Florinda Chico

Acteur

Florinda Chico is acteur.
Er zijn 35 films gevonden.

Simpáticos degenerados

1989 | Komedie

Spanje 1989. Komedie van Martín Garrido. Met o.a. José Luis Ardura, Víctor Melero, Beatriz Baron en Florinda Chico.

Twee dorpelingen, Tolo en Juan, winnen de hoofdprijs in de toto: twintig miljoen pesetas voor ieder van hen. Vanaf dat moment verandert hun leven volkomen. Deze komedie werd vrijwel zonder budget gemaakt, is bovendien onlogisch en fantasieloos. De regisseur schreef en produceerde de film.

La casa de Bernarde Alba

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Mario Camus. Met o.a. Irene Gutiérrez Caba, Ana Belén, Florinda Chico, Enriqeuta Carballeira en Vicky Pena.

Na het overlijden van haar man onderwerpt een treurende weduwe haar vijf dochters aan een periode van acht jaar rouw waardoor geen contact met de buitenwereld mogelijk is. De discipline is zo streng dat het lijkt alsof zij levend zijn begraven. Gebaseerd op de gelijknamige roman (en toneelstuk) van Federico Garcia Lorca, door Camus en Antonio Larreta tot scenario bewerkt. Een film met een overdaad aan emotie en zwaar melodrama. Camerawerk van Fernando Arribas.

Capullito de Alheli

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Jesús Puente, Antonio Ozores en Florinda Chico.

Twee homoseksuelen die schriftelijk met elkaar in contact zijn gekomen, besluiten tot een ontmoeting. De datum waarop zij hebben afgesproken blijkt echter 23 februari te zijn, de dag waarop een staatsgreep zal worden gepleegd. Stompzinnige, reactionaire komedie, typisch voor de maker, met onder meer Gracita Morales en María Isbert, komieken bij uitstek van de Spaanse cinema.

El Cura ya tiene hijo

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Antonio Ozores, Juanito Navarro, Florinda Chico en Alfonso del Real.

Een dorpspastoor bemerkt dat de jonge mensen niet naar zijn parochie komen omdat hij vorig jaar vader is geworden. Eén van de vele films van de 'clan Ozores', en een weinig opmerkelijke. Kan worden toegevoegd aan de reeks boertige kluchtspelen van het Spaanse toneel.

Cuando Almanzor perdió el tambór

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, Florinda Chico en Rafaela Aparicio.

Aan het begin van de elfde eeuw was de Moor Almanzor de schrik van de Christenen. Hij eiste van degenen, op wie hij de overwinning had behaald, overdreven belastingen zoals de terhandstelling van twaalf maagden per maand. Een ruwe smakeloze komedie, die typisch Spaans genoemd mag worden.

La canción de los niños

1982 | Familiefilm, Musical

Spanje 1982. Familiefilm van Ismael González. Met o.a. Nita Cerezo, Antonio Gamaero en Florinda Chico.

Het verhaal van een meisje dat haar best doet om een beroemde zangeres te worden. Een akelige film, geproduceerd vanwege het succes dat dit soort 'ontspanningsfilms' in die tijd hadden.

La Vendedora de ropa interior

1982 | Komedie, Erotiek

Spanje 1982. Komedie van Germán Lorente. Met o.a. María José Nieto, Julian Navarro, José Sazatornil en Florinda Chico.

Een vlot meisje besluit zich van haar familie los te maken. Daarom gaat ze als huis-aan-huis-verkoopster van ondergoed werken. Min of meer een schelmenkomedie, die absoluut geen kassucces werd.

En busca del huevo perdido

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Hnas. Hurtado, Rafaela Aparicio en Florinda Chico.

Drie zusters zijn vastbesloten om hoe dan ook televisiesterren te worden. Echt een pijnlijke komedie, uitsluitend gemaakt ter meerdere eer en glorie van de drie onuitstaanbare zusters Hurtado.

Queremos un hijo tuyo

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Silvia Aguilar, Florinda Chico en Ricardo Merino.

Een vergrijsde miljonair heeft iemand nodig die zijn vrouw zwanger maakt. Dat is het geijkte recept van het duo Ozores/Esteso.

Qué verde era mi duque

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van José María Forqué. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Susana Dosamantes, Florinda Chico en Alfonso del Real.

Een knappe vrouw probeert een aristocraat ertoe te brengen zijn land te verkopen. Onuitstaanbaar slechte film.

