Gene Nelson: regie en cast.
Er zijn 27 films gevonden.

The Letters

1973 | Drama

Verenigde Staten 1973. Drama van Gene Nelson, Paul Krasny, Ellis Marcus en Hal Sitowitz. Met o.a. John Forsythe, Pamela Franklin, Ida Lupino, Dina Merrill en Ben Murphy.

Een knap drama in drie delen dat brieven schrijven gebruikt als eenheidselement in verhalen over verbitterde, onbeantwoorde liefde. Standaardsituaties voor alle mogelijke melodramatische gebeurtenissen, desondanks goede rollen door uitstekende acteurs. Scenario van James G. Hirsch, Ellis Marcus en Hal Sitowitz.

Family Flight

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Rod Taylor, Kristoffer Tabori, Dina Merrill, Janet Margolin en Gene Nelson.

Een familie gaat per vliegtuig met vakantie in de hoop dat dit hun gezinsleven, waarin het nogal eens misgaat, goed zal doen; ze maken een noodlanding waarbij het toestel beschadigd raakt en ontdekken vervolgens, dat ze zullen moeten samenwerken in hun gevecht om te overleven. De acteerprestaties van de drie hoofdrolspelers vormen de voornaamste verdienste van de film. Scenario van Guerdon Trueblood.

A Brand New Life

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Sam O'Steen. Met o.a. Cloris Leachman, Martin Balsam, Marge Redmond, Gene Nelson en Mildred Dunnock.

Geloofwaardig melodrama rond een echtpaar van middelbare leeftijd die reageren op het onverwachte vooruitzicht dat ze hun eerste kind krijgen. Opzienbarend script en rollen.

Wake Me When the War is Over

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van Gene Nelson. Met o.a. Ken Berry, Eva Gabor, Werner Klemperer, Danielle DeMetz en Jim Backus.

Een verstrooide Amerikaanse officier (Berry) denkt dat WO II nog steeds aan de gang is; dit door toedoen van een gekke Duitse barones (Gabor) en haar vrienden. Een redelijke komedie behalve voor Berry.

The Cool Ones

1967 | Musical

Verenigde Staten 1967. Musical van Gene Nelson. Met o.a. Roddy McDowall, Debbie Watson, Gill Peterson, Phil Harris en Robert Coote.

Zinloze musical-komedie die de modieuze muziekwereld persifleert. Op alle fronten beschamend met uitgesponnen rollen. Als je het volume opendraait hoor je misschien flauw op de achtergrond een lachband.

Harum Scarum

1965 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1965. Muziek van Gene Nelson. Met o.a. Elvis Presley, Mary Ann Mobley, Fran Jeffries, Michael Ansara en Jay Novello.

Presley speelt een beroemde filmster die een land in het Midden-Oosten bezoekt. Hij raakt betrokken bij een complot om een Arabische prinses te vermoorden. Behalve dat hij haar probeert te redden, wordt ook nog verliefd op haar. Typisch Presley-vehikel, ditmaal met een oriëntaals sausje, waarin het verhaaltje ondergeschikt is aan de vele songs. Vooral voor zijn zeer trouwe, niet kritische fans. Er zijn ook versies van 86m en 95m. In Europa uitgebracht als HAREM HOLIDAY.

Your Cheatin' Heart

1964 | Muziek, Musical, Biografie

Verenigde Staten 1964. Muziek van Gene Nelson. Met o.a. George Hamilton, Susan Oliver, Red Buttons, Arthur O'Connell en Rex Ingram.

Eén van Hamiltons beste rollen als country-westernzanger Hank Williams die het niet kon rooien nadat hij beroemd werd in het Nashville-circuit. De liedjes werden ingezongen door Hank Williams junior. Oliver is erg treffend als Hanks vrouw.

Kissin' Cousins

1964 | Komedie, Muziek, Drama, Musical

Verenigde Staten 1964. Komedie van Gene Nelson en Gene Karger. Met o.a. Elvis Presley, Arthur O'Connell, Glenda Farrell, Pamela Austin en Yvonne Craig.

De legerleiding besluit een lanceerbasis te installeren op de top van de Big Smokey. Ze hebben niet gerekend op de tegenwerking van de familie Tatum. De berg staat op hun land. Lt. Elvis wordt op hen afgestuurd om te onderhandelen. Een eenvoudige klus denkt men, omdat hij een verre neef is van de familie. Dan blijkt ook nog dat hij als twee druppels water lijkt op de zoon des huizes. Twee keer Elvis voor één bioscoopkaartje. Wat willen de fans nog meer? Een stevig scenario? Dat hebben Nelson en Gerald Drayson Adams echter niet in petto. Ze schreven een paar onbeduidende regels die de liedjes aan elkaar moeten rijgen. Een vlug vergeten film die zich tot de onvoorwaardelijke fans richt, in beeld gebracht door Ellis W. Carter. Gefilmd in Panavision.

