Álvaro Rodríguez

Scenarist, Componist

Álvaro Rodríguez is scenarist en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Machete

2010 | Actiefilm, Avonturenfilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 2010. Actiefilm van Ethan Maniquis en Robert Rodriguez. Met o.a. Danny Trejo, Michelle Rodriguez, Robert De Niro, Jessica Alba en Steven Seagal.

Belabberde oneliners en een ontelbare hoeveelheid afgehakte ledematen: voor de liefhebbers van jaren zeventig exploitatiecinema is Machete een genot om naar te kijken. Voor wie echter ook behoefte heeft aan plot en driedimensionale personages heeft de film, een bewerking van een populaire fake-trailer uit Robert Rodriguez' en Quentin Tarantinos Grindhouse (2007), niet veel te bieden. Danny Trejo is met zijn gehavende gezicht aardig als Mexicaanse wreker met kapmes. Maar de meeste bijrollen, oa Steven Seagal en Don Johnson, zijn niet zo leuk als je zou verwachten.

From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter

2000 | Western, Horror

Verenigde Staten 2000. Western van P.J. Pesce. Met o.a. Marco Leonardi, Michael Parks, Temuera Morrison, Rebecca Gayheart en Ara Celi.

Quentin Tarantino en zijn bijna even vaardige maat Robert Rodriguez maakten van From Dusk Till Dawn 1 een instant cultfilm, de eerste film die van puur misdaaddrama halverwege plotseling overging op pure horror. Zonder de geestelijke vaders werd From Dusk Till Dawn 2 waardeloos. Deel drie is wat beter, maar zinloos. De film is een 'voorvolg' op het origineel en speelt in 1870. Een matige western gaat over in redelijke horror wanneer bandiet Johnny (Leonardi) ontsnapt aan de galg en later samen met zijn bende, de dochter van de beul en nog een paar lui uiteindelijk in La Tetilla del Diablo geraken, de nachtclub die later de Titty Twister zal heten.

El Mariachi

1992 | Actiefilm, Drama, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1992. Actiefilm van Robert Rodriguez. Met o.a. Carlos Gallardo, Consuelo Gómez, Jaime de Hoyos, Reinol Martinez en Ramiro Gómez.

Volgens de destijds 24-jarige, debuterende regisseur-scenarist- cameraman-monteur-producent Rodriguez kostte deze ironische actiefilm nauwelijks 7000 dollar. Centraal in dit in het Spaans gesproken Amerikaanse misdaadverhaal staat een muzikant die wordt aangezien voor een moorddadige drugsdealer - die zijn wapenarsenaal in een identieke zwarte gitaarkoffer meezeult - en zodoende in een strijd op leven en dood terecht komt. Ondanks soms wat knullig acteerwerk verwierf de verder sprankelende film al snel cultstatus. Rodriguez brak ermee door in Hollywood, en maakte daar de opvolgers Desperado (1995) en Once Upon a Time in Mexico (2003).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Álvaro Rodríguez op televisie komt.

Reageer