Zdenek Zelenka

Regisseur

Zdenek Zelenka is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

RumplCimprCampr

1997 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië 1997. Familiefilm van Zdenek Zelenka. Met o.a. Ivan Hora, Andrea Elsnerová, Julius Satinsk, Jirina Bohdalová en Ruzena Merunková.

Een eigentijdse bewerking van het sprookje van Repelsteeltje, die een koning helpt een geschikte bruid te vinden voor zijn zoon, die op huwbare leeftijd is aangeland. De jonge prins heeft zijn hart verpand aan een schone boerendochter. Repelsteeltje vraagt de koning om een hele bijzondere beloning. Sprookjesfilm voor jonge kijkers van degelijke makelij uit Tsjechië, waar dergelijke rolprenten in een zeker opzicht hun bakermat hebben. Wie toevallig een Duitse versie te zien krijgt zal niet merken dat de film oorspronkelijk in een andere taal was opgenomen. Zelenka houdt zijn reputatie hoog. Het scenario is van Helena Sýkorová. Het camerawerk is van Vladimir Opletal.

Nesmrtelna teta

1993 | Familiefilm, Fantasy, Komedie

Tsjechië 1993. Familiefilm van Zdenek Zelenka. Met o.a. Filip Blazek, Barbora Bobulova, Jaromír Hanzlík, Jirina Bohdalová en Libuse Safránková.

In een ver koninkrijk strijden het Geluk (Safr[KA1]ankov[KA1]a) en de Wijsheid (Cup[KA1]ak) om het hardst wie de beste van de twee is en zo komt de eenvoudige boerenzoon Matej (Blazek) in het bezit van het verstand van de koning Ctirad (Hanzl[KA1]ik) van het rijk. Het bezit ervan zal hem uiteindelijk in de armen voeren van prinses Pavlina (Bobulov[KA1]a) met wie hij nog lang en gelukkig leefde, maar voor het zo ver is, moet Matej eerst de Jaloezie (Bohdalová) overwinnen. Tsjechië geldt als een der landen, waar men bedreven is in het maken van sprookjesfilms, die zich aardig weten af te zetten tegen de alles overheersende en overdonderende producties van Walt Disney. De film was naar Europese maatstaven kostbaar; de kostuums, de decors en de settings zijn prachtig. Bohdalová springt er uit met haar rol. Het camerawerk is van Viktor Ruzicka. De film werd gemaakt met deelname van de Tsjechische tv.

Carovne dedictvi

1985 | Familiefilm, Historische film, Fantasy

Servië en Montenegro/DDDE/Tsjechië 1985. Familiefilm van Michael Kann, Michael Kann en Zdenek Zelenka. Met o.a. Martin Pert, Rudolf Stedry, Terezka Chudobová, Milos Kopecký en Jiří Kodet.

In de 18e eeuw oefenen de huurlingen van de hertog een ware terreur uit in Bohemen. Een mutsenmaker doet zijn mond open en wordt onmiddellijk in een kerker gesmeten van een vesting die door een brede slotgracht omgeven is. Zijn tien-jarige zoon Vitek (Pert) en zijn vriendjes lukt het na een tijdje om hem met listen en slimme trucs te bevrijden. Daarbij maken ze handig gebruik van de magisch muts, die Vitek tussen de spullen van zijn vader vond. Onderhoudende, avontuurlijke en historisch getinte film voor het jonge volkje. Traditioneel gemaakt, wat menig kijkertje dat blasé is geworden door de gadgets die nu eenmaal bij moderne jeugdfilms horen, kan verrassen. Het scenario is van Josef Hanzlik en regisseur Zdenek Zelěnka naar een verhaal van Václav Rezác. Viktor Ruzicka stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zdenek Zelenka op televisie komt.

Reageer