René van Asten (1950): cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Papa's Song

2000 | Drama

Nederland 2000. Drama van Sander Francken. Met o.a. René van Asten, Romana Vrede, Lisette Merenciana, Victor Bottenbley en Tyronne Meerzorg.

Lijmen/Het been

2000 | Drama, Komedie

België​/​​Nederland 2000. Drama van Robbe De Hert. Met o.a. Mike Verdrengh, Koen De Bouw, Willeke van Ammelrooy, Sylvia Kristel en Lou Landré.

Tikje verpolitiekte, toch redelijk boekgetrouwe, zelfs wat plichtmatige Elsschotverfilming Lijmen/Het been over ambitie en schuldgevoel aan de hand van een prachtverhaal over gebakken lucht en hoe het aan de man te brengen. Met Mike Verdrengh als Boorman, directeur van het niet bestaande 'Algemeen Wereldtijdschrift voor Financiën, Handel, Nijverheid, Kunsten en Wetenschappen' en de talentvolle Koen De Bouw als zijn kersverse secretaris Laarmans. Willeke van Ammelrooy won een Gouden Kalf met haar rol van de goedgelovige mevrouw Lauwereyssen, de vrouw met het gezwollen (later houten) been.

Gaston's War

1997 | Oorlogsfilm

Nederland​/​​Duitsland​/​​Denemarken​/​​België​/​​Spanje 1997. Oorlogsfilm van Robbe De Hert. Met o.a. Werner De Smedt, Mapi Galan, Stuart Laing, Olivia Williams en René van Asten.

The Allied Special Operations Executive heeft mooie plannen met Gaston Vandermeerssche. Hij mag de nazi's doen geloven dat de geallieerden een landing aan het voorbereiden zijn in de Lage Landen. Door het hoge 'Allo 'Allo-gehalte (mede door de rolletjes van Gert-Jan Dröge en Sylvia Kristel als Neerlands enige overgebleven verzetsstrijders) mag je ervan uitgaan dat De Hert z'n provocerende kijk op het nationale oorlogsverleden niet al te serieus neemt. De echte Gaston Vandermeerssche, erkend Belgisch verzetsheld, nam in ieder geval afstand van de film.

De vijf van de Vierdaagse

1974 | Komedie

Nederland 1974. Komedie van René van Nie. Met o.a. John Kraaykamp, Leen Jongewaard, Arnie Breeveld, Jon Bluming en Jan Blaaser.

Nederlandse filmmaker René van Nie overleed 23 mei 2017 op 78-jarige leeftijd aan een hartstilstand op Aruba, het eiland waar hij sinds 1988 woonde. Hij was tot zijn laatste speelfilm Sabine (1982) de eigengereide filmmaker die alles nog zelf deed; script schrijven, financieren, produceren en regisseren. Zo ook deze De vijf van de Vierdaagse, waarin Van Nie maatschappelijke knelpunten aanstipt door de ogen van vijf gedetineerden die de Nijmeegse Vierdaagse mogen meelopen. Goed gedrag wordt beloond met strafvermindering, maar de vijf zetten in op een ontsnappingspoging. Bitterzoet grappig, en een spitsvondig tijdsbeeld.