El Niño de su mamá

1980 | Komedie, Muziek

Spanje 1980. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Juan Ribó, Victoria Vera, Silvia Pinal en Florinda Chico.

Op zekere dag komt een kinderlijke popzanger een jonge verleidster tegen in deze vervelende en omslachtige musical. Het lukte niet om Juan Ribó als popster te lanceren.

Uno del millón de muertos

1976 | Oorlogsfilm

Spanje 1976. Oorlogsfilm van Andrés Velasco. Met o.a. Sara Lezana, Antonio Mayans, Florinda Chico, José Nieto en Ricardo Palacios.

Aan het begin van de Spaanse burgeroorlog maakt een jonge en knappe non een serie tegenslagen door. Dit melodrama is van een regisseur die maar weinig films op zijn naam heeft staan.

Gusanos de seda

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Francisco Rodríguez. Met o.a. Esperanza Roy, Antonio Ferrandis, Alfredo Mayo en Florinda Chico.

In het Spanje van 1936 valt een mooie maar achterlijke vrouw ten prooi aan allerlei soorten manipulaties. De tweede speelfilm van de regisseur Francisco Rodríguez, die - gespeend van ieder talent - het onderwerp van een aantal nieuwe interpretatiemogelijkheden wilde voorzien.

Eva, limpia como los chorros del oro

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van José Truchado. Met o.a. Pedro Valentín, Florinda Chico, Didi Sherman, Claudia Gravy en Henry Gregor.

Een naïeve provinciaal gaat naar Madrid om daar een baantje te zoeken...Een onuitstaanbare produktie.

Alcalde por elección

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, Mirta Miller, Florinda Chico en Antonio Ozores.

Iedere keer als een dorpsbewoner de stad bezoekt, komt hij met totaal andere gewoontes terug. Dit is een slechte kopie van de toch al middelmatige film NO DESEARÁS AL VECINO DEL 5.

Yo soy fulana de tal

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Conchita Velasco, Antonio Ferrandis, Fernando Fernán-Gómez en Florinda Chico.

Een dorpsmeisje vertelt hoe zij prostituée is geworden. Een sympathieke, geestige komedie, een van de weinige geslaagde werken van deze regisseur.

Un Día con Sergio

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Lina Morgan, Juan Luis Galiardo, Florinda Chico, Alfredo Mayo en Serena Vergano.

Een eenvoudig meisje wint een wedstrijd waarvan de hoofdprijs bestaat uit een dagje uit met een filmster. Een uitgangspunt met veel kansen die echter ongebruikt zijn blijven liggen.

Nosotros los decentes

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Carmen Sevilla, José Luis Lopéz Vázquez, Florinda Chico en Queta Claver.

De volmaakte en zuivere liefde die ontstaat tussen een getrouwde man en een vrouw die voor haar stervende echtgenoot zorgt. Een film die in alle opzichten erbarmelijk genoemd mag worden.

No quiero perder la honra

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Eugenio Martín. Met o.a. José Sacristán, Ángela Molina en Florinda Chico.

In de naoorlogse jaren probeert een armzalige koppelaar een jong naïef meisje tot prostitutie te dwingen. Een erbarmelijke film.

Madres solteras

1975 | Misdaad

Spanje 1975. Misdaad van Antonio del Amo. Met o.a. Juan Luis Galiardo, Mary Francis, Charo López en Florinda Chico.

Een vreemd persoon stuurt voortdurend zwangere vrouwen naar de praktijk van een jonge vrouwenarts. Een verschrikkelijke film. Gelukkig dat hij maar nauwelijks in de roulatie kwam.

La Noche de los 100 pájaros

1975 | Drama

Spanje 1975. Drama van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Javier Escrivá, Carmen Sevilla, Agata Lys en Florinda Chico.

Een man aarzelt tussen de liefde van twee vrouwen van verschillende leeftijd. Dit is een onuitstaanbare, overdreven theatrale en slecht gespeelde film.

El Alegre divorciado

1975 | Komedie

Spanje/Mexico 1975. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Florinda Chico en Pancho Córdoba.

De ruwheid van haar man doet een Spaanse vrouw besluiten echtscheiding aan te vragen in Mexico, waar het echtpaar veel gereisd heeft. Dit is weer zo'n moeizame komedie van Paco Martínez Soria, met dit verschil dat deze film werd gemaakt in een co-produktie met Mexico.

