Niall MacGinnis: cast.
Er zijn 35 films gevonden.

River of Mystery

1969 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1969. Avonturenfilm van Paul Stanley. Met o.a. Vic Morrow, Claude Akins, Niall MacGinnis, Louise Sorel en Nico Minardos.

Twee explosieven-deskundigen ontdekken dat zij gezocht worden door een diamantzoeker en een revolutionaire leider in Zuid- Amerika. Goede locatie-scènes, maar een mislukt scenario. Morrow en Akins doen het samen goed maar verdienen beter materiaal.

The Viking Queen

1967 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1967. Avonturenfilm van Don Chaffey. Met o.a. Don Murray, Carita, Donald Houston, Andrew Keir en Adrienne Corri.

Een leeghoofdig historisch verhaal over het oude Engeland onder Romeinse heerschappij met flink veel bloed wanneer anarchisten een opstand onder het volk uitlokken. Murray en de prima Engelse spelers kunnen er niet tegenop.

Island of Terror

1967 | Sciencefiction, Horror

Verenigd Koninkrijk 1967. Sciencefiction van Terence Fisher. Met o.a. Peter Cushing, Edward Judd, Carole Gray, Niall MacGinnis en Eddie Byrne.

Een SF-achtig horror-verhaal over kankerexperimenten van Forbes-Robertson, die uit de hand lopen, waarbij hij omkomt. Op het eiland waar hij werkte worden lijken zonder beenderen aangetroffen en een vreemde massa mutanten zouden de oorzaak zijn. Specialisten Cushing en Judd komen van het vasteland om de zaak te klaren. Ze zetten zware middelen in: dynamiet. Op de keper beschouwd is het bekwaam gespeeld en geregisseerd, maar het resultaat is weinig opvallend. Onderwijl een cultfilm geworden.

The War Lord

1965 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1965. Avonturenfilm van Franklin J. Schaffner. Met o.a. Charlton Heston, Richard Boone, Rosemary Forsyth, Maurice Evans en Guy Stockwell.

Deze pseudo-epische film werd veel te ambitieus geproduceerd om nog een mooie en intelligente productie te zijn. Het ontbreekt de regie aan flair en visie, waardoor het geheel een onacceptabel spektakel is. De handeling betreft een middeleeuws verhaal waarin ridder Heston een weinig bekende wet wil uitvoeren: zijn heerlijke recht op de bruidsnacht (met Forsyth) van een aan hem onderdanige man. Een getrouwe bewerking door John Collier en Millard Kaufman van het intrigrerende toneelstuk van Leslie Stevens The Lovers. Het camerawerk is van Russell Metty. Gedraaid in Panavision.

The Truth about Spring

1965 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1965. Familiefilm van Richard Thorpe. Met o.a. Hayley Mills, John Mills, James MacArthur, Lionel Jeffries en Harry Andrews.

Kapitein Mills' dochter Hayley ondergaat haar eerste liefdesverdriet, als zij de rijke MacArthur leert kennen. Een alleraardigste film voor kinderen.

Jason and the Argonauts

1963 | Fantasy, Animatie, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1963. Fantasy van Don Chaffey. Met o.a. Todd Armstrong, Gary Raymond, Nancy Kovack, Honor Blackman en Nigel Green.

Geholpen door de goden gaat troonopvolger Jason, die door de moordenaar van zijn vader is verbannen, met zijn leger op zoek naar het Gulden Vlies. Onderweg wordt hij geconfronteerd met een hele reeks monsters. Knappe special effects van meester Ray Harryhausen scheppen een wereld bevolkt door mythologische wezens. Scenario van Jan Read en Beverley Cross zit goed in elkaar. Een van de hoogtepunten van de 'stop motion'-techniek. Het verhaal is niet bepaald origineel maar zit wel vol verrassende momenten. Spel staat op een redelijk hoog peil, zodat ook volwassenen zullen genieten van deze in de eerste plaats voor jonge kijkers gemaakte prent. Camerawerk van Wilkie Cooper. Bernard Herrman componeerde een score met een grote diversiteit aan thema's.

A Face in the Rain

1963 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1963. Oorlogsfilm van Irvin Kershner. Met o.a. Rory Calhoun, Marina Berti, Massimo Giuliani, Nial Macginnis en Niall MacGinnis.

