Lutz Reitemeier

Cameraman

Lutz Reitemeier is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Fritz Lang

2016 | Biografie, Drama

Duitsland 2016. Biografie van Gordian Maugg. Met o.a. Heino Ferch, Christoph Bertram, Samuel Finzi, Lisa Friederich en Johanna Gastdorf.

Duitse filmmaker Fritz Lang raakte na zijn meesterwerk Metropolis (1927) in de ban van de massale klopjacht in Düsseldorf naar de Vampir von Düsseldorf, een sadistische seriemoordenaar met slachtoffers vanaf vijf jaar oud. Het werd de inspiratie voor zijn tweede kunststuk, M - Eine Stadt sucht einen Mörder in 1931. Deze Fritz Lang - Der Andere in uns verhaalt over de paniek in Düsseldorf en het verhoor van de dader, waarbij Fritz Lang (Heino Ferch) als toehoorder en klankbord wordt geconfronteerd met eigen duistere zielenroerselen. Fraai portret van afkeer en fascinatie in gegoede Duitse jaren twintig-kringen.

Halal Love

2015 | Drama

Libanon/Duitsland 2015. Drama van Assad Fouladkar. Met o.a. Darine Hamze, Rodrigue Sleiman, Mirna Moukarzel, Hussein Mokadem en Zeinab Hind Khadra.

Vier verhalen raken verweven in dit drama over moderne Libanese moslims die een bevredigend liefdes- en seksleven willen combineren met hun religieuze overtuiging. Zo zoekt Awatef (Moukarzel) een tweede vrouw voor haar echtgenoot, en loopt het huwelijk van twee pasgetrouwden spaak door de gekmakende jaloezie van de man. Ondertussen probeert een klein meisje te begrijpen waar baby's vandaan komen. Assad Fouladkar is in de Arabische wereld bekend als regisseur van een populaire soap. Ook dit in Beiroet opgenomen drama is luchtig en tragisch tegelijk.

Wadjda

2012 | Drama

Saoedi-Arabië/Duitsland 2012. Drama van Haifaa Al-Mansour. Met o.a. Waad Mohammed, Reem Abdullah, Abdullrahman Al Gohani en Sultan Al Assaf.

Wadjda is een vrolijk tienjarig meisje dat met haar moeder in een buitenwijk in Saoedi-Arabië woont. Hoewel meisjes in het streng-islamitische koninkrijk niet mogen fietsen, heeft de vrijgevochten hoofdpersoon haar zinnen gezet op een mooie, nieuwe fiets. Wadjda is de eerste lange speelfilm die volledig werd opgenomen in Saoedi-Arabië, een land zonder bioscopen. Nog bijzonderder: de regisseur/scenarist is een vrouw. Aandoenlijk, bedrieglijk luchtig drama vol subtiele maatschappijkritiek bleek universeel genoeg om te worden beloond met de publieksprijs op het Rotterdams filmfestival van 2013.

Tuan yuan

2010 | Drama

China 2010. Drama van Quan'an Wang. Met o.a. Lisa Lu en Ling Feng.

Happy Reunion luidt de letterlijke vertaling van Wangs tour de force over een man die bijna veertig jaar na de Chinese burgeroorlog, vanuit ballingsoord Taiwan naar Shanghai terugkeert, waar hij zijn vrouw van weleer (grande dame Lisa Lu, The Joy Luck Club) aantreft in een verstandshuwelijk, compleet met kinderen en kleinkinderen. De toenadering die volgt, verhaalt niet alleen over liefde, heimwee en fernweh, maar verduidelijkt ook in het voorbijgaan de wijdvertakte gevolgen van de oorlog voor het dagelijkse leven van miljoenen Chinezen en Taiwanezen. Winnaar beste draaiboek in Berlijn.

Tuya's Marriage

2006 | Drama, Romantiek

China 2006. Drama van Wang Quanan. Met o.a. Yu Nan, Bater en Sen'ge.

Bater, de man van Tuya, is half invalide, dus zorgt ze alleen voor de kinderen en de schaapskudde op het platteland van Binnen-Mongolië. Hoewel ze veel van Bater houdt zoekt Tuya daarom toch een nieuwe man. Maar de zoektocht naar een fitte echtgenoot is niet eenvoudig. De huwelijkskandidaten staan voor de mooie Tuya in de rij, totdat ze horen dat Bater bij de bruidsschat hoort. De Chinese regisseur Wang Quanan maakte dit portret van een loyale en koppige vrouw als fraai eerbetoon aan zijn moeder, met een heldere vorm, milde humor en sprekende observaties. Verrassende winnaar van de Gouden Beer op het festival van Berlijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lutz Reitemeier op televisie komt.

Reageer