Lilia del Valle

Acteur

Lilia del Valle is acteur.
Er zijn 25 films gevonden.

La recta final

1964 | Drama, Sportfilm

Mexico 1964. Drama van Carlos Enrique Taboada. Met o.a. Lilia del Valle, Emilio Fernández, Carmen Montejo en Armando Silvestre.

Verschillende jockeys, sommigen met een turbulent verleden, proberen de grote handicaprace te winnen. Ze besluiten met zijn allen zo te rijden, dat een oudere jockey, die bijna met pensioen gaat, zal winnen. Twee van hen houden zich niet aan de afspraak. Debuutfilm van de regisseur.

En busca de la muerte

1960 | Thriller

Mexico 1960. Thriller van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Armando Silvestre, Lilia del Valle, Carlos Cores en Magda Guzmán.

De moord op een man mobiliseert de politie die de schuldige moet vinden. De verdenking valt op vier personen: zijn geliefde, zijn partner, zijn ondergeschikte en zijn vrouw. Goed genoeg om boven de middelmatige thrillers uit te steken, die in deze periode in Mexico gemaakt werden, bovendien wordt er redelijk geacteerd.

Siguiendo pistas

1959 | Thriller

Mexico 1959. Thriller van Zacar ías Gómez Urquiza. Met o.a. Ariadna Welter, Armando Silvestre, Lilia del Valle en Sergio Bustamante.

In opdracht van de eigenaresse van een gokhuis worden twee mannen vermoord. De politie tast in het duister, totdat een journalist zich met de zaak gaat bemoeien. Goede jazzmuziek in deze allerminst slechte thriller.

Esposas infieles

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Columba Domínguez, Lilia del Valle, Chula Prieto en Kitty de Hoyos.

Een aantal vrouwen bedriegt om uiteenlopende redenen hun echtgenoten. Aanstellerig, onvakkundig en weerzinwekkend melodrama.

Los Margaritos

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van René Cardona. Met o.a. Fernando Fernández, Lilia del Valle, Antonio Badú en Elmo Michel.

Twee broers, rijke grootgrondbezitters, staan op het punt om te trouwen, maar ontmoeten bij toeval een verblindende vedette waarop beiden verliefd worden. Zeer matig.

La Rival

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Lilia del Valle, Miguel Torruco, María Douglas en Andrea Palma.

Een architect wordt verliefd op zijn secretaresse en wil van zijn vrouw scheiden. Zij maakt hem echter wijs dat ze zwanger is. Een simpele variant op het thema van de driehoeksverhouding, met als bijzonderheid dat hier de echtgenote slecht en de minnares goed is.

La Bruja

1954 | Fantasy

Mexico 1954. Fantasy van Chano Urueta. Met o.a. Lilia del Valle, Ramón Gay, Julio Villarreal en Charles Rooner.

Een eminent geleerde verandert een afstotelijke bedelares in een wonderschone vrouw, om aldus wraak te nemen op de man die zijn dochter vermoordde en zijn laboratorium verwoestte. Deze poging van Urueta om een griezelfilm te maken had een afgrijselijk resultaat.

Kid Tabaco

1954 | Sportfilm

Mexico 1954. Sportfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Armando Silvestre, Lilia del Valle, Ana Bertha Lepe en Julio Taboada.

Een jongeman besluit bokser te worden uit bewondering voor de kampioen Kid Tabaco. Maar dan komt het moment dat hij tegenover zijn idool staat. Een even ambitieus als slecht melodrama, dat geheel onopgemerkt is gebleven.

Mis tres viudas alegres

1953 | Komedie, Musical

Mexico 1953. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Silvia Pinal, Lilia del Valle, Amalia Aguilar en Resortes.

Na zijn dood komen de drie weduwen van een grijsaard bij elkaar om hun erfdeel in ontvangst te nemen; aan de advocaat vertellen zij hun respectievelijke huwelijksnachten. Een nietszeggende en platvloerse komedie.

El Gran autor

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Pedro López Lagar, Lilia del Valle, Maricruz Olivier en José María Linares.

Een succesvol toneelschrijver trouwt met een ambitieuze vrouw die door haar huwelijk een vooraanstaand actrice wil worden. Het verhaal is niet geheel gespeend van originaliteit, wat het de acteurs mogelijk maakte goed werk te leveren.

Las Tres alegres comadres

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Amalia Aguilar, Lilia Prado, Lilia del Valle en Joaquín Cordero.

Drie vriendinnen proberen furore te maken in de film en laten daarvoor geen truc onbenut. Dankzij het goede acteerwerk is dit een leuke film.

Las Interesadas

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Amalia Aguilar, Lilia Prado, Lilia del Valle en Manuel Fábregas.

Drie meisjes besluiten een verbond aan te gaan om zoveel mogelijk van het leven te genieten, en, terloops, een musical te maken. De decors van deze film verdienen vermelding als de lelijkste uit de filmgeschiedenis.