Af en toe wel spannend melodrama rondom Calhoun, een spion van de Verenigde Staten, die in Italië verborgen wordt gehouden door een partizaan wiens vrouw heeft gecollaboreerd met de fascisten.

The Playboy of the Western World

1962 |

Ierland 1962. Brian Desmond Hurst. Met o.a. Gary Raymond, Siobhan McKenna, Elspeth March, Michael O'Brian en Liam Redmond.

Een eenvoudige, iets te toneelmatige filmversie van J.M. Synges klassieke satire. De jongensachtige, opschepperige Christy Mahon (Raymond) bekoort de bewoners van een Iers dorpje met het verhaal over wat hij zijn vader heeft aangedaan.

The Man Who Finally Died

1962 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1962. Thriller van Quentin Lawrence. Met o.a. Stanley Baker, Peter Cushing, Mai Zetterling, Eric Potman en Nigel Green.

Zeer zwakke poging tot een thriller à la Hitchcock; Baker keert terug naar Duitsland om er achter te komen wat er met zijn vader tijdens WO II is gebeurd.

The Webster Boy

1961 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Drama van Don Chaffey. Met o.a. Richard O'Sullivan, John Cassavetes, David Farrar, Elizabeth Sellars en Niall MacGinnis.

Tiener O`Sullivan wordt geterroriseerd door een sadistische leraar omdat deze laatste vermoedt dat de knaap de zoon is van een ex-veroordeelde. Bizar, ongeloofwaardig melodrama met een onverwachte Cassavetes, die d[KA1]at jaar (als regisseur) zijn debuut-cultfilm SHADOWS draaide.

Sword of Sherwood Forest

1960 | Avonturenfilm, Historische film, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1960. Avonturenfilm van Terence Fisher. Met o.a. Richard Greene, Sarah Branch, Peter Cushing, Nigel Green en Niall MacGinnis.

Een redelijk Engels vervolg op het Robin Hood-verhaal waarin de graaf van Newark de moord op de Aartsbisschop van Canterbury beraamt.

Never Take Sweets From A Stranger

1960 |

1960. Cyril Frankel. Met o.a. Tom Bushby, William Abney, Jack Lynn, Bill Sawyer en Andre Daker.

Een redelijk Engels vervolg op het Robin Hood-verhaal waarin de graaf van Newark de moord op de Aartsbisschop van Canterbury beraamt.

Kidnapped

1960 | Avonturenfilm, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1960. Avonturenfilm van Robert Stevenson. Met o.a. Peter Finch, James MacArthur, Bernard Lee, Niall MacGinnis en John Laurie.

Een Disneyfilm, in Engeland gedraaid, naar een klassiek verhaal van Robert Louis Stevenson, dat behoorlijk vervelend is. Een goede rolverdeling en levendige sfeer is alles wat overblijft. Scenario van de regisseur, camerawerk van Paul Beeson.

A Terrible Beauty

1960 | Drama, Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1960. Drama van Tay Garnett. Met o.a. Robert Mitchum, Anne Heywood, Dan O'Herlihy, Cyril Cusack en Richard Harris.

Een verhaal over de Ierse Revolutie met af en toe wat actie, waarin Dermot O`Neill (Mitchum) tegen zijn wil bij de zaak betrokken raakt. Scenario van Robert Wright Campbell naar een roman van Arthur Roth. Camerawerk van Stephen Dade.

Tarzan's Greatest Adventure

1959 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1959. Avonturenfilm van John Guillermin. Met o.a. Gordon Scott, Anthony Quayle, Sara Shane, Niall MacGinnis en Sean Connery.

Swingende start van producent Sy Weintraubs Tarzan-filmografie zit beduidend dichter bij Edgar Rice Burroughs' oerwoudman dan de Weissmuller-reeks. Bodybuilder en latere sandalenfilmster Scott geeft moordend geboefte (daaronder ene Sean Connery), dat met gestolen dynamiet een verborgen diamantmijn wil openknallen, een ferme rammeling. Guillermin, in zijn carrière met King Kong en Sheena nog op junglerecidive, houdt de vaart erin. In de fotografiecredits van deze 24ste Tarzan-film vinden we latere topcameraman Gerry (Gerald) Fisher en regisseur Nicolas Roeg. Opgenomen in Kenia, met Britse crew.

She Didn't Say No!

