Fiorella Faltoyano is acteur.
Er zijn 15 films gevonden.

La Sombra del ciprés es alargada

1989 | Drama

Spanje/Mexico 1989. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. Emilio Gutiérrez Caba, Fiorella Faltoyano, María Luisa San José en Claudia Gravy.

Het verhaal speelt zich af rond 1900 in de Castiliaanse stad Avila waar een negenjarige jongen en zijn voogd in het huis van mijnheer Mateo gaan wonen. Deze bewerking van de beroemde roman met de gelijknamige titel van Miguel Delibes, is een slappe en zeer saaie co-produktie, literair in de ergste zin van het woord. De film markeert het verval van Luis Alcoriza, medewerker en leerling van Buñuel, die verschillende klassiekers van de Mexicaanse cinema op zijn naam heeft staan.

Caminos de tiza

1988 | Drama

Spanje 1988. Drama van José Luis Perez Tristán. Met o.a. María Fernanda D'Ocón, Jesús Puente, Mercedes Sampietro en Fiorella Faltoyano.

Een non die haar hele leven les heeft gegeven, krijgt een ziekte waardoor ze moet stoppen met het onderwijs. Ze besluit drie voormalige leerlingen op te zoeken, die destijds veel indruk op haar maakten. Jammer dat dit aparte verhaal zo slecht verfilmd is. Het dient echter gezegd te worden dat de acteerprestaties van de twee hoofdrolspelers en van Aurora Redondo fantastisch zijn.

Gallego

1987 | Drama

Spanje/Cuba 1987. Drama van Manuel Octavio Gómez en Manuel Octavio Gomez. Met o.a. Sancho Gracia, Jorge Sanz, Manuel Galiana, Fiorella Faltoyano en Gina Romand.

Een Spaanse jongen emigreert naar Cuba, van plan om daar een toekomst op te bouwen. Hij neemt verschillende baantjes aan maar moet terugkeren naar Spanje om in de Burgeroorlog te vechten. Redelijke film van de reeds overleden Manuel Octavio G[KA1]omez, maar met weinig tempo (de film was aanvankelijk bedoeld als televisieserie, waardoor hij nogal traag is geworden). Goede acteerprestaties.

Biba la Banda

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Ricardo Palacios. Met o.a. Alfredo Landa, Oscar Ladoire, Fiorella Faltoyano en Antonio Ferrandis.

In de Spaanse Burgeroorlog, besluit een soldaat uit het leger van Franco omwille van zijn verloofde te deserteren. Komedie van zowel opvallende ingetogenheid als bewonderenswaardige doeltreffendheid die getuigt van de grote vakbekwaamheid die de beroemde acteur Ricardo Palacios ook als regisseur tentoonspreidt.In overige rollen onder meer Jose Sancho, Mario Pardo, Florinda Chico en Manuel Alexandre.

A la pálida luz de la luna

1985 | Komedie, Drama

Spanje 1985. Komedie van José María González Sinde. Met o.a. José Sacristán, Fiorella Faltoyano, Emilio Gutiérrez Caba, María Luisa San José en Esperanza Roy.

Het ironische, nostalgische verslag van de jaren tachtig in Spanje. Ondanks de zeer slechte regie, reageerde het publiek niet afkeurend, wat hoofdzakelijk te danken is aan de vele knipoogjes en aan de rolbezetting waarin we onder anderen ook nog Héctor Alterio, Agustín González, Esperanza Roy en Luis Escobar aantreffen.

Cristóbal Colón, de oficio descubridor

1982 |

Spanje 1982. Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fiorella Faltoyano, María Kosti en Juanito Navarro.

Een afschuwelijke en grove parodie op de figuur van Christoffel Columbus, de omstreden ontdekker van Amerika. De film behaalde z'n groot commercieel succes in Spanje dat er zelfs een paar imitaties op volgden zoals EL CID CABRADOR en JUANA LA LOCA DE VEZ EN CUANDO.

Como un adiós

1982 | Drama

Spanje 1982. Drama van Pere Vila. Met o.a. Mario Pardo, Fiorella Faltoyano, Mercedes Camins en Ana María Segura.

Een gescheiden man krijgt een telefoontje van zijn ex-vrouw waarin ze hem meedeelt dat hun zoon is verdwenen. Een realistisch drama, dat erg vervelend genoemd mag worden.

Tac-Tac

1980 | Drama

Mexico/Spanje 1980. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. Amparo Soler Leal, Héctor Alterio en Fiorella Faltoyano.

Een jonge vrouwelijke arts begint een relatie met een keurige jongen. Een feministisch liefdesdrama van de hand van een op zijn retour zijnde Alcoriza.

Quiero soñar

1980 | Drama

Spanje 1980. Drama van Juan Logar. Met o.a. Juan López, Juan Luis Galiardo, Fiorella Faltoyano en Mari Carrillo.

Een jongen van wie de vader is gestorven, verliest ook zijn moeder. Deze vervelende, pretentieuze film heeft toch een zekere persoonlijke inbreng.

La Campanada

1979 | Drama

Spanje 1979. Drama van Jaime Camino. Met o.a. Juan Luis Galiardo, Fiorella Faltoyano, Ovidi Montllor en María Asquerino.

Een manager figuur die aan stress lijdt, knapt tenslotte geestelijk helemaal af. Een dubbelzinnige film die weinig overtuigend is.

Solos en la madrugada

1978 | Romantiek

Spanje 1978. Romantiek van José Luis Garci. Met o.a. José Sacristán, Fiorella Faltoyano, Emma Cohen, María Casanova en Palomo Linares.

De liefdescrisis van een omroeper op leeftijd. Een masochistische smartlap, evenals de andere films van deze regisseur.

Esposa de día, amante de noche

1977 | Komedie

Spanje 1977. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Fiorella Faltoyano, Francisco Cecilio, Juan Luis Galiardo en Pilar Velázquez.

De moeite die een echtpaar zich getroost om elkaar trouw te blijven. Eenvoudigweg een zeer slechte film.

Asignatura pendiente

1977 | Komedie

Spanje 1977. Komedie van José Luis Garci. Met o.a. José Sacristán, Fiorella Faltoyano, Antonio Gamero, Silvia Tortosa en Héctor Alterio.

Twee vroegere minnaars ontmoeten elkaar na jaren opnieuw. Beiden zijn dan met een ander getrouwd. Ze besluiten opnieuw een relatie aan te gaan in dit melodrama met politieke achtergrond. Ondanks het zwakke verhaal werd het een enorm commercieel succes in het Spanje van ná Franco. 'Opera Prima' van deze regisseur.

Club de solteros

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Pedro Mario Herrero. Met o.a. Carlos Estrada, José María Prada, Mari Paz Pondal en Fiorella Faltoyano.

In een Spaans dorp wordt een vrijgezellenclub opgericht, die de oorlog verklaart aan het vrouwelijk geslacht. Vervelend en onbeduidend.

La sombra del cipres

-1 |

Spanje. Luis Alcoriza. Met o.a. Juanjo Guerenabarrena, Fiorella Faltoyano en Emilio Gutierrez Caba.

In een Spaans dorp wordt een vrijgezellenclub opgericht, die de oorlog verklaart aan het vrouwelijk geslacht. Vervelend en onbeduidend.