Vladimir Naumov

Regisseur

Vladimir Naumov is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Zakon

1990 | Drama

SU 1990. Drama van Vladimir Naumov. Met o.a. Yuri Shlykov, Natal'ya Belokhvosikova, Elena Mayorova, Michail Ul'yanov en Armen Dzhigarkhanyan.

De film gaat over de situatie, waarin miljoenen mensen in de Sovjet Unie na de dood van Stalin terechtkwamen. Zij hadden met z'n allen het totalitaire regime in stand gehouden door mee te doen aan de terreur en nu realiseerden ze zich het immorele van hun daden. Hoofdpersoon is een advocaat, die een overduidelijk onschuldige vriend heeft aangegeven. Vijfentwintig jaar lang kon het script geen genade vinden in de ogen van de censuur, maar nu is het dan toch gerealiseerd door een van de schrijvers, Naumov, die er een heel interessante film van heeft gemaakt.

Desyat' let bez prava perepiski

1990 | Drama

SU/Duitsland 1990. Drama van Vladimir Naumov. Met o.a. Boris Shcherbakov, Natal'ya Belokhvostikova, Alexandr Pankratov-Cherny, Vera Sotnikova en Evgeniy Evstigneev.

In 1946 komt een jonge veteraan uit het Rode Leger naar Moskou om zich daar te wreken op een locale communistenleider, omdat die zijn vader naar de Goelag had gestuurd. Een regelrechte flop, deze film. Een cast van mooie mensen, die in de verste verten niets met het onderwerp te maken hebben.

Legenda o Tile

1977 | Avonturenfilm, Historische film

SU 1977. Avonturenfilm van Alexander Alov en Vladimir Naumov. Met o.a. Lembit Ulfsak, Natalia Belokhvostikova, Evgeni Leonov, Mikhail Ulianov en Alla Demidova.

In deze uit twee delen bestaande film worden de avonturen van Tijl Uilenspiegel gevolgd. Het verhaal speelt zich af in de zestiende eeuw en is een filosofisch en episch werk over de strijd om vrijheid, de ware geschiedenis van het leven en de onsterfelijke geest van het volk in die tijd. De film vermengt legende en folklore met historische waarheden. Amerikaanse titel: THE LEGEND OF TILL.

Beg

1970 | Historische film

SU 1970. Historische film van Alexandr Alov en Vladimir Naumov. Met o.a. Liudmila Savelieva, Alexej Batalov, Mikhail Ulianov, Vladislav Dvorzheckij en Evgenij Evstignejev.

Het Wrangel-leger is verslagen en als gevolg daarvan moeten een aantal Russen hun land verlaten. Hun idealen zijn vervlogen en in den vreemde slaat de nostalgie toe. Maar enkelen van hen zien kans terug te keren. Zij vinden het geluk in Sovjet Rusland.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vladimir Naumov op televisie komt.

Reageer