1958 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Cyril Frankel. Met o.a. Eileen Herlie, Jack MacGowran, Perlita Neilson, Niall MacGinnis en Ian Bannen.

Een jonge Ierse weduwe heeft vijf onwettige kinderen, elk van een verschillende vader, waarop de dorpelingen haar willen verdrijven. Zedig 'gewaagde' Ierse komedie met voor de hand liggende grappen en grollen die zelden een glimlach teweegbrengen. Naar de roman We Are Seven van Una Troy.

Behind the Mask

1958 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1958. Drama van Brian Desmond Hurst. Met o.a. Michael Redgrave, Tony Britton, Carl Möhner, Niall MacGinnis en Vanessa Redgrave.

Onderlinge politieke strijd veroorzaakt heel wat spanningen bij het bestuur van een ziekenhuis. Sociaal drama met interessante gedeelten, maar weinig spankracht. Het filmdebuut van Vanessa Redgrave. Ook in de film is ze Michael Redgrave's dochter.

Night of the Demon

1957 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1957. Horror van Jacques Tourneur. Met o.a. Dana Andrews, Niall MacGinnis, Peggy Cummins, Maurice Denham en Athene Seyler.

'De ware horror toont dat wij allemaal onbewust in angst leven,' zei regisseur Jacques Tourneur ooit. Perfecte illustratie van die stelling is Night of the Demon, waarin een Amerikaanse wetenschapper (Andrews) in Engeland een zwarte magie praktizerende sekteleider (MacGinnis) als charlatan wil ontmaskeren. De scepticus die al het bovennatuurlijke als een fabeltje wegwuift, weet niet tegen wie hij het opneemt. Contra Tourneurs intenties is door montage de knullig uitgevallen papier-maché-demon te lang zichtbaar en werkt daarom demystificerend. Ondanks dat euvel is deze geweldig gefotografeerde, lugubere horrorfilm een bonafide klassieker. Naar het verhaal Casting the Runes van Montague R. James.

Lust for Life

1956 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1956. Biografie van Vincente Minnelli. Met o.a. Kirk Douglas, Anthony Quinn, James Donald, Pamela Brown en Everett Sloane.

Toen Minnelli zich voorbereidde op deze film over Vincent van Gogh, kon hij nog mensen ontmoeten die de verfmeester gekend hadden. Uniek is ook dat Minnelli regelde dat hij zo'n 200 authentieke Van Gogh-doeken mocht filmen. Minnelli zocht de plekken op waar Van Gogh geweest was, liet hele velden Van Gogh-geel spuiten en hoofdrolspeler Douglas schilderlessen nemen. Het pad van de schilder, van Holland naar Frankrijk, met broer Theo (Donald) als geldschieter, Paul Gauguin (Quinn) als bevriende rivaal, met de zonnebloemen en het afgesneden oor, dat kennen we nou wel. Het zijn de details die Minnelli gepassioneerd inbracht, die maken dat Lust for Life een levendig portret blijft.

Alexander the Great

1956 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Spanje 1956. Avonturenfilm van Robert Rossen. Met o.a. Richard Burton, Fredric March, Claire Bloom, Danielle Darrieux en Stanley Baker.

Spektakel over Alexander de Grote - zoon van de scrupuleuze koning Philippos van Macedonië - die in de 4de eeuw voor Christus de toen bekende wereld veroverde, en het verlichte denken probeerde over te brengen aan de onderworpenen. Alexander: een meesterlijke strateeg, een verlichte geest óf een oorlogszuchtige zot op zoek naar vaderliefde. De makers lijken niet te kunnen kiezen en ondanks het fantastische spel van Richard Burton wil het verhaal over de veroveringen van Alexander maar geen epische vormen aannemen. Geschoten op locatie in Spanje. Vooral aardig als voorafje bij Oliver Stone's geruchtmakende Alexander-biografie.

Special Delivery

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van John Brahm. Met o.a. Joseph Cotten, Eva Bartok, Rene Deltgen, Nial Macginnis en Niall MacGinnis.

Een redelijk niemendalletje waarin Cotten als VS-diplomaat een post heeft achter het IJzeren Gordijn en te maken krijgt met een baby en de welgevormde vluchtelinge Bartok.

Helen of Troy

1955 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Robert Wise. Met o.a. Stanley Baker, Rossana Podesta, Brigitte Bardot, Jaques Sernas en Harry Andrews.

