Peggy Cummins is acteur.
Er zijn 26 films gevonden.

In the doghouse

1964 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1964. Komedie van Darcy Conyers. Met o.a. Hattie Jacques, Peggy Cummins en Leslie Phillips.

Een dierenarts zet een praktijk op in een arme buurt van Londen. Hij komt in conflict met een collega die snel rijk wil worden

In the Doghouse

1961 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1961. Komedie van Darcy Conyers. Met o.a. Leslie Phillips, Peggy Cummins, Hattie Jacques, James Booth en Dick Bentley.

Twee dierenartsen zetten ieder een eigen praktijk op in Londen. Ze worden regelrechte tegenstanders als de één de ander ervan verdenkt dat hij paardevlees exporteert. Een dijenkletser, slim in elkaar gestoken maar zonder veel inhoud. Leslie Phillips is groots in de hoofdrol. Hij melkt alle grollen uit die schrijver Michael Pertwee toch al zo breed voor hem heeft uitgemeten.

Your money or your wife

1960 |

Verenigd Koninkrijk 1960. Anthony Simmons. Met o.a. Richard Wattis, Peggy Cummins en Donald Sinden.

Een goede partij trouwen voor geldelijk gewin is niets nieuws. Scheiden van een goede partij voor geldelijk gewin is dat wel. En buitenissige echtelijke omstandigheden zijn natuurlijk bij uitstek geschikt als gangmaker voor een pretentieloze komedie. Gay Butterworth (Cummins) krijgt een substantiële erfenis mits haar man Pelham (Sinden) sterft of van haar gaat scheiden. Sterven vindt-ie wat drastisch dus besluiten ze te scheiden en stiekem te hertrouwen. Alsof dat zomaar kan! (IdH/VPRO Gids)

The Captain's Table

1960 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1960. Komedie van Jack Lee. Met o.a. John Gregson, Peggy Cummins, Donald Sinden en Nadia Gray.

Leuke komedie waarin een kapitein van een vrachtschip voor proef het bevel krijgt over een luxueus passagiersschip en ontstane chaos tracht te voorkomen onder de bemanning en passagiers. Opnieuw gemaakt met Heinz Rühmann.

Dentist in the Chair

1960 | Komedie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1960. Komedie van Don Chaffey. Met o.a. Peggy Cummings, Bob Monkhouse, Kenneth Connor, Eric Barker en Peggy Cummins.

Soms amusante onzin over de oplichterijtjes van tandartsen, die proberen hun beschamende diefstallen weer ongedaan te maken.

The ship was loaded

1957 | Komedie

1957. Komedie van Val Guest. Met o.a. David Tomlinson, Peggy Cummins en Alfie Bass.

Soms amusante onzin over de oplichterijtjes van tandartsen, die proberen hun beschamende diefstallen weer ongedaan te maken.

Night of the Demon

1957 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1957. Horror van Jacques Tourneur. Met o.a. Dana Andrews, Niall MacGinnis, Peggy Cummins, Maurice Denham en Athene Seyler.

'De ware horror toont dat wij allemaal onbewust in angst leven,' zei regisseur Jacques Tourneur ooit. Perfecte illustratie van die stelling is Night of the Demon, waarin een Amerikaanse wetenschapper (Andrews) in Engeland een zwarte magie praktizerende sekteleider (MacGinnis) als charlatan wil ontmaskeren. De scepticus die al het bovennatuurlijke als een fabeltje wegwuift, weet niet tegen wie hij het opneemt. Contra Tourneurs intenties is door montage de knullig uitgevallen papier-maché-demon te lang zichtbaar en werkt daarom demystificerend. Ondanks dat euvel is deze geweldig gefotografeerde, lugubere horrorfilm een bonafide klassieker. Naar het verhaal Casting the Runes van Montague R. James.

Hell Drivers

1957 | Drama, Actiefilm, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1957. Drama van Cy Endfield. Met o.a. Stanley Baker, Sean Connery, Peggy Cummins, Herbert Lom en Patrick McGoohan.