Thunder Island

1963 | Misdaad

Verenigde Staten 1963. Misdaad van Jack Leewood. Met o.a. Gene Nelson, Fay Spain, Brian Kelly, Miriam Colon en Art Bedard.

Een huurmoordenaar wordt aangenomen om een voormalig dictator van een Zuidamerikaans land die nu als banneling op een nabij gelegen eiland leeft te vermoorden. Een nogal ongewone doorsneefilm waar Jack Nicholson aan meeschreef.

Hootenanny Hoot

1963 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1963. Komedie van Gene Nelson. Met o.a. Peter Breck, Joby Baker, Ruta Lee, Pam Austin en Johnny Cash.

Deze voorspelbare komedie over een volksliedjesshow op een universiteit, die op tv wordt uitgezonden, is alleen genietbaar door de aanwezigheid van Cash en andere countryzangers. Een van producent Sam Katzmans 'actuele' goedkope films.

The Purple Hills

1961 | Western

Verenigde Staten 1961. Western van Maury Dexter. Met o.a. Gene Nelson, Joanna Barnes, Kent Taylor en Russ Bender.

Goedkope western over landontginners met ex-danser Nelson ongeloofwaardig als 'cowpoke' op de vlucht voor woeste Indianen.

20,000 Eyes

1961 | Misdaad

Verenigde Staten 1961. Misdaad van Jack Leewood. Met o.a. Gene Nelson, Merry Anders, John Banner en James Brown.

Slordig roofovervalverhaal verfilmd met minder dan een low-budget.

Timeslip

1956 | Sciencefiction, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1956. Sciencefiction van Ken Hughes. Met o.a. Gene Nelson, Faith Domergue, Joseph Tomelty en Peter Arne.

Een afgezaagd verhaal over een journalist en diens vriendin die geleerden ontmoeten die met kernenergie hebben geëxperimenteerd en daar nu verschrikkelijk onder lijden.

The Way Out

1956 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1956. Drama van Montgomery Tully. Met o.a. Gene Nelson, Mona Freeman, John Bentley, Michael Goodliffe en Sydney Tafler.

Een houterig verhaal over een man die een misdaad begaat en er met zijn vrouw vandoor gaat.

The Atomic Man

1955 |

1955. Ken Hughes. Met o.a. Joseph Tomelty, Faith Domergue en Gene Nelson.

Een houterig verhaal over een man die een misdaad begaat en er met zijn vrouw vandoor gaat.

Oklahoma!

1955 | Musical

Verenigde Staten 1955. Musical van Fred Zinnemann. Met o.a. Gordon MacRae, Shirley Jones, Gene Nelson, Gloria Grahame en Charlotte Greenwood.

Een jonge cowboy en een vrolijke boerenmeid zijn voor elkaar geschapen, dat ziet iedereen, maar ze zijn te koppig om het toe te geven. En een ander meisje kan niet kiezen tussen haar goudeerlijke boerenvriendje en een Iraniër met gladde rappe tong. Rodgers en Hammerstein mixten cowboyromantiek in het begin 20ste-eeuwse Oklahoma met karrenvrachten klassiek geworden liedjes tot een musical uit het boekje. Inmiddels aan de lange kant, en het acteerwerk is soms wat houterig, maar liedjes als 'Oh what a beautiful morning' en de sfeer van aanstekelijk enthousiast optimisme houden de film overeind.

So This Is Paris

1954 | Musical

Verenigde Staten 1954. Musical van Richard Quine. Met o.a. Tony Curtis, Gloria DeHaven, Gene Nelson, Corinne Calvet en Paul Gilbert.

Pittige sterren brengen leven in een te verwaarlozen musical over Amerikaanse zeelui die in Frankrijk passagieren.

Crime Wave

1954 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1954. Drama van André De Toth. Met o.a. Sterling Hayden, Gene Nelson, Phyllis Kirk, Charles Bronson en Ted de Corsia.

Lauw verhaal over de ex-crimineel Nelson die probeert op het rechte pad te blijven, ondanks de druk van een stel boeven die willen dat hij hen helpt bij een bankroof. Hayden als de smeris die op tandestokers kauwt. Ook bekend als THE CITY IS DARK.

Three Sailors and a Girl

1953 | Musical

Verenigde Staten 1953. Musical van Roy Del Ruth. Met o.a. Jane Powell, Gordon MacRae, Gene Nelson, Sam Levene en Jack E. Leonard.