Soltero y padre en la vida

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. José Sacristán, Antonio Ferrandis en Florinda Chico.

Een jongen heeft een kind bij een mooie buitenlandse vrouw. In één woord afschuwelijk.

Los Caballeros del botón de ancla

1974 | Drama

Spanje 1974. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Maribel Martín, Alfredo Mayo en Florinda Chico.

Een herverfilming van BOTÓN DE ANCLA, geproduceerd door de auteur van de eerste versie. Overigens geen uitschieter alhoewel de film positief genoemd mag worden.

El Calzonazos

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Paco Martínez Soria, Florinda Chico, Mari Carmen Prendes en María Kosti.

Een wat oudere man die geheel door zijn familie wordt overheerst, besluit na enkele tabletjes te hebben ingenomen, de teugels thuis in handen te nemen. De klassieke reactionair-paternalistische komedie met in de hoofdrol Martínez Soria.

El Padre de la criatura

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Florinda Chico, José Sacristán, Antonio Ferrandis en Mirta Miller.

Een bejaard echtpaar wil de vrolijkheid van vroeger weer terug zien te krijgen. Evenals alle overige komedies met Martínez Soria waardeloos.

Si fulano fuese mengano

1971 |

Spanje 1971. Mariano Ozores. Met o.a. Florinda Chico, Antonio Ozores en José Luis Lopéz Vázquez.

Een bejaard echtpaar wil de vrolijkheid van vroeger weer terug zien te krijgen. Evenals alle overige komedies met Martínez Soria waardeloos.

La Graduada

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Lina Morgan, José Luis Lopéz Vázquez, Florinda Chico, Gracita Morales en Antonio Ozores.

Een niet erg knap meisje weet niet wat zij na haar afstuderen moet doen. Een onuitstaanbare pseudo-karikatuur van THE GRADUATE.

La Otra residencia

1970 | Komedie, Misdaad

Spanje 1970. Komedie van Alfonso Paso. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Florinda Chico, María Enriqueta Carballeira en Pedro Valentín.

Een misdadiger zoekt zijn toevlucht in een eenzaam chalet waar alleen een zwakzinnige woont, in deze domme parodie op de klassieke horrorfilms.

Cateto a babor

1970 | Komedie, Drama

Spanje 1970. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Alfredo Landa, José Gálvez, Florinda Chico, María Enriqueta Carballeira en José Sacristán.

Een simpele dorpeling kan zich in militaire dienst niet losmaken van zijn zesjarig broertje. Een onuitstaanbare kopie van RECLUTA CON NI[KA6]NO, maar nu doorspekt met melodramatische elementen (zoals een blinde vrouw waarop de hoofdpersoon verliefd wordt).

Vamos por la parejita

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Alfonso Paso. Met o.a. Antonio Garisa, Florinda Chico, Rafaela Aparicio en Emilio Gutiérrez Caba.

Een man raakt gefrustreerd omdat zijn nakomelingen uitsluitend vrouwen zijn, terwijl zijn ambitie is een zoon te krijgen. Een afschuwelijk en uniek macho-blijspel, waarvoor Paso ook het scenario schreef.

Susana

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, Juanjo Menéndez, Florinda Chico, Angel Aranda en Manolo Zarzo.

Een vlot meisje komt in een arm dorpje aan. Een walgelijke komedie.

La que arman las mujeres

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Manolo Gómez Bur, Florinda Chico, Ana María Vidal en Juanjo Menéndez.

Teneinde de door hem versierde vrouwen te ontlopen verhuurt een playboy zijn flat aan een lelijke en gefrustreerde vriend van hem. Een echt onuitstaanbaar blijspel.

Abuelo made in Spain

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Mónica Randall, Mabel Karr, Manuel de Blas en Florinda Chico.

Een dorpeling gaat zijn familie in de hoofdstad opzoeken en slaagt er in al hun problemen op te lossen. Dit is nu typisch een komedie met Martínez Soria, en dus net zo slecht als alle andere.

La casa de Bernarda Alba

1886 |

Spanje 1886. Mario Camus. Met o.a. Florinda Chico, Ana Belen en Irene Gutierrez Caba.

Een dorpeling gaat zijn familie in de hoofdstad opzoeken en slaagt er in al hun problemen op te lossen. Dit is nu typisch een komedie met Martínez Soria, en dus net zo slecht als alle andere.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Florinda Chico op televisie komt.

Reageer