José Sazatornil is acteur.
Er zijn 37 films gevonden.

Ovejas negras

1989 | Komedie

Spanje 1989. Komedie van José María Carreño en José Mar´a Carreño. Met o.a. Juan Diego Botto, Maribel Verdú, Miguel Rellán, José Sazatornil en Gabino Diego.

Een man van vijfenveertig jaar (Rell[KA1]an) bezoekt een priester (Sazatornil), een oude leraar van hem, om hem een aantal misdaden op te biechten die hij in zijn jeugd begaan heeft, ondanks het feit dat men dacht dat hij een ieder tot voorbeeld was. Zwarte humor die kritisch uithaalt naar de gevestigde orde zonder grotesk of opruierig te worden. Een intelligente film die een beetje bedorven wordt door de monotone uitvoering. Dit is de eerste film van José María Carreño, een ex- filmcriticus.

Amanece que no es poco

1988 | Komedie

Spanje 1988. Komedie van José Luis Cuerda. Met o.a. José Sazatornil, Antonio Resines, Chus Lampreave en Rafael Alonso.

Een jonge ingenieur arriveert met zijn vader in een klein dorpje, waar ze in de meest absurde situaties terechtkomen. Een groteske komedie zonder samenhang.

El Donante

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Andrés Pajares, José Sazatornil, Silvia Marsó en Gracita Morales.

Een weldoener is vastbesloten na zijn dood zijn geslachtsdeel ter beschikking te stellen van de geneeskunde. Een echt grove film, typisch Spaans.

La Avispita ruinasa

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van José Luis Merino. Met o.a. Jesús Puente, Licia Calderón en José Sazatornil.

De film schetst de tegenspoed van een 'holding' in een crisissituatie. Voor dit opportunistische broddelwerk werd gebruik gemaakt van een opzienbarend Spaans schandaal.

Una..y...sonada

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Gabriel Iglesias. Met o.a. José Sazatornil, Pedro Valentín, Africa Pratt en Beatriz Carvajal.

Een thrillerschrijver wordt plotseling door zijn vrouw verlaten, net als hij zijn nieuwe roman moet inleveren. Echt rampzalig, deze film.

Si las mujeres mandaran

1982 | Komedie, Sciencefiction

Spanje 1982. Komedie van José Mariá Palacio. Met o.a. Amparo Muñoz, José Sazatornil, Claudia Islas, Africa Pratt en Antonio Gamero.

Aan het eind van de 21e eeuw heeft de vrouw de overwinning behaald op de man. Een onuitstaanbare SF-komedie met een openlijke vrouwvijandige strekking.

La Vendedora de ropa interior

1982 | Komedie, Erotiek

Spanje 1982. Komedie van Germán Lorente. Met o.a. María José Nieto, Julian Navarro, José Sazatornil en Florinda Chico.

Een vlot meisje besluit zich van haar familie los te maken. Daarom gaat ze als huis-aan-huis-verkoopster van ondergoed werken. Min of meer een schelmenkomedie, die absoluut geen kassucces werd.

Huevos rellenos

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Enrique Jiménoz. Met o.a. José Sazatornil, Quique Camoiras en Mercedes Alonso.

Een miljonair probeert met alle tot zijn beschikking staande middelen de idylle te verstoren van zijn zoon met een meisje van eenvoudige afkomst. Een afschuwelijke film.

5 tenedores

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Conchita Velasco, José Sazatornil, Rafael Alonso en Manuel de Benito.

We zien de situatie vóór, tijdens en ná een overspel dat aan het licht komt als de echtgenote zwanger wordt. Een niet erg overtuigende intrige-komedie die door Fernán-Gómez op deskundige wijze geregisseerd werd; bovendien wordt er erg goed gespeeld.

La Escopeta nacíonal

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Rafael Alonso, Luis Escobar, Antonio Ferrandis, José Luis Lopez Vasquez en Mónica Randall.

Een fabrikant van elektrische voordeuropeners financiert - in de hoop zijn produkt aan de Spaanse society te kunnen slijten - een jachtpartij op het landgoed van een demente markies. Het plan loopt uit op een fiasco, omdat de ministers en prelaten voor de kleine burger slechts hoon over hebben en de feestelijkheden voor henzelf onvoorziene en pijnlijke consequenties opleveren. Deze zwarte en groteske maatschappijsatire maakt gretig gebruik van de nieuwe vrijheid sinds Franco's dood om oude rekeningen te vereffenen; helaas herkent men die opzet alléén op scenario-niveau en is de filmische uitwerking overdreven karikaturaal, met flauwe kluchtigheid en veel rumoer.

El Periscopio

1978 | Erotiek, Komedie

Italië/Spanje 1978. Erotiek van José Ramón Larraz. Met o.a. Laura Gemser, Bárbara Rey, Angel Herraiz en José Sazatornil.

