Germaine Broka: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

Un soir de joie

1956 | Oorlogsfilm, Komedie

België 1956. Oorlogsfilm van Gaston Schoukens. Met o.a. Marcel Roels, Roger Dutoit, Jean-Pierre Loriot, Victor Guyau en Madeleine Rivière.

Deze film gaat over een petite histoire uit WO II dat in Brussel speelt. De Brusselaars worden afgebeeld als handige snaken, die de nazi's op allerlei originele manieren saboteren en pesten met kleine verzetsdaden. Het dagblad Le Soir is in handen van de gehate vijand en spreekt dus diens leugenachtige woord. De geallieerden willen dat het blad niet meer verschijnt, maar de koene Belgen hebben besloten om onder de neus van de vijand nu eens de waarheid af te drukken. Drukdoenerige, kluchtige verzetsfilm, waarvan er in België niet al te veel gemaakt zijn. Het scenario is van E. Olin en fotografie van José Dutilleu.

Ah! Qu'il fait bon chez nous

1951 | Komedie, Muziek

België 1951. Komedie van Jacques Loar. Met o.a. Jacques Loar, Jules de Neumostier, Germaine Broka, May Dale en Christiane Marlier.

Gus Vermeulen (Loar) is een lichtgelovige Brusselse kaashandelaar. Zijn dochter Francine (Marlier) is verloofd met Jean-Pierre (Tilmont), de zoon van Vermeulens vennoot Mironval (Marchal), maar deze heeft meer belangstelling voor zijn muziek dan voor haar. Jean-Pierres band heeft geld nodig en vermits Vermeulen een liefhebber is van spirituele séances zorgt hij ervoor dat de geesten antwoorden. Op die manier slaagt hij erin geld los te peuteren van de gierige Vermeulen. Hierdoor komt het tot een fikse ruzie tussen beide zakenpartners. Sterk verouderde, theatrale muzikale komedie die enkel nog historische archiefwaarde heeft. Neumostier als de knecht Jules is de enige die spontaan acteert in de hele film. Wel maken we een mooie uitstap doorheen historisch Vlaanderen met een optreden in Mechelen, een bezoek aan de zoo van Antwerpen, baden aan de kust, de boeteprocessie van Veurne en een ontmoeting met bokser Cyrille Delannoit in Geraardsbergen, waar een traditioneel jenevertje met levend visje gedronken wordt. En dit alles eindigt aan het standbeeld van Manneken Pis. Regisseur/hoofdacteur Loar schreef het scenario samen met Marcel Roy. E.G. De Meyst trad op als technisch raadgever en Jef Bruyninckx was verantwoordelijk voor de montage. Fotografie is van Henri Barreyre.