Anne-Cath Vestly

Acteur, Auteur

Anne-Cath Vestly is acteur en auteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Waar is Knoester?

2011 | Jeugdfilm, Animatie, Familiefilm

Noorwegen 2011. Jeugdfilm van Arild Østin Ommundsen. Met o.a. Adrian Grønnevik Smith, Jan Gunnar Røise, Pernille Sørensen en Petrus A. Christensen.

Knoester is een goed geluimd stuk hout en - na een verhuizing - het enige vriendje van zesjarige Junior (Smith). In dit laatste deel van de Noorse trilogie heeft Knoester bovendien een kind samen met eega Berkelientje. Juniors ouders proberen hun koter los te weken van de (ingebeelde) houten vriendjes, maar Junior geeft geen sjoege, zeker niet na de verdwijning van Knoester. Waar is Knoester? is een hoogstaand en vermakelijk sluitstuk van een genoeglijke serie waarin de predigitale leefwereld van een Noors jaren zestig-kind wordt verheerlijkt. Gebaseerd op de boeken van Anne-Cath Vestly, de Noorse Annie M.G. Schmidt.

Knoester en Berkelientje

2010 | Familiefilm

Noorwegen 2010. Familiefilm van Martin Lund. Met o.a. Adrian Grønnevik Smith, Pernille Sørensen en Jan Gunnar Røise.

Tweede avontuur van het zesjarige Noorse jongetje Junior (Smith) en zijn onafscheidelijke vriendje Knoester, een goedgeluimde pratende tak. Ditmaal belandt Juniors moeder in het ziekenhuis, omdat iemand haar heeft aangereden op haar fiets. Junior en Knoester willen koste wat kost de dader achterhalen, en krijgen bij hun vervaarlijke zoektocht hulp van vriendinnetje Tiny en haar tak Berkelientje. Net als het origineel speelt deze Knoester in de aaibare Noorse jaren zestig, wat uitmondt in prettig overjarige humor en dito nostalgische plaatjes. Gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Anne-Cath Vestly (1920-2008).

Knoester

2009 | Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm, Fantasy

Noorwegen 2009. Avonturenfilm van Åsleik Engmark. Met o.a. Adrian Grønnevik Smith, Petrus A. Christensen en Pernille Sørensen.

Knoester is een stuk hout in de vorm van een mannetje en hij is de beste (ingebeelde) vriend van Junior, een zesjarig jongetje in Noorwegen anno 1967 dat net is verhuisd naar een bouwvallig huis op het platteland. Ze beleven immense avonturen - slechts kleine gebeurtenissen voor volwassenen - en ontdekken samen hoe ze moeten omgaan met de enge en de plezierige kanten van een nieuwe woonomgeving. Knoester schuwt de nostalgie niet en levert een genoeglijke pastiche van de leefwereld van een kind in het predigitale tijdperk.

Mormor og de ätte ungene i skogen

1979 | Familiefilm

Noorwegen 1979. Familiefilm van Espen Thorstenson. Met o.a. Anne-Cath Vestly, Eli Ryg en Jon Eikmo.

Een huisje aan de rand van een woud met een vader, moeder, acht kinderen en een schat van een oma vormt een ideaal decor voor deze leuke kinderfilm (zes tot twaalf jaar) naar de voortreffelijke kinderboeken van Vestly.

Mormor og de ätte ungene i byen

1977 | Familiefilm

Noorwegen 1977. Familiefilm van Espen Thorstenson. Met o.a. Inger Johanne Byhring, Anne-Cath Vestly, Svend Skjönsberg, Siri Stonex en Peter Jackson.

Vader, moeder en acht kinderen wonen in een veel te kleine flat in Oslo en krijgen oma te logeren. Oma woont al jaren in een bejaardentehuis en is nooit eerder in de stad geweest. Naar de boeken van Vestly, die zelf de rol van oma speelt. De kinderen staan centraal maar het interessante is dat het vertrouwde materiaal vanuit een sociaal standpunt wordt benaderd, maar nooit te dramatisch, zodat kinderen alles kunnen volgen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anne-Cath Vestly op televisie komt.

Reageer