Twee lesbische verpleegsters beramen een complot om de bontjas van hun buurvrouw te bemachtigen. Een logge erotische komedie, die slechts opmerkelijk is vanwege de zeer sexy lesbische ontmoetingen tussen Laura Gemser, de 'zwarte' Emanuelle', en Bárbara Rey.

El Fin de la inocencia

1976 | Erotiek

Spanje 1976. Erotiek van José Ramón Larraz. Met o.a. Mary Francis, José Sazatornil, Cristina Ramón en Antonio Iranzo.

Een intieme relatie tussen een oudere man, zijn sensuele minnares en een jong meisje met lesbische neigingen. Wulpse, vervelende pseudo-soft pornofilm.

Strip-Tease a la inglesa

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van José Luis Madrid. Met o.a. Carmen Sevilla, José Sazatornil, Agata Lys en Jaime de Mora y Aragón.

Een Spaans echtpaar komt in dienst in een chalet dat eigendom is van een Engels stel. Een grof en stereotiep blijspel.

Ligeramente viudas

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Esperanza Roy, José Sazatornil, Francisco Valladares en María Kosti.

Twee jonge weduwes raken bevriend met twee vrijgezellen. Een komedie zonder enige charme.

Las Correrías del vizconde Arnau

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Joaquín Coll. Met o.a. Valent[KA1]n Tornos, Sylva Koscina, Luis Morris en José Sazatornil.

De zoon van een oude feodale heer wil een heleboel mannelijke nakomelingen verwekken om zo de macht en faam van zijn oude geslacht te herstellen. Een zeer slechte film, die beneden alle peil is.

El Insólito embarazo de los Martínez

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. José Sazatornil, Esperanza Roy, Mari Carmen Prendes en Tomás Zori.

Op de terugweg van de huwelijksreis ontdekt een man, dat hij degene is die in verwachting is... Groteske humor die op de gebruikelijke onbekwame wijze door Aguirre gebracht wordt.

Una Monja y un Don Juan

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Lina Morgan, José Sazatornil, Tomás Zori en Tina Sáinz.

Een non besluit overal goed te doen. Absoluut onbeschrijfelijk en met bijna surrealistische momenten, zo slecht. Eigenlijk is het idee nog gestolen ook van Buñuels VIRIDIANA.

Mi hijo no es lo que parece

1973 | Musical, Komedie

Spanje 1973. Musical van Angelino Fons. Met o.a. Celia Gámez, Esperanza Roy, Jorge Lago en José Sazatornil.

De relatie tussen twee cabaretières van verschillende leeftijd, van wie één een homoseksuele zoon heeft. Een muzikale komedie, zo belachelijk en ergerlijk dat het bijna surrealistisch lijkt.

Me has hecho perder el juicio

1973 | Komedie, Musical

Spanje 1973. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. Manolo Escobar, Mary Francis, Andrés Pajares, José Sazatornil en Agata Lys.

Een zanger wordt verliefd op zijn vrouwelijke impresario. De decadentie van de filmformule van Escobar wordt hier gecombineerd met de komedies van Alfredo Landa. Een tamelijk solide rolverdeling.

La Llamaban la madrina

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Lina Morgan, José Sazatornil, Antonio Ozores, Alfredo Mayo en Bárbara Rey.

Een ongelukkige vrouw wil de baas van de Madrileense onderwereld worden. Een bijzonder stompzinnige parodie op THE GODFATHER.

El Love feroz

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van José Luis García Sánchez. Met o.a. José Sazatornil, Mari Carrillo, Américo Coimbra en Conchita Velasco.

Een jonge vrouw biedt het hoofd aan de standvastigheid van haar vader. Een behoorlijke komedie over het generatieconflict, die goed door de kritiek en het publiek ontvangen werd. Het vormde het filmdebuut van de regisseur García Sánchez.

Topical spanish

1970 | Komedie, Muziek

Spanje 1970. Komedie van Ramón Masats. Met o.a. Guillermina Motta, Los Iberos, José Sazatornil en Víctor Petit.

De oprichting van een popgroep... Een duidelijk surrealistische, dwaze film, waarin is getracht de 'pop'-verdwazing te accepteren maar daar slechts gedeeltelijk in is geslaagd.

El Astronauta

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Tony Leblanc, José Luis Lopéz Vázquez, José Sazatornil en Antonio Ferrandis.

Aangespoord door de landing van de Amerikanen op de maan besluit een groep Spanjaarden een ruimteraket te bouwen. Deze komedie is typerend voor Spanje in het begin van de jaren zeventig dat toen op filmgebied een achtergebleven land was.

Cómo casarse en 7 días

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Gracita Morales, Rossana Yanni, José Sazatornil en Antonio Ozores.

De huwelijksobsessie van een weinig aantrekkelijke jonge vrouw die bemerkt dat al haar vriendinnen gaan trouwen. Een wrede, barbaarse maar wel interessante komedie.