Ex-gedetineerde Yately (Baker) racet met Tom (Connery) en Red (McGoohan) trucks vol explosieven over hobbelige wegen. Er wordt gezopen in wegcafés en Yately probeert en passant de zwendel van zijn baas aan het licht te brengen. Ook nog wat zijverhaal met romantiek enzo, maar dat kan vergeten worden: dit is spannende actie met veel Britse acteurs die beroemd zijn of zouden worden.

Carry on Admiral

1957 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1957. Komedie van Val Guest. Met o.a. David Tomlinson, Peggy Cummins, Alfie Bass en Ronald Shiner.

Inconsequent kluchtwerk rondom persoonlijkheden en toestanden in Britse koninklijke marine. Hertiteld als CARRY ON ADMIRAL.

To Dorothy a Son

1956 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1956. Drama van Muriel Box. Met o.a. Shelley Winters, John Gregson, Peggy Cummins en Wilfrid Hyde-White.

Dit verhaal met een kronkel gaat mank aan een zwakke uitwerking. Winters tracht een erfenis te bemachtigen door de echtgenote van haar ex-man te weerhouden een kind te krijgen. Ook bekend als CASH ON DELIVERY.

Streetcorner

1954 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Drama van Muriel Box. Met o.a. Peggy Cummins, Terence Morgan, Anne Crawford en Rosamund John.

Een verslag in documentaire stijl over vrouwelijke Londense politieagenten en hun dagelijkse activiteiten. Deze produktie is zonder pretenties en levert daarmee goede natuurlijke rollen op. Ook: BOTH SIDES OF THE LAW.

Always a Bride

1954 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1954. Komedie van Ralph Smart. Met o.a. Peggy Cummins, Terence Morgan, Ronald Squire en James Hayter.

Zachtaardige komedie over ambtenaar van financiën die meisje het hof maakt en haar vader helpt om andere mensen te plukken.

The Love Lottery

1953 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1953. Komedie van Charles Crichton. Met o.a. David Niven, Peggy Cummings, Anne Vernon, Herbert Lom en Hugh McDermott.

Niven is een beroemde filmster die aan een internationale loterij vastzit. De winnaar mag hem hebben! Vernon is het meisje van wie hij echt houdt. De satire die in beginsel iets heeft, lukt niet. Gastacteur Humphrey Bogart is aan het eind even te zien voor een laatste grap.

Street Corner

1953 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1953. Misdaad van Muriel Box. Met o.a. Anne Crawford, Peggy Cummins, Rosamund John, Terence Morgan en Barbara Murray.

Doorelkaar lopende verhalen rond de actiebiteiten van vrouwelijke inspecteurs van politie in Chelsea. Intrigerend onderwerp, waarbij goed gebruik is gemaakt van locaties. De misdadigers zijn overtuigender dan de politievrouwen van goede komaf. Ook bekend als BOTH SIDES OF THE LAW.

Meet Mr. Lucifer

1953 |

Verenigd Koninkrijk 1953. Anthony Pelissier. Met o.a. Stanley Holloway, Peggy Cummings, Jack Watling, Barbara Murray en Jean Cadell.

Een milde satire op de kwade invloeden van de televisie, met Holloway in een dubbelrol als de Duivel en diens aardse hulpje.

Who Goes There!

1952 | Komedie, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1952. Komedie van Anthony Kimmins. Met o.a. Nigel Patrick, Peggy Cummins, Valerie Hobson, George Cole en A.E. Matthews.

Een broze romantische komedie over een roekeloos en impulsief meisje, dat verliefd wordt op een schildwacht bij Buckingham Palace.

The Passionate Sentry

1952 |

1952. Anthony Kimmins. Met o.a. A. E. Matthews, Nigel Patrick, Peggy Cummins, Valerie Hobson en George Cole.

Een broze romantische komedie over een roekeloos en impulsief meisje, dat verliefd wordt op een schildwacht bij Buckingham Palace.

My Daughter Joy

1951 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1951. Drama van Gregory Ratoff. Met o.a. Edward G. Robinson, Peggy Cummins, Richard Greene en Nora Swinburne.

Een onstuimig 'sterk' verhaal met Robinson als een over- ambitieus zakenman die zijn angstvalligheid vergeet. Ook bekend als OPERATION X.

That Dangerous Age

1949 | Romantiek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1949. Romantiek van Gregory Ratoff. Met o.a. Myrna Loy, Peggy Cummins, Richard Greene, Elizabeth Allan en Roger Livesey.

