Janne Carlsson

Regisseur, Acteur

Janne Carlsson is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Svindlande affarer

1985 | Komedie

Zweden 1985. Komedie van Janne Carlsson en Peter Schildt. Met o.a. Janne Carlsson, Gosta Walivaara, Sanne Salomonsen, Thomas Hellberg en Johan Holm.

Deze ondermaatse komedie gaat over een naïeve man, die samen met zijn misdadige broer, de zakenwereld het hoofd biedt en van hoogtepunt tot faillisement geraakt. Elke minuut van deze klucht bevat bestanddelen en clichés die we al zo vaak gezien hebben. USA-titel: BUSINESS IS BOOMING.

Gräsänklingar

1982 | Komedie

Zweden 1982. Komedie van Hans Iveberg. Met o.a. Gösta Ekman, Janne Carlsson, Lena Nyman, Marika Lindström en Mona Seilitz.

Als hun vrouwen een week met vakantie gaan, verheugen de echtgenoten zich op de hervonden vrijgezellenstatus. Architect hoopt op rust voor zijn werk en filosoferen, automonteur heeft drankgelagen en andere uitspattingen gepland, maar de praktijk pakt geheel anders uit, doch heeft m[KA2]et hun groeiende vriendschap toch weldadige uitwerking. Komedie gaat bizarre onwaarschijnlijkheden en kluchteffecten niet uit de weg, maar de regisseur houdt ze in toom en het (samen-)spel van Ekman en Carlsson als 'groene weduwnaars' is opmerkelijk.

Repmȧnad

1979 | Komedie, Drama

Zweden 1979. Komedie van Lars Ȧberg. Met o.a. Janne Carlsson, Lars Ȧberg, Ted Ȧström, Lasse Haldenberg en Wieron Holmberg.

Enkele dertigers, opgeroepen voor een maand herhalingsoefeningen, worden onder invloed van het gedril tijdens de training over hun maatschappelijke verschillen heen weer de baldadige jongens uit hun rekrutentijd. Deze satirische militaire klucht onderscheidt zich van het gebruikelijke rats-kuch-en-bonen-genre door de keuze van reservisten als personages, wat aan de absurditeiten een ander en scherper reliëf geeft, mede door de ironie van een journaliste die een artikel over herhalingsoefeningen schrijft. Het record-bioscoopsucces lanceerde in Carlsson een nieuwe komiek, hoewel regisseur-schrijver Ȧberg als acteur nauwelijks voor hem onderdoet.

Drömmen om Amerika

1976 | Drama, Komedie, Historische film

Zweden 1976. Drama van Christer Abrahamsen. Met o.a. Hans Klinga, Janne Carlsson, Mona Seilitz, Eddie Axberg en Olle Björling.

Kruimeldieven leren elkaar in de gevangenis kennen en plannen naar Amerika te emigreren, omdat de kansen op een nieuw leven in Zweden verkeken lijken. Een mislukte roof leidt tot een ongelukkige moord en de betrokkenen worden gearresteerd en in het openbaar onthoofd, de laatste executies (1876) vóór de afschaffing van de doodstraf. Deze verrassend verfilmde case history laat zijn lichtheid in vormgeving - fotografie, muziek, spel van de hoofdrollen - effectief contrasteren met de grauwheid van de sociale omstandigheden en het fatale handelingsverloop. BUTCH CASSIDY AND THE SUNDANCE KID lijkt een inspiratiebron, maar deze debuutfilm kan op eigen benen staan.

Maria

1975 | Komedie

Zweden 1975. Komedie van Mats Arehn. Met o.a. Lis Nilheim, Thomas Hellberg, Ulf Hasseltorp, Janne Carlsson en Peter Malmsjö.

Twee innemende en levensechte mensen zijn verliefd: de man zal echter nooit afstand kunnen doen van zijn criminele neigingen en de vrouw, Maria, zal altijd wel verliefd worden op allesbehalve perfecte partners. Arehns debuutfilm herinnert aan de vroege films van Troell, zonder esthetische pretenties of 'sociale bewogenheid'.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Janne Carlsson op televisie komt.

Reageer