Coqueluche

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Germán Lorente en German Lorente. Met o.a. Analía Gadé, Juan Luis Galiardo, Silvia Dionisio, José Sazatornil en Analia Gade.

Een actrice die met haar minnaar samenwoont, moet ook een knap meisje onderbrengen. Vervolgens komt haar zoon haar opzoeken in deze flauwe komedie.

Verano 70

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Juanjo Menéndez, Diana Lorys, José Sazatornil en Mónica Randall.

De vakanties van een aantal Spaanse families in Benidorm. De mannen willen echter de zomermaanden liever in de stad doorbrengen. Een typische produktie van Lazaga en Masó, waar laatstgenoemde scenarioschrijver en producent is. De film werd gemaakt aan het eind van de jaren zestig.

Juicio de faldas

1969 | Komedie, Musical

Spanje 1969. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Manolo Escobar, Conchita Velasco, José Sazatornil en Gracita Morales.

Een knappe advocate neemt de verdediging op zich van een zanger. Een van de muzikale komedies waarin het paar Escobar en Velasco de hoofdrol speelt. Even stompzinnig en reactionair als hun overige films.

El Mesón del gitano

1969 | Komedie, Musical

Spanje 1969. Komedie van Antonio Román. Met o.a. Peret, Yvonne Bastien, Dyanik Zurakowska, José Sazatornil en Margot Cottens.

Twee vrouwen worden verliefd op een zigeunerzanger. Afgrijselijk, zoals alle overige films die zijn gemaakt om de kortstondige roem van de zanger Peret uit te buiten.

Carola de día, Carola de noche

1969 | Romantiek

Spanje 1969. Romantiek van Jaime de Armiñán. Met o.a. Marisol, Tony Isbert, José Sazatornil en Patty Shepard.

Om de revolutie te ontvluchten gaat prinses Carola incognito naar Spanje, waar zij verliefd wordt op een schuchtere, eenvoudige student. Een onuitstaanbaar melodrama.

Amor a todo gas

1969 | Komedie, Musical

Spanje 1969. Komedie van Ramón Torrado. Met o.a. Peret, Nieves Navarro, Fernando Sancho en José Sazatornil.

De film vertelt de liefdesgeschiedenis tussen een taxichauffeur (een liefhebber van Andalusische volkszang) en een elegante dame. Het is een B-film uitsluitend ter ere van Peret, het idool van dat moment.

La Vil seducción

1968 | Komedie, Romantiek

Spanje 1968. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Analía Gadé, Fernando Fernán-Gómez, José Sazatornil en Milagros Leal.

De liefdesgeschiedenis van een enigszins onbesuisde filmster en een naïeve provinciaal. Een bewerking van de toentertijd zeer beroemde komedie van Alonso Millán.

Amor en el aire

1967 | Muziek, Romantiek

Spanje/Argentinië 1967. Muziek van Luís César Amadori. Met o.a. Rocío Dúrcal, Palito Ortega, Alberto Dalbes en José Sazatornil.

Tussen een Argentijnse student en een Spaanse ex-stewardess ontstaat een verhouding. Dit muzikale melodrama is opgedragen aan de twee idolen van de producerende landen, de Argentijn Palito Ortega en de Spanjaard Rocío Dúrcal.

Los Celos y el duende

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Silvio F. Balbuena. Met o.a. Carmen Rojas, Javier Armet, María Silva en José Sazatornil.

Een film over de moeilijkheden die de hoofdpersoon ondervindt bij het veroveren van vrouwelijk schoon. De film is een waardeloze komedie in de 'flamenco' sfeer.

Mañana

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van José María Nunes. Met o.a. José María Rodero, Manuel Díaz González, Carlos Otero en José Sazatornil.

Parallel aan het leven van verschillende mislukkelingen wordt ook dat van een zegevierend echtpaar verteld. Een pretentieuze film en bovendien slecht gerealiseerd.

Goodbye, Sevilla

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Maruja Díaz, Tulio Carminatti, Manolo Morán en José Sazatornil.

Een folk-artieste wil beroemd worden. Een van de vele flamenco-knoeiwerken uit die tijd.

El Difunto es un vivio

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Juan Lladó. Met o.a. Paco Martínez Soria, Mercedes Monterrey, Mary Santpere en José Sazatornil.

Herverfilming van de gelijknamige film, waarin Iquino zijn rol heeft beperkt tot filmproducent en scenarioschrijver. De reslutaten waren nog slechter dan bij de eerste versie.

Los Gamberros

1954 | Actiefilm

Spanje 1954. Actiefilm van Juan Lladó. Met o.a. Rafael Romero Marchent, Gila, Julián Ugarte en José Sazatornil.

Een groep jeugdmisdadigers begint aan grotere zaken. Een waardeloze Spaanse bijdrage aan een thematiek, die toen op internationaal niveau in de mode was.