Een minzame musical over drie Jantjes die met overtollige scheepsvoorraden een musical financieren waarin Powell de ster is.

She's Back on Broadway

1953 | Musical, Drama, Muziek

Verenigde Staten 1953. Musical van Gordon Douglas. Met o.a. Virginia Mayo, Steve Cochran, Gene Nelson, Frank Lovejoy en Patrice Wymore.

Een uitgerangeerde Hollywoodster keert terug naar Broadway en vindt het een uitdaging om met regisseur Cochran in de clinch te gaan. Goede bezetting in een handig, maar voorspelbaar muzikaal drama.

She's Working Her Way Through College

1952 | Musical

Verenigde Staten 1952. Musical van H. Bruce Humberstone en Bruce Humberstone. Met o.a. Virginia Mayo, Ronald Reagan, Gene Nelson, Phyllis Thaxter en Roland Winters.

Een goede, nieuwe musical-versie van THE MALE ANIMAL met Mayo als variétéster die zo graag nog wat wil bijleren.

The Lullaby of Broadway

1951 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1951. Komedie van David Butler. Met o.a. Doris Day, Gene Nelson, S.Z. Sakall, Billy De Wolfe en Gladys George.

Doris Day keert als zangeres naar New York terug en ontdekt dat haar moeder (George) een verlopen artieste is.

Painting the Clouds with Sunshine

1951 | Musical

Verenigde Staten 1951. Musical van David Butler. Met o.a. Dennis Morgan, Virginia Mayo, Gene Nelson, Lucille Norman en Virginia Gibson.

Een matige musical over een trio op geld beluste vrouwen die in Las Vegas rijke mannen zoeken. Een matige bewerking van een oude musicalformule.

The West Point Story

1950 | Musical

Verenigde Staten 1950. Musical van Roy Del Ruth. Met o.a. Alan Hale jr, Doris Day, Virginia Mayo, Gordon MacRae en Gene Nelson.

Een dwaze maar aardige musical over Broadway-regisseur en tapdanser Cagney die op West Point een spectaculaire show organiseert. Let op 'The Military Polka'.

The Daughter of Rosie O'Grady

1950 | Musical

Verenigde Staten 1950. Musical van David Butler. Met o.a. June Haver, Jane Darwell, Gordon MacRae, Gene Nelson en Debbie Reynolds.

Doorsnee kostuummusical met Haver in titelrol die bekende liedjes van rond de eeuwwisseling zingt. Getalenteerde MacRae is haar geliefde en Sakall wordt gedwongen weer een knuffelig stereotiep neer te zetten.

Tea for Two

1950 | Musical, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1950. Musical van David Butler. Met o.a. Doris Day, Gordon MacRae, Gene Nelson, Eve Arden en Billy De Wolfe.

S.Z. Sakall vertelt de kinderen van het echtpaar MacRae-Day hoe hun moeder toen hij haar voogd was, een gevierde zangeres van de shows op Broadway werd. Aan de hand van flashbacks zien we rijke erfgename Day een musical - haar droom - financieren, met (uiteraard) zichzelf in de hoofdrol op weg naar succes, het debâcle op de beurs van haar voogd Sakall met het familiefortuin listig omzeilend. Een aardige, onderhoudende, zij het wat oppervlakkige Day-musical uit de Warner Bros-stal. Losjes gebaseerd op het toneelstuk No, No, Nanette. Al eerder gefilmd in 1930 en 1940. Harry Clork schreef het scenario. Camerawerk van Wilfried M. Cline.

I Wonder Who's Kissing Her Now

1947 | Musical

Verenigde Staten 1947. Musical van Lloyd Bacon. Met o.a. June Haver, William Frawley, Reginald Gardiner, Lenore Aubert en Gene Nelson.

S.Z. Sakall vertelt de kinderen van het echtpaar MacRae-Day hoe hun moeder toen hij haar voogd was, een gevierde zangeres van de shows op Broadway werd. Aan de hand van flashbacks zien we rijke erfgename Day een musical - haar droom - financieren, met (uiteraard) zichzelf in de hoofdrol op weg naar succes, het debâcle op de beurs van haar voogd Sakall met het familiefortuin listig omzeilend. Een aardige, onderhoudende, zij het wat oppervlakkige Day-musical uit de Warner Bros-stal. Losjes gebaseerd op het toneelstuk No, No, Nanette. Al eerder gefilmd in 1930 en 1940. Harry Clork schreef het scenario. Camerawerk van Wilfried M. Cline.