Isla de mujeres

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Tin Tan, Lilia del Valle, Marcelo en Mantequilla.

Een schoenpoetser komt op een eiland waar 20 mannen onder het matriarchale despotisme van 600 vrouwen leven. Een zeer slechte komedie waarin uitsluitend de goede rol van 'Tin Tan' opvalt.

El Bello durmiente

1952 |

Mexico 1952. Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lilia del Valle, Tin Tan, Marcelo Chávez en Wolf Rubinski.

Een parodie op het onsterfelijke verhaal van de Doornroosje, als huldebetoon aan het grove komische talent van Tin Tan.

Ahí vienen los gorrones

1952 | Komedie, Musical

Mexico 1952. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lilia del Valle, Clavillazo, Manolín en Estanislao Schillinsky.

De obers van een restaurant raken hun baan kwijt als de baas in het gevang belandt. Komisch-muzikale orgie waarin Martínez Solares vergeefs orde trachtte aan te brengen. Al met al zit er voldoende sympathieke volkshumor in.

Te sigo esperando

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Arturo de Córdova, Víctor Junco en Lilia del Valle.

Een ex-zangeres hoopt door een kind te krijgen de liefde van haar overspelige man te herwinnen. Inderdaad slaagt zij daarin, maar slechts voor korte duur. Een sympathiek en goed gemaakt melodrama van de meester in het vak.

Seis meses de vida

1951 | Komedie

Venezuela 1951. Komedie van Víctor Urruchúa. Met o.a. Amador Bendayán, Lilia del Valle, Héctor Monteverde en Rafael Lanzetta.

Door een analysefout verkeert een jongeman in de veronderstelling dat hij nog maar een half jaar heeft te leven. Hij besluit er zoveel mogelijk van te genieten. Een pijnlijk slechte komedie, zozeer zelfs dat de komiek Bendayán in het geheel niet uit de verf komt.

El Cardenal

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Julio Villarreal, Ernesto Alonso, Lilia del Valle en Carlos Orellana.

Een kardinaal heeft geneesmiddelen nodig, maar hij kan er alleen aan komen via de koning van de zwarte markt, die hem in ruil een paar gebouwen van de kerk vraagt. Een pleidooi tegen het communisme. Een huichelachtige en reactionaire film.

Peregrina

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Jorge Mistral, Lilia del Valle, Carlos López Moctezuma en Charles Rooner.

De dochter van een vermogend grootgrondbezitter moet trouwen met de zoon van een ander grootgrondbezitter, zodat de twee landgoederen verenigd worden. Maar de broer van de aanstaande komt roet in het eten gooien. Volstrekt onsamenhangend.

Para que la cuña apriete

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Rafael E. Portas. Met o.a. Domingo Soler, Lilia del Valle, Queta Lavat en Dagoberto Rodríguez.

Een weduwnaar met een zoon wordt verliefd op een knap meisje en vraagt haar ten huwelijk; zij zegt ja, maar zodra zij de zoon van haar toekomstige man leert kennen, wordt zij verliefd op hem. Een verwarrend verfilmd zedenstuk zonder grote waarde.

Nosotras las taquígrafas

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Lilia del Valle, Blanca de Castejón en Sara Montes.

De avonturen van zeven secretaresses die bij hetzelfde bedrijf werken. Muriel wilde zóveel vertellen, dat de kijker op het laatst niet meer weet van wie nou het kind was en van wie de minnaar - naast vele andere ongerijmdheden, natuurlijk.

Médico de guardia

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Armando Calvo, Lilia del Valle, Luis Beristáin en Patricia Morán.

Een arts probeert rijk en beroemd te worden ten koste van de levens van zijn patiënten. De regisseur wordt niet gehinderd door de meest elementaire kennis van zijn vak.

El Cristo de mi cabecera

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Ernesto Cortázar. Met o.a. Roberto Cañedo, Lilia del Valle, Evita Muñoz en Manuel Dondé.

Een guerrillero is verliefd op een meisje dat hij probeert te verkrachten; zij wordt ook begeerd door een imperialistisch militair en door een gek. Volmaakt absurd en grotesk.

Burlada

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Jorge Mistral, Guillermina Grin, Lilia del Valle en Mercedes Soler.

Een jongeman buit zijn vriendin en haar moeder uit en maakt tegelijkertijd een rijke dame het hof. Het meest opmerkelijke van deze verschrikkelijk slechte film is dat iedereen tenslotte dood gaat, tot grote opluchting van de kijker.

La Fe en Dios

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Domingo Soler, Víctor Parra, Lilia del Valle en Agustín Isunza.

Een bende dieven besluit liet leven te beteren nadat een van hen een wonder heeft meegemaakt. Onverteerbaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lilia del Valle op televisie komt.

Reageer