D.A. Clarke-Smith

Acteur

D.A. Clarke-Smith is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Sword and the Rose

1953 | Historische film, Actiefilm, Familiefilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1953. Historische film van Ken Annakin. Met o.a. Richard Todd, Glynis Johns, Michael Gough, Jane Barrett en Peter Copley.

Begin 17e eeuw laat Mary Tudor (Johns) zich verleiden door de knappe Charles Brandon (Todd), maar haar broer Koning Henry VIII (Justice) heeft andere plannen met haar. Ze moet een huwelijk aangaan met de oude Franse koning Louis XII en hij belooft haar dat ze, na de dood van de oude man, mag trouwen met wie ze wil. Historische fantasie die een goed beeld geeft van het Engeland in de Renaissance. Het scenario van Lawrence Edward Watkin is gebaseerd op de roman When Knighthood Was In Flower van Charles Major. Vermakelijk gemaakt en vertolkt in die typisch Britse Disney-stijl uit de jaren 1950-60. Geoffrey Unsworth filmde feëerieke beelden aan het Britse Hof. Een mooie, archaïsche score van Clifton Parker.

Flying Fifty-Five

1939 | Misdaad, Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 1939. Misdaad van Reginald Denham. Met o.a. Derrick De Marney, Nancy Burne, Marius Goring, John Warwick en Peter Gawthorne.

Onderhoudende film naar een verhaal van Edgar Wallace in de kringen van de paardenrennen, de stallen en het geknoei met de weddenschappen. Naast de schurken ook nog de lieftallige jongedame die met de held de zaak klaart. Degelijk Engels vakwerk van vóór WO II. Scenario van Victor M. Greene, Vernon Clancey en Kenneth Horne.

Murder By Rope

1936 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1936. Misdaad van George Pearson. Met o.a. Constance Godridge, D.A. Clarke-Smith, Sunday Wilshin, Wilfrid Hyde-White en Donald Read.

Een ter dood gebrachte moordenaar blijkt wraak te nemen op de rechter en de juryleden. Flauwekul, deze plattelands-thriller, een tussendoortje zoals ze wel meer gemaakt werden in Engeland rond 1935.

The Feathered Serpent

1934 | Mysterie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1934. Mysterie van P. Maclean Rogers. Met o.a. Tom Helmore, Enid Stamp-Taylor en D.A. Clarke-Smith.

Britse produktie voor Columbia van een Edgar Wallace-verhaal over een journalist en een actrice die probeert een beschuldiging van beroving te weerleggen. Brits van bezetting en karakter.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer D.A. Clarke-Smith op televisie komt.

Reageer