Javier Maldonado

Acteur

Javier Maldonado is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Der Radfahrer von San Christóbal

1988 | Drama, Sportfilm

Duitsland 1988. Drama van Peter Lilienthal. Met o.a. René Baeza, Luz Jimenez, Roberto Navarrete, Dante Pesce en Javier Maldonado.

Santiago, een jonge wielrenner, bereidt zich voor op de 'Tour de Chile'. Lilienthals poëtische filmvertelling, gebaseerd op een verhaal van Antonio Skarmeta, schetst de strijd van de jonge man om uit handen van de sponsors te blijven en aan zijn eigen waarden, waaronder de vriendschap, vast te houden. Zonder enige opdringerigheid verwijst de geschiedenis van Santiago naar de politieke problemen van zijn vaderland.

Altazor o el viaje en paracaidas

1988 | Experimenteel

Frankrijk/Chili 1988. Experimenteel van Jean-Paul Fargier en Juan Forch. Met o.a. Nini Crépon, Luis Vera, Javier Maldonado, Tati Penna en Carola Fredes.

Vastgeketend in een metalen bouwsel dragen de `acteurs` delen van de gedichten-cyclus van Vincente Huidobro (1931) voor. Dat is een vrij ontoegankelijke en slechts voor ingewijden begrijpelijke cyclus, hetgeen ook voor de film opgaat. Het gevolg is een wezenlijk communicatieprobleem tussen de voorlezers en de toeschouwers. Kortom, een ondermaatse en soms ergeniswekkende film. Dit cinematografische experiment is desondanks een uniek en bizar werkstuk.

La estacíon del regreso

1987 | Drama

Chili 1987. Drama van Leonardo Kocking. Met o.a. María Erica Ramos, Alejandro Cohen, Carmen Pelissier, Javier Maldonado en Hugo Medina.

Bij thuiskomst is een vrouw er getuige van hoe haar man met geweld in een auto geduwd wordt. Ze begint vervolgens een zoektocht zonder resultaat totdat haar verteld wordt dat hij zich in een gevangenenkamp bevindt. Schitterende vertolking in een film met veel politieke connotaties.

Hijos de la guerra fría

1985 | Drama

Chili/Frankrijk 1985. Drama van Gonzalo Justiniano. Met o.a. Eugenio Morales, Pachi Torreblanca en Javier Maldonado.

De actie speelt zich af tegen 1980 en het verhaal gaat over een stel dat al snel beseft dat de zaak die ze geërfd hebben, een pure schuld is. Goede vertolking. Correct gemaakt. Deze film werd in 1985 bekroond op het Filmfestival van Biarritz.

El Realismo socialista

1973 |

Chili 1973. Raoul Ruiz. Met o.a. Jaime Vadel, Javier Maldonado en Julian Carlos Moraga.

Een van de laatste films uit de Chileense periode van deze cineast, die sinds februari 1974 als politieke banneling in Parijs woont. Nergens bij in te delen, zoals zijn hele werk. In hoofdzaak een politieke discussie tussen de leider van het Volksfront, een socialistische afgevaardigde en een arbeider, of liever gezegd een tamelijk wrange weergave van deze discussie. Veelzijdig experiment met de cinematografische materie: de scènes volgen elkaar niet logisch op en beelden schuiven over elkaar heen. Een voor de Europese kijker nogal moeilijk te volgen allegorie is het resultaat. Er bestaat nog een versie van 270m, terwijl deze officieel tussen de 150m en 225m duurt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Javier Maldonado op televisie komt.

Reageer