Nadia Kaci: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Lola Pater

2017 | Drama

Frankrijk​/​​België 2017. Drama van Nadir Moknèche. Met o.a. Fanny Ardant, Tewfik Jallab, Nadia Kaci, Véronique Dumont en Bruno Sanches.

Na de dood van zijn moeder gaat Parijse pianostemmer Zinedine (Jallab) op zoek naar de vader die hij nooit heeft gekend, Farid. Op het gegeven adres treft hij een buikdanseres aan die schrikt van het bezoek. Farid is nu Lola. Een moeizame kennismaking tussen de jongeman en de vader op wie hij totaal niet had gerekend, volgt. Gevoelig drama over een emotioneel complex onderwerp heeft niet alleen een prima rol van de jonge Jallab, maar is bovenal mooi vanwege Fanny Ardant als de transseksuele ouder.

À mon âge je me cache encore pour fumer

2016 | Drama

Algerije​/​​Griekenland​/​​Frankrijk 2016. Drama van Rayhana Obermeyer. Met o.a. Hiam Abbass, Fadila Belkebla, Nadia Kaci, Sarah Layssac en Nassima Benchicou.

À mon âge je me cache encore pour fumer is een fijngevoelig portret van een verscheidenheid van Algerijnse vrouwen, in een hamam in Algiers. Het badhuis fungeert als toevluchtsoord tijdens de oorlogsjaren eind vorige eeuw, voor het mannelijk geweld buitens- en binnenshuis. De Frans-Algerijnse filmmaker Rayhana Obermeyer verbeeldt daar hoogstaande samenhorigheid naast ordinair geroddel, met de mannen als constante donderwolk buiten de muren. Geslaagd als pamfletfilm en als tragikomedie. Winnaar van de hoofdprijs en de kritiekprijs tijdens het Festival Cinéma Méditerranéen de Bruxelles.

Délice Paloma

2007 | Drama

Frankrijk​/​​Algerije 2007. Drama van Nadir Moknèche. Met o.a. Biyouna, Nadia Kaci, Aylin Prandi en Daniel Lundh.

Regisseur Moknèche wordt wel de Algerijnse Pedro Almodóvar genoemd, met zijn melodramatische stijl, vrouwelijke personages en (zeker in eigen land) omstreden thema's als prostitutie, overspel en homoseksualiteit. Zijn derde film draait om madame Aldjéria, een invloedrijke vrouw die met behulp van haar verleidelijke medewerksters allerhande sociale problemen oplost, zonder veel acht te slaan op de wet. Haar nieuwe aanwinst Paloma is een groot succes onder de mannen, maar zorgt ook voor problemen. Mooi spel, intrigerende setting en personages.

Viva Laldjérie

2002 | Drama

Frankrijk​/​​Algerije​/​​België 2002. Drama van Nadir Moknèche. Met o.a. Lubna Azabal, Biyouna, Nadia Kaci, Jalil Naciri en Abbes Zahmani.

In Viva Laldjérie toont regisseur Nadir Moknèche een verborgen kant van Algerije. Zijn film gaat niet expliciet over de terreur die het land jarenlang in de greep hield, maar laat wel zien wie het meest te vrezen hebben van het islamitisch fundamentalisme: gewone Algerijnse vrouwen, die hun vrijheid koesteren. Terloops wordt in Viva Laldjérie heel wat overhoop gehaald: de film gaat over emancipatie, ontrouw, religie. Het is bijna te veel van het goede, maar Moknèche houdt zijn ambities in toom. Viva Laldjérie is in de eerste plaats een levendig portret van de vrijgevochten Goucem, haar moeder, die danseres is en haar vriendin, de prostituee Fifi.

Nationale 7

2001 | Komedie, Drama

Frankrijk 2001. Komedie van Jean-Pierre Sinapi. Met o.a. Nadia Kaci, Olivier Gourmet, Lionel Abelanski, Chantal Neuwirth en Julien Boisselier.