Sir Brian Brooke (Livesey) werkt te hard en verwaarloost zijn gade Lady Cathy (Loy). Zij wordt verliefd op de jongere Michael Barcleigh (Greene) als ze met vakantie is op het prachtige eilandje Capri. Dan komt haar dochter Monica (Cummins) op bezoek en heeft niet gelijk door wat moeder in haar schild voert, terwijl ze meent dat Michael een aantrekkelijke jomgeman is... Een hoop sentimenteel gedoe over de liefde. De Amerikaanse release werd fors bekort met 26 minuten. Het scenario is van Gene Markey naar het ensemblestuk Autumn van Gregory Ratoff. Het camerawerk is van Anchise Brizzi en Georges Périnal. Mono.

Gun Crazy

1949 | Misdaad, Film noir

Verenigde Staten 1949. Misdaad van Joseph H. Lewis. Met o.a. Peggy Cummins, John Dall, Berry Kroeger, Morris Carnovsky en Annabel Shaw.

Film die pas laat, maar dan ook verpletterend succes kreeg. Past in de BONNIE AND CLYDE-traditie, stijlvol en soms verbijsterend geregisseerd. Cummings is de femme fatale, die Dall met een voorliefde voor vuurwapens, op het pad der misdaad brengt. Het camerawerk is van Russell Harlan. Ook bekend als DEADLY IS THE FEMALE.

Her Man Gilbey

1948 |

1948. Harold French. Met o.a. Albert Lieven, Peggy Cummins en Margaret Rutherford.

Film die pas laat, maar dan ook verpletterend succes kreeg. Past in de BONNIE AND CLYDE-traditie, stijlvol en soms verbijsterend geregisseerd. Cummings is de femme fatale, die Dall met een voorliefde voor vuurwapens, op het pad der misdaad brengt. Het camerawerk is van Russell Harlan. Ook bekend als DEADLY IS THE FEMALE.

Green Grass of Wyoming

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van Louis King. Met o.a. Peggy Cummings, Charles Coburn, Robert Arthur, Lloyd Nolan en Burl Ives.

Het verhaaltje dat Martin Berkeley schreef naar de roman van Mary O`Hara is vrij dun maar toch is dit een goede produktie geworden. In deze paarden-western beconcurreren twee families elkaar op leven en dood met het fokken van renpaarden: beide willen winnen. De zaken lopen echter uit de hand als de nicht (Cummings) van de ene partij verliefd wordt op de zoon (Arthur) van de andere partij. Het wordt op prettige en onderhoudende wijze afgedaan met schitterend camerawerk van Charles Clarke en mooie muziek van Cyril Mockridge.

Escape

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Joseph L. Mankiewicz. Met o.a. Rex Harrison, Peggy Cummins, William Hartnell, Norman Wooland en Jill Esmond.

Boeiend relaas van een man die in de gevangenis wordt gezet, naar zijn mening ten onrechte; zijn ontsnappingspoging vormt de climax van het verhaal.

The Late George Apley

1947 |

Verenigde Staten 1947. Joseph L. Mankiewicz. Met o.a. Ronald Colman, Peggy Cummins, Vanessa Brown, Richard Haydn en Charles Russell.

Naar de satire van J. P. Marquand over gegoede families uit Boston met 'blauw bloed', maar de gebruikelijke kracht van Mankiewicz' andere films ontbreekt, hoewel het nog steeds goed kijkvoer is.

Moss Rose

1947 | Drama

Verenigde Staten 1947. Drama van Gregory Ratoff. Met o.a. Peggy Cummins, Victor Mature, Ethel Barrymore, Vincent Price en Margo Woode.

Een redelijke kostuumfilm over een ambitieus zangeresje dat naar chantage grijpt als middel om hogerop te komen; haar plannen hebben een bijna averechtse uitwerking.

English Without Tears

1944 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1944. Drama van Harold French. Met o.a. Albert Lieven, Margaret Rutherford, Peggy Cummins en Martin Miller.

Capabele acteurs gaan netjes om met alledaags verhaal over een viertal mensen wier levens met elkaar verweven zijn in Genève.