordt gemaakt door een brutale vlerk. Onbetekenende musical, gebaseerd op het beroemde lied van Marcos Jiménez, die geen enkele indruk achterliet.

El Médico de las locas

1943 | Drama, Mysterie

Mexico 1943. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Ramón Pereda, Adriana Lamar en Carlos López Moctezuma.

In een psychiatrisch ziekenhuis gebeuren vreemde dingen als gevolg van de vervalsing van een testament van een demente bejaarde vrouw. Onbegrijpelijk en absurd.

Los Dos pilletes

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Narciso Busquets, Polito Ortín en Consuelo Frank.

Door een misverstand denkt de rijke Jorge dat zijn vrouw overspel heeft gepleegd en zijn zoon onwettig is. Onuitstaanbaar melodrama; de helft van de rolbezetting bestaat uit kinderen.

Dulce madre mía

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Narciso Busquets, Margarita Mora en Asunción Casal.

Een vaderloze jongen besluit na de Spaanse Burgeroorlog met de boot naar Mexico te gaan omdat zijn moeder zwaar ziek is. Een onuitstaanbaar melodrama dat zich afspeelt in de tijd dat Spanjaarden naar Zuidamerikaanse landen werden verbannen.

Cinco minutos de amor

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Arturo de Córdova, Mapy Cortés en Carlos Orellana.

Een aantal personen komt bijeen om de hand van hun respectieve geliefden te vragen, zonder dat iemand van hen op de hoogte is van de verschijning van de ander. Een film met alleen binnenopnames, ontzaglijk pover en bovendien overladen met dialogen. Zeer smakeloos geregisseerd.

Carne de cabaret

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Sofía Alvarez, Miguel Arenas en Tony Díaz.

Het ongelukkige leven van een vrouw die iemand moest doden om haar dochter te redden. Een onaangenaam melodrama zoals er maar weinig zijn; het heeft de heldin geen enkel persoonlijk succes gebracht. Later zou zij niettemin faam verwerven als actrice en zangeres.