Vijftiger René woont in een instelling voor lichamelijk gehandicapten aan de Franse Route nationale 7. Hij is berucht vanwege zijn slechte humeur totdat de jonge verpleegster Julie ontdekt waar het hem aan mankeert: seks. Een prostituee lijkt de oplossing maar wanneer René's medebewoners lucht krijgen van het nieuwe zorgaanbod is het hek van de dam. Debuutfilm van Sinapi die met fijn uitgewerkte personages en een bitterkomisch script een festivalfavoriet afleverde. Winnaar van de publieksprijs op het Berlijns Filmfestival 2000.

Ça commence aujourd'hui

1999 | Drama

Frankrijk 1999. Drama van Bertrand Tavernier. Met o.a. Philippe Torreton, Maria Pitarresi, Nadia Kaci, Véronique Ataly en Nathalie Bécue.

Dit werk van Tavernier verbeeldt op ingetogen en bijna documentaire-achtige wijze het verhaal van een kleuterleraar (Torreton) in een armzalige Noord-Franse regio, die dagelijks probeert het ellendige bestaan van zijn kroost te verlichten. In de Angelsaksische media wordt de film driftig vergeleken met het volksrealisme van Ken Loach en Mike Leigh maar in vergelijking met het werk van zijn Britse collegae is de film van Tavernier misschien nog wat grimmiger. Ça commence aujourd'hui is een onverbloemde aanklacht tegen het failliet van de staat door de ogen van verwaarloosde kleuters.

Douce France

1995 | Misdaad, Komedie

Frankrijk 1995. Misdaad van Malik Chibane. Met o.a. Hakim Sahraoui, Frédéric Diefenthal, Fadila Belkebla, Seloua Hamse en Nadia Kaci.

Moussa (Sahraoui) is de zoon van een Harki - Algerijnen die net zoals de Ambonezen aan de zijde van hun koloniale overheerser hebben gevochten. Hij is bevriend met Jean-Luc (Diefenthal) die advocaat hoopt te worden, gespecialiseerd in immigrantenzaken. Jean-Lucs ex-vriendin is Soaud (Hamse), die in een hamburgertent werkt. Ze voelt zich volledig Frans en doet alles om te assimileren, terwijl haar zus Farida (Belkebla) het islamitische geloof van haar traditioneel ingestelde ouders heeft aangenomen en een hoofddoek draagt. Ze wonen in de voorstad Saint-Denis in Parijs-Noord, een grauwe wijk bevolkt met immigranten in huurkazernes, waar werkloosheid en kleine misdaad welig tieren, terwijl een racistisch ingestelde politie de orde tracht te handhaven. Jean-Luc en Moussa weten zich te verrijken met de buit die een inbreker laat liggen, terwijl Moussa`s moeder zijn huwelijk met een pas gearriveerde nicht voorbereidt. Als de bruiloft gevierd moet worden, is Moussa dronken. Hij dringt het appartement van de buren binnen en glijdt in het bed van de buurvrouw die voortaan alle Arabieren beschouwt als polygame terroristen. De film van regisseur Chibane, die ook het scenario voor zijn rekening nam, is een pittige satire over het weinig vrolijke leven in de Franse smeltkroes van de voorsteden. De vier hoofdrollen zijn heel geloofwaardig en verhogen met hun enthousiaste spel het kijkplezier. Sommige nevenplotjes komen wat minder sterk over (een smeris die een agressieve dronkaard neerschiet), maar de balans slaat toch in het voordeel van de maker en zijn rolverdeling uit. Het solide camerawerk is van George Lechaptois.

Bab el Oued city

1994 | Drama

Algerije​/​​Frankrijk 1994. Drama van Merzak Allouache. Met o.a. Nadia Kaci, Mohamed Ourdache, Hassan Abdou, Mabrouk Aity-Amara en Messaoud Hattau.

Een verhaal rond de spanningen in een wijk in Algiers. Bakkersknecht Boualem (Abdou) werkt 's nachts en slaapt overdag. Op een dakterras dicht bij zijn slaapkamer hebben fundamentalisten een luidspreker geplaatst, die het goede woord verkondigt en hem uit zijn slaap houdt. Op een ochtend houdt Boualem het niet meer uit en vernielt hij de installatie, wat grote beroering veroorzaakt.