Nicklas Schmidt

Componist

Nicklas Schmidt is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

De noodkreet in de fles

2016 | Thriller, Drama, Misdaad

Denemarken/Duitsland/Zweden/Noorwegen 2016. Thriller van Hans Petter Moland. Met o.a. Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Pål Sverre Hagen en Jakob Ulrik Lohmann.

Deel drie in serie verfilmingen van de politiethrillers van de Deense bestsellerauteur Jussi Adler-Olsen over de cynische inspecteur Carl Mørck en zijn van oorsprong Syrische collega Assad. Beiden werken voor Afdeling Q, die zich uitsluitend richt op oude, onopgeloste zaken. In De noodkreet in de fles (Engelse titel: Conspiracy of Faith) onderzoeken Mørck en Assad een religieuze gek die telkens twee broers en/of zussen ontvoert, er vervolgens een ombrengt en de ander laat leven. De noodkreet in de fles is spannend, goed verteld, en mede dankzij de topacteurs in de hoofdrollen, vaak erg grappig.

Johan en de Verenkoning

2014 | Animatie, Avonturenfilm

Zweden/Denemarken 2014. Animatie van Esben Toft Jacobsen.

Johan heeft, zolang hij zich kan herinneren, met zijn vader op zee geleefd. In ieder geval vanaf zijn derde, toen zijn moeder plots verdween. Johan houdt van het schip waarop hij leeft. Het heeft een serre waarin wortelen groeien en het schip heeft visnetten. Johan is dol op duiken en goed met mechanica. Daarom helpt hij zijn vader met het repareren van hun schip. Op een dag, als vader inkopen doet en Johan even alleen is, krijgt hij een noodoproep met aanwijzingen over waar zijn moeder mogelijk is.

De familie Kerst

2014 | Komedie, Familiefilm

Denemarken 2014. Komedie van Carsten Rudolf.

Als de zesjarige Hugo rond kerst een levende kabouter op zijn kamer ontdekt, vindt hij dat helemaal niet gek. Wel moet hij hem verstoppen voor zijn vader, die kerst haat. Ook al heten ze met hun achternaam Kerst!

Ronal the Barbarian 3D

2011 | Animatie, Komedie, Avonturenfilm

Denemarken 2011. Animatie van Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjorn Christoffersen en Philip Einstein Lipski.

Animatiefilm over slappe Barbaar die boven zichzelf zal moeten uitstijgen om zijn stam te redden.

De geweldige beer

2011 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

Denemarken 2011. Animatie van Esben Toft Jacobsen.

Wat doet een elfjarig jongetje dat in een afgelegen woud ontdekt dat hij in een pootafdruk staat waar een caravan in past? Met voortent? In De reusachtige beer (letterlijke vertaling) gaat het onderhavige kereltje dieper het bos in, want tijdens de logeerpartij bij opa is zijn kleine zusje verdwenen in het bos. Het is het begin van een fantastische animatiefilm over fabelachtige dieren en vertederende broer-zusstrubbelingen tegen de achtergrond van een tegelijkertijd duister én lieflijk getekend noordelijk boslandschap. Behoorlijk eng, zal de allerkleinsten de stuipen op het lijf jagen.

Zoomerne

2009 | Familiefilm

Denemarken 2009. Familiefilm van Christian E. Christiansen. Met o.a. Frederik Ludvig Mansa, Sophus Emil Løkkegaard, Emilie Løvenstein Vegeberg en Kristian Ibler.

Tim (Mansa) zou graag Thea (Vegeberg) als vriendinnetje hebben, zijn beste vriend Alexander (Løkkegaard) wil beter scoren op school. Samen bedenken ze een plan dat onder meer een robot, een bouwtekening van hun schoolgebouw en tientallen bewakingscamera's omvat. Goedgemutste, avontuurlijke jeugdfilm rond twee ondernemende jongens met spionageplannen die misschien een beetje boven hun hoofd uit groeien. Geproduceerd door Zentropa, de productiemaatschappij die de Dogma-beweging op de kaart zette.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nicklas Schmidt op televisie komt.

Reageer