Hilda Vera

Acteur

Hilda Vera is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Pacto de sangre

1988 | Drama

Venezuela 1988. Drama van Malena Rocayolo. Met o.a. Hilda Vera, Orangel Delfín, Soraya Camero en Tomás Graterol.

Twee broers dik in de zestig leven samen in een groot, oud huis. Op een goede dag ontdekken ze achter een van de meubels enkele schilderijen van hun voorouders die herinneringen oproepen aan een nicht en aan een incestieus verleden. Curieuze film met enkele fantastische noten.

La hora del tigre

1984 | Oorlogsfilm

Venezuela 1984. Oorlogsfilm van Alfredo Lugo. Met o.a. Marcelo Romo, Arturo Calderón, Kiko Mendive en Hilda Vera.

Drie personen zitten in een situatie dat ieder van hen een ander ervan verdenkt hem te willen vermoorden. Als ze willen wegvluchten uit deze benarde positie, raken ze betrokken in een verschrikkelijke oorlog. Een onbekende en weinig succesvolle allegorie.

La Casa de agua

1984 | Fantasy

Venezuela 1984. Fantasy van Jacobo Penzo. Met o.a. Franklin Virguez, Doris Wells, Hilda Vera, Elba Escobar en Alicia Plaza.

De dramatische geschiedenis van de Venezolaanse dichter Cruz Elías León speelt zich af in de periode van onderdrukking en tirannie onder het bewind van generaal Juan Vincente Gómez. De strijd van de dichter tegen de vijandigheid van de omgeving en de rampspoed van zijn eigen aard. De film werd door de regisseur zelf geproduceerd.

La Muchacha de las bragas de oro

1980 | Drama

Venezuela/Spanje 1980. Drama van Vicente Aranda. Met o.a. Victoria Abril, Lautaro Murúa, Hilda Vera, Perla Vonassek en Raquel Evans.

Een schrijver in ruste krijgt bezoek van zijn erotische en onweerstaanbare nicht. Een erotisch-ideologisch drama, waarmee Vicente Aranda voor de verandering weinig succes had.

La Casa del paraíso

1980 | Experimenteel

Venezuela/Spanje 1980. Experimenteel van Santiago San Miguel. Met o.a. Victoria Abril, Tina Sáinz, Emiliano Redondo en Hilda Vera.

Een groep mensen zit opgesloten in een huis waar zij door een mysterieus persoon worden getiranniseerd. Onverwachts stormt een zeer knap meisje het huis binnen. Een prijzenswaardige allegorie over Macht, in de lijn van de eerste films van Saura maar van veel betere cinematografische kwaliteit.

Historias de mujeres

1980 | Drama

Spanje/Venezuela 1980. Drama van Mauricio Walerstein. Met o.a. Charo López, Perla Vonasek, Manuel Galiana en Hilda Vera.

De doodsstrijd van een man maakt dat zijn drie dochters zich om zijn bed scharen. Een eerlijke maar vervelende film, zeer beïnvloed door Ingmar Bergman.

Eva, Julia, Perla

1980 | Drama

Spanje/Venezuela 1980. Drama van Mauricio Walerstein. Met o.a. Eva Mondolfi, Charo López, Perla Vonasex en Hilda Vera.

De dagelijkse frustatie van drie jonge zusjes uit de middenklasse. Pretentieuze en vervelende film die begrijpelijkerwijze bekritiseerd werd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hilda Vera op televisie komt.

Reageer