Tim Vanderberghe

Acteur

Tim Vanderberghe is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Citizen Ruth

1996 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1996. Komedie van Alexander Payne. Met o.a. Laura Dern, Swoosie Kurtz, Mary Kay Place, Burt Reynolds en Tippi Hedren.

Debuut van regisseur Payne (About Schmidt). Een theatrale abortuskomedie over dakloze Ruth, een spichtige zwangere vrouw die te maken krijgt met de felle voor- en tegenstanders van abortus. Terwijl Ruth zich tegoed doet aan het snuiven van lijm en toiletreiniger doen de partijen hun best om haar te winnen voor hun goede zaak. Payne presenteert een sardonische parade van grotesk uitvergrote typetjes met Ruth als speelbal in het midden. Zij reageert heerlijk impulsief op de overvloed van aandacht en vindt de perfecte oplossing. Met behulp van Derns intense spel laat Payne zien hoe je een zwaar onderwerp vederlicht maakt zonder te vervallen in kolder.

Power Slide

1990 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Drama van Steve Lustgarten. Met o.a. Tim Vanderberghe, Hughston Walkinshaw, John Durbin, Sally Erickson en Laura Marr.

Een coureur keert terug naar de familieboerderij, die blijkt te worden bedreigd door de hologige drugshandelaar (Durbin, die er uitziet en speelt als James Woods) die ook de plaatselijke bank runt. De in Nebraska opgenomen suspense-film doet niet onder voor veel Hollywood-produkties. Helaas is hij ook net zo gewoontjes en langdradig, ondanks de inspanningen die scenarioschrijver/regisseur/producent/editor Lustgarten zich getroost. De cameravoering is van Dwight Lay, Greg Kubitschek, Andy Anderson en Burton Buller.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tim Vanderberghe op televisie komt.

Reageer