Marty Callner

Regisseur, Acteur

Marty Callner is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Pop Galerie: Aerosmith

1998 | Documentaire, Muziek

Duitsland 1998. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Steven Tyler, Joe Perry, Brad Whitford, Joey Kramer en Tom Hamilton.

In 1969 begonnen Steven Tyler en Joe Perry hun carri[KA2]ere als de Toxic Twins. Begin jaren 1970 vormden ze met gitarist Brad Whitford, drummer Joey Kramer en bassist Tom Hamilton de popgroep Aerosmith. De groep viel vooral op door het gebruik van de hallucinaties opgeroepen door drugs die zowel hun muziek als hun optredens kenmerkten. Hun stijl was rauw, agressief en kwam aan als een vuistslag. Toen Perry in 1980 de groep verliet leek het er even op of het was gedaan met Aerosmith, maar dank zij Run DMC kwamen ze terug op de hitlijsten door het succes van hun gezamenlijke [KL]Walk This Way[KLE]. Aerosmith was zowat de uitvinder van de video-clip als promotiemiddel om hun platen te verkopen. Door de mengeling van erotiek en keiharde rock werden deze clips bijzonder populair. Zo was Alicia Silverstone (cfr. clip Cryin') de eerste video-clip-actrice die het ook waar maakte op het witte doek. Ook Stevens dochter Liv werd via de clips een bekend gezicht. Een biografische documentaire die vooral de fans van Aerosmith zal aanspreken. Daniel Brauer schreef het scenario en Jürgen Lamprecht tekende voor de montage. Fotografie is van Markus Strobel.

Jerry Seinfeld: I'm Telling You for the Last Time

1998 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1998. Komedie van Marty Callner.

VV.

Classic Whitney, Live from Washington, D.C.

1997 | Muziek

Verenigde Staten 1997. Muziek van Marty Callner.

VV.

Rock and Roll Hall of Fame Concert

1995 | Documentaire, Musical, Muziek

Verenigde Staten 1995. Documentaire van Marty Callner. Met o.a. Chuck Berry, Bruce Springsteen, Eric Burden, Johnny Cash en Aretha Franklin.

Het megaconcert ter gelegenheid van de opening van de Cleveland's Rock and Roll Hall of Fame weerspiegelt de geweldige diversiteit van de rock- en popwereld van de afgelopen veertig jaar: van The Allman Brothers Band tot The Pretenders, van Johnny Cash tot John Mellencamp, van Martha and The Vandellas tot Alice in Chains. Verder treden op: James Brown, Dr. John, Al Green, The Kinks, Melissa Etheridge, Soul Asylum, Little Richard, Booker T and The MG's, The E Street Band, Sam Moore en talloze anderen, te veel om op te noemen. Toch ontbreken er een aantal grote namen zoals Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr van The Beatles, The Rolling Stones, The Who, Pink Floyd enz. Het begint meteen goed met 'Johnny B. Goode' gezongen door Chuck Berry en begeleid door Bruce Springsteen en lichtjaren verwijderd van de hype en de glitter uit de lang vervlogen gloriedagen. Zij zetten gelijk de toon voor de gehele film, die op dit niveau blijft. Heel wat grote sterren treden samen op, uitstekende nummers met klassieke rock 'n' roll zonder dat platgedraaide stukken tot vervelends toe worden uitgevoerd - in tegendeel alles bruist van de energie en de ludieke vondsten. Het merendeel is de moeite waard, al is het jammer dat de film niet besluit met jam-sessie van alle betrokkenen. De regie van Callner beantwoordt aan de eisen, die een muziekdocumentaire gesteld worden.

Whitney - The Concert for a New South Africa

1994 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1994. Muziek van Marty Callner.

Whitney Houston gooit alle registers open in dit optreden voor een menigte van 70.000 mensen in het Ellis Park voetbalstadion in Johannesburg, de tweede stad die ze in haar drie-stedentour door Zuid-Afrika aandeed. De songs bevatten nieuw materiaal en een aantal Houston-hits zoals 'I Wanna Dance With Somebody, How Will I Know, Savin' All My Love, The Greatest Love Of All' en 'I Will Always Love You'. De zangeres wordt ter zijde gestaan door een jonge dansgroep, terwijl in de gospelnummers 'Amazing Grace' en 'Jesus Loves Me' een fantastisch Zuidafrikaans koor voor de achtergrondvocalen zorgt. Dit concert wil aantonen dat Houstons muziek alle raciale barrières kan doorbreken. Dat moge waar zijn, maar bij een zo rijke, mooie, jonge en beroemde vrouw als zij speelt ras nauwelijks meer een rol. Rijkdom is per slot kleurenblind. Hoe dan ook een onderhoudende show.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marty Callner op televisie komt.

Reageer