Meeslepend schouwspel, maar een leeg scenario verprutst deze versie van het verhaal van de vrouw die de Trojaanse oorlog veroorzaakte. Het scenario is van John Twist en Hugh Gray. In Italië gefilmd in CinemaScope.

Betrayed

1954 | Oorlogsfilm, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1954. Oorlogsfilm van Gottfried Reinhardt. Met o.a. Clark Gable, Lana Turner, Victor Mature, Louis Calhern en O.E. Hasse.

Een weinig overtuigend melodrama over spionageactiviteiten van het Nederlandse verzet in WO II. Gable is Pieter Deventer, het hoofd van de Nederlandse Inlichtingen Dienst in Londen, die met hulp van Cachenez (Mature) naar Engeland is ontsnapt. Turner is Carla van Oven, een door Pieter opgeleide geheime agente, die in bezet Nederland gedropt wordt. Als danseres treedt ze op in casino's voor de moffen om zo aan haar inlichtigen te komen. Als verzetsmensen gepakt worden, valt de verdenking op Carla. Die laat dat niet op zich zitten. Veel werd op locatie opgenomen in Nederland. Het scenario is van George Froeschel en Ronald Millar. Het camerawerk is van Frederick A. Young. Ook bekend als The True and the Brave.

Chance of a Lifetime

1950 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1950. Komedie van Bernard Miles en Alan. Met o.a. Osbiston, Basil Radford, Niall MacGinnis, Bernard Miles en Geoffrey Keen.

Bijna een mijlpaal voor acteur/regisseur Miles in een mengeling van komedie en drama: een fabriekseigenaar die zijn werk spuugzat is, geeft alle leidinggevende taken in handen van zijn arbeiders. De arbeiders leren onder leiding van Miles en More tenslotte hoe moeilijk het is om een bedrijf te runnen. Uitstekend spel en realistisch gefilmd op locatie.

Diamond City

1949 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1949. Avonturenfilm van David MacDonald. Met o.a. David Farrar, Honor Blackman, Diana Dors, Niall MacGinnis en Andrew Crawford.

De wet wordt op hardhandige wijze gehandhaafd in een Zuidafrikaanse diamantmijn. Een zwakke Britse westernimitatie. Seksbom Dors speelt een saloongirl in een van haar eerste filmrollen. Blackman speelt haar rivale om de gunsten van Farrar.

No Room at the Inn

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Dan Birt. Met o.a. Freda Jackson, Joy Shelton, Hermione Baddeley, Joan Dowling en Harcourt Williams.

Een feeks vrouw hongert vier evacuées uit, die zij onderdak geeft en maakt van haar huis een bordeel waarbij zij de vrouwen tot ontucht aanzet. Absurd melodrama naar gelijknamig toneelstuk van Joan Temple en alles behalve overtuigend.

Hamlet

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Laurence Olivier. Met o.a. Laurence Olivier, Eileen Herlie, Basil Sidney, Felix Aylmer en Jean Simmons.

Schitterende verfilming van het klassieke drama van Shakespeare over de Deense prins Hamlet (Olivier) die maar niet besluiten kan hoe hij de moord op zijn vader zal wreken. Het prachtige camerawerk van Desmond Dickinson dat op locatie in Elsinore, Denemarken, werd opgenomen, wordt gekenmerkt door de zeer geslaagde, spookachtige effecten. Oscars voor beste film, beste mannelijke hoofdrol, art direction, set decoration en kostuums. Scenario van Alan Dent.

Tawny Pipit

1944 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1944. Komedie van Bernard Miles en Charles Saunders. Met o.a. Bernard Miles, Rosamund John, Jean Gillie, Christopher Steele en Lucie Mannheim.

Bijna te keurige kleine komedie over het rustige, landelijke leven in een Engels dorpje tijdens de oorlog. Een herstellende piloot, een verpleegster en een dorpspastoor redden het leven van een... koppel zeldzame vogels die er hun nest hebben gebouwd! Geschreven, geregiseerd en vertolkt door Sir Bernard Miles, de latere stichter van het Londense Mermaid Theatre. Kan als voorloper beschouwd worden van de zogeheten Ealing-filmschool.

We Dive at Dawn

1943 | Oorlogsfilm, Actiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1943. Oorlogsfilm van Anthony Asquith. Met o.a. John Mills, Eric Portman, Niall MacGinnis, Reginald Purdell en Louis Bradfield.

Dit onderkoelde project van Asquith (The Winslow Boy) gaat over de Britse duikboot Sea Tiger waarvan de bemanning na een veel te kort verlof opdracht krijgt het enorme nazi-oorlogsschip Brandenburg te torpederen. In de Oostzee volgt de ene levensbedreigende situatie na de andere. En dan raakt de brandstof ook nog eens op. Een stuk minder gladjes dan de meeste Hollywood-duikbootfilms. John Mills (Great Expectations) oefende voor zijn puike rol van marineluitenant Taylor in een echte onderzeeër en werd naar verluidt 'a pale shade of pea-green' bij een snelle duikmanoeuvre.

Undercover

1943 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1943. Oorlogsfilm van Sergei Nolbandov. Met o.a. John Clements, Tom Walls, Mary Morris, Godfrey Tearle en Michael Wilding.

Een propagandafilm uit WO II over de uitgebreide familie Petrovitch die samen met de boeren het verzet organiseren tegen binnenvallende nazi's in een klein dorp in Joegoslavië. Een weinig overtuigende film, die veel te Engels overkomt en niet authentiek aandoet. Een haastwerkje uit de Ealingstudio's. Ook bekend als UNDERGROUND GUERRILLAS.

The Day Will Dawn

1942 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1942. Oorlogsfilm van Harold French. Met o.a. Hugh Williams, Griffith Jones, Deborah Kerr, Ralph Richardson en Francis L. Sullivan.

Correspondent Williams wordt naar Noorwegen gezonden om verslag uit te brengen over de bouw van een Duitse U-boot. Hij onderneemt echter zelf actie, samen met Kerr en andere Noorse tegenstanders. Hun doel is de vernietiging van de Duitse werf. Goedgemaakte maar sterk verouderde propagandafilm met een uitstekende cast. De aanval zelf is zeer spannend in beeld gebracht en knap gemonteerd, maar het duurt wel lang voordat het zover is. De Duitsers werden, zoals steeds in dit soort films, voorgesteld als tweedimensionale stripfiguren. Het scenario werd geschreven door Terence Rattigan, Anatole de Grunwald en Patrick Kirwan, naar een verhaal van Frank Owen. Voor het camerawerk tekende Bernard Knowles. In Amerika uitgebracht als THE AVENGERS.

East of Piccadilly

1940 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1940. Misdaad van Harold Huth. Met o.a. Sebastian Shaw, Judy Campbell, Niall MacGinnis, Henry Edwards en George Pughe.

Een misdaad-verslaggeefster en een schrijver van thrillers ontmaskeren samen de moordenaar van een aantal prostituées in de Londense wijk Soho. Een ongewone verzameling van excentrieke personages in een voorspelbare plot. De toekomstige regisseur J. Lee Thompson werkte mee aan het scenario dat gebaseerd is op een boek van Gordon Beckles.

The Last Adventurers

1937 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1937. Drama van Roy Kellino. Met o.a. Niall MacGinnis, Roy Emerton, Linden Travers, Kay Walsh en Peter Gawthorne.

Stoere visser is verliefd op de dochter van een schipper, maar wanneer hem wordt wijsgemaakt dat ze van een ander houdt, ontstaat er een familievete. Een mager verhaal vol herhalingen, maar het documentaire gedeelte is de moeite waard.

The Edge of the World

1937 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1937. Drama van Michael Powell. Met o.a. Belle Chrystall, John Laurie, Finlay Currie, Eric Berry en Nial Macginnis.

Het verhaal over leven en dood op een afgelegen Shetland- eiland wanneer het door zijn bewoners wordt ontruimd. Een pakkend drama, dat gefilmd werd op het Noordzee-eiland Foula. Powell en degenen van de acteurs en technici die nog in leven waren, zochten de locatie veertig jaar later weer op om de documentaire RETURN TO THE EDGE OF THE WORLD op te nemen. Het camerawerk is van Ernest Palmer, Skeets Kelly en Monty Berman.

The Crimson Circle

1937 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1937. Misdaad van Reginald Denham. Met o.a. Noah Beery sr, June Duprez, Hugh Wakefield, Niall MacGinnis en Alfred Drayton.

De vriendin van een een misdadiger wordt gearresteerd op verdenking van moord. Bezetting en sfeer Engels.