Simon Bright

Acteur, Producer

Simon Bright is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

The Mystery of Men

1999 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1999. Komedie van David Wheatley. Met o.a. Warren Clarke, Neil Pearson, Robert Daws, Nick Berry en Sue Devaney.

Na de onverwachte dood van hun vriend besluiten zijn maten Vernon (Clarke), Julian (Pearson), Oscar (Daws) en Colin (Berry) een vreemde weddenschap aan te gaan. Ze zullen een gezamenlijke levensverzekering nemen en de langslevende van de vier zal al het geld opstrijken. Amper is de zaak afgesloten of Vernon krijgt van zijn dokter te horen dat hij een lichte hartafwijking heeft. Colin heeft een discussie met zijn vrouw Fay (Hodson), die kost wat kost een kind wil. Julian heeft financi[KA3]ele moeilijkheden en bovendien bedriegt zijn vrouw Suzy (Morgan) hem doorlopend. De enige zonder problemen lijkt Oscar te zijn, die het allemaal met lede ogen aanziet. De weddenschap geeft het leven van alle betrokkenen een dramatische wending. Schitterende acteerprestaties kunnen het middelmatige scenario van Nick Vivian, naar de roman van Guy Bellamy, niet helemaal redden. De humoristische gags zijn te sporadisch over het geheel verspreid en de dramatiek is iets te overtrokken en ongeloofwaardig. Een uitstekend gegeven dat spijtig genoeg met te weinig fantasie verwezenlijkt werd. Achter de camera nam Howard Baker plaats. Stereo.

Flame

1996 | Korte film

Zimbabwe 1996. Korte film van Ingrid Sinclair. Met o.a. Marian Kunonga, Ulla Mahaka, Norman Madawo, Moise Matura en Dick (Chinx) Chingaira.

De film is gesitueerd in 1980 in Zimbabwe. Het verhaal gaat terug naar wat twintig jaar ervoor gebeurde toen Florence (Kuonga), onder de partisanennaam Flame, met Nyasha (Mahaka) die zich Liberty noemde, naar de wapens grepen in voormalig Rhodesi[KA3]e. De kijker maakt het mee - hoe Flame`s vader werd gearresteerd, het harde trainingskamp in Mozambique, waar vrouwen gediscrimineerd werden, de opmars, enz. - in de vorm van flashbacks en een verhaalstem, die de beelden begeleidt. Flame heeft een romance met Che (Matura), maar raakt tijdens een luchtaanval haar kind kwijt. De invalshoek van de film is origineel en de rolverdeling speelt heel goed, maar het scenario van Barbara Jago, Philip Roberts en Sinclair heeft meer weg van een draaiboek voor een documentaire dan een speelfilm. De montage, het camerawerk (van João Costa) en enscènering zijn schools. De muziek is oorspronkelijk. Eastmancolor, Dolby.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Simon Bright op televisie